Walking Dead fans

Ο θάνατος που φαρμάκωσε τους Walking Dead fans

Ήδη φτάσαμε στα μισά του mid season finale. Το τέταρτο επεισόδιο ήρθε και πέρασε, αφήνοντας πίσω του ένα όμορφο arc για τον βασιλιά Ezekiel και κάμποσους νεκρούς, εκ των οποίων μόλις ο ένας μας πείραξε.

SPOILERS

Πριν ένα χρόνο περίπου, έγινε η εισαγωγή στον κόσμο του The Walking Dead ενός από τα πιο ενδιαφέροντα «ζευγάρια» που έχουμε δει. Και μάλιστα σε πολύ δύσκολο timing. Μόλις μια βδομάδα μετά τις ροπαλιές του Negan σε Abraham και Glenn, οι King Ezekiel και Shiva μπήκαν στη ζωή μας. Μαζί με τον ακόλουθό τους Jerry.

Μια εισαγωγή που είχε γίνει ήδη από το 2013 στα comic του Robert Kirkman. Η ιστορία του: Εν ολίγοις, ένας πουθενάς εργάτης σε ζωολογικό κήπο, ανέπτυξε σχέση εμπιστοσύνης με ένα θηρίο όπως η τίγρης (έχετε δει τίγρη από κοντά ποτέ; διπλάσια από λιοντάρι είναι) όταν τον χρειάστηκε εκείνη όντας άρρωστη και όταν ξέσπασε η τρέλα του ιού, η Shiva τον προστάτεψε και του έδωσε πλεονέκτημα.

Όλο αυτό το σκηνικό του βασιλείου και της θεατρικής συμπεριφοράς του Ezekiel όμως, ερχόταν σε αντίθεση με τον θυμό που είχαμε μέσα μας πέρσι. Λίγο πολύ μας περνούσε, ακόμα και αδιάφορος σαν χαρακτήρας μπορούμε να πούμε, πριν το finale της 7ης σεζόν και το πολεμικό του επεισόδιο, όπου η τίγρης καθάρισε την υπόθεση.

Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό του All Out War, που 4 ολόκληρα επεισόδια έχουν αναλωθεί στην πρώτη μέρα του πολέμου (μέχρι το μεσημέρι;), ο Βασιλιάς χαμογελούσε. Πίστευε πως θα οδηγήσει τον στρατό του σε μια… flawless victory. Αμ δε…

Τα πυροβόλα του στρατού του Negan γάζωσαν κόσμο και αν ήταν πιο αληθοφανές στο σκηνικό, θα είχαν «φάει» και τον Ezekiel αφού μερικά σώματα, δεν σταματάνε αυτές τις σφαίρες.

Walking Dead fans

Ήρθε όμως ένας άλλος θάνατος να σοκάρει το κοινό. Λίγο μετά τις περιπέτειες του βασιλιά για να ελευθερωθεί από τον στρατιώτη του Negan που έμοιαζε αρχικά να τον έχει απαγάγει και τις αδέξιες προσπάθειες της Carol και του Jerry να σπάσουν αυτό το γαμώ-λουκέτο (έλεος, από τι ήταν φτιαγμένο αυτό;) ήρθε ακόμα ένα… ψέμα.

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ζομποταινία του ’80, ξέρετε, ποτάμι-χημικά, έτσι ξεκινούσαν τότε τα Ζόμπι δεν είναι Χορτοφάγα, η Shiva πέφτει θύμα των πολυπληθέστατων walkers που την περικυκλώνουν.

Ξέρω… Έπρεπε να φύγει γιατί τα ειδικά εφέ κοστίζουν και δεν ήταν ποτέ και πρώτη ποιότητας. Συν ότι δεν υπήρχε λογική μια τίγρης να ξεχωρίζει τους κακούς από τους καλούς. Βέβαια. δεν υπάρχει και λογική να μην μπορεί να ξεφύγει, έστω και τραυματισμένη, από 10 και 20 καμένα από τα χημικά ζόμπι. Είναι ΤΙΓΡΗΣ όχι γάτα. Μιλάμε για τα πιο δυνατά ζώα της ζούγκλας και ναι, δεν ήταν μεγαλωμένη σε ζούγκλα αλλά σε κλουβί και κυκλοφορούσε με λουρί, αλλά ακόμα κι έτσι έχει το μέγεθος.

Έχουμε δεχτεί ότι τα ανθρωπινά χέρια, όταν γίνονται ζόμπι, μπορούν κατά ένα περίεργο λόγο να σκίζουν άλλες ανθρώπινες σάρκες (όταν με το ζόρι ανοίγουμε ένα σακουλάκι πατατάκια αν έχουμε λιγο βρεγμένα χέρια), αλλά μπορεί πράγματι μια σειρά ανθρώπινα δόντια, σαπισμένα και σπασμένα, καθώς βρισκόμαστε περίπου 1,5 χρόνο μετά την έκρηξη τοι ιού, να πληγώσουν ένα τέτοιο ζώο; Ωστόσο ήταν ένα καλό arc story από τις διθυραμβίες στην απλότητα του χαρακτήρα του. Δεν θέλει να τον λένε πια βασιλιά. Το Kingdom µπορεί να είναι όρθιο ακόμα, αλλά ο βασιλιάς του απουσιάζει πνευματικά.

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι έβρισκα υπερβολικούς και ελιτιστές όσους έλεγαν ότι παρατάνε το The Walking Dead. Τώρα πια τους καταλαβαίνω. Εγώ απλώς έχω αναπτύξει τέτοια σχέση δέσμευσης με αυτούς τους χαρακτήρες που δεν μπορώ να το κάτω. Αλλά καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ γιατί κάποιος μπορεί να παρατήσει το The Walking Dead.

Ας δούμε τι κάνει και ο Negan με τις σκατένιες πάνες του: