mid-season finale

Τι μας περιμένει στο mid-season finale του The Walking Dead

Η αλήθεια είναι πως ήμασταν πολύ ήσυχοι τις τελευταίες βδομάδες για περίοδο που είναι ενεργό το The Walking Dead. Κι αυτό, γιατί μια ήταν ο Punisher, μια το Stranger Things· κατάφεραν και μας κέρδισαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Μάλιστα, τα επεισόδια 6 και 7 τα είδαμε μονοκομπανιά χτες και ετοιμαζόμαστε για το φινάλε του mid-season που λένε πως θέλει να σοκάρει και πάλι. Καλό το σοκ, αλλά αυτό έδιωξε πολύ κόσμο, πίσω, στην έναρξη της 7ης σεζόν με τον θάνατο των Abraham και (κυρίως) του Glenn.

Από τότε η Lucille, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιφέρεται από εδώ κι από εκεί, σαν, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Jeffrey Dean Morgan, πέος.

Ας πάμε όμως στα της πλοκής. Πού βρίσκεται πια ο πόλεμος μεταξύ των Saviors και του τρίπτυχου Alexandria-Kingdom-Hiltop;

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Kingdom δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον στρατιωτικά. Αφού η απροσεξία τους να βγουν στα λιβάδια φάτσα φόρα, ξέροντας πως ο Negan, κάπου (άγνωστο πού μέχρι εκείνη τη στιγμή) έχει οπλοπολυβόλα, τιμωρήθηκε με ένα «καλό» θέρισμα, ενώ χάθηκε και η Σίβα. Συν αυτό, έχουμε και την καταθλιψάρα του Ezekiel που θεωρεί τον εαυτό του ένοχο για όλα.

Πάλι η Carol θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Στο Hilltop, θα γίνει μεγάλη μαλακία αν ξέρεις τα tropes του The Walking Dead. Ο τρόπος που στήνουν τις σκηνές όποτε η κάμερα πέφτει στους αιχμαλώτους, σου φωτογραφίζει πως θα προσπαθήσουν να αιματοκυλίσουν το μέρος. Μάλλον δεν θα το πετύχουν πλήρως, ίσα για να σκοτωθεί αυτός ο αχώνευτος savior. But Still, κάτι θα γίνει.

Όσο για σένα Rick Grimes με τα σώβρακα του παππού σου, τρομερό σχέδιο με τους σκουπιδιάρηδες ρε. Να, κάτι τέτοια κάνει η σειρά και ξενερώνει τους παλιούς. Δεν έχει πια αγωνία και έξυπνα κασκαντερικά ή γενικά πλάνα.

Όπως και στο τρίτο επεισόδιο, εκεί που πυροβολούν τον Morgan και ξαφνικά, χωρίς εξήγηση, ανοίγει τα μάτια και σηκώνεται, ενώ όλοι οι στρατιώτες δίπλα του είναι νεκροί, έτσι και ο Rick με στιλ Superman στο Man Of Steel που τους αφήνει να του περάσουν χειροπέδες, απλώς και μόνο για να τους πείσει ότι είναι καλός, δείχνει να την ελέγχει την κατάσταση, ενώ φανερά υπό -όχι πραγματικές- συνθήκες κούρασης, άγχους, δεν ελέγχεις τίποτα.

Για να κλείσουμε με τους «δικούς» μας, ο Carl φαίνεται να σκάβει τον τάφο του, μόνος του. Εν μέσω πολέμου και γενικής αποσταθεροποίησης της εποχής, κάνεις φιλίες με τον τύπο που σκοτώνει ζόμπια γιατί του είπε η μαμά. Χέσε μας ρε φιόγκο. Δες λίγο τα απίθανα πράγματα που κάνει ο πατέρας σου να μαθαίνεις.

Eugene, μπινέ, πουτάνας γιε!

Ναι, ρε γήπεδο το κάναμε το School Of Rock. Εντάξει, στα σοβαρά τώρα. Πρώτον: Πραγματικά απόρησε κανείς με την πορεία του χαρακτήρα αυτού; Ίσως είναι η πιο συνεπής πορεία σε αυτό το show. Παρτάκιας χέστης ξεκίνησε, κι έτσι συνεχίζει. Ίσα-ίσα, που τις φορές που πήγε να κάνει τον γενναίο, ή τα έκανε σκατά, ή φαινόταν σκατά, καθώς δεν συνάδει με το χτίσιμο που του έχουν κάνει.

Είναι αυτός που είναι από την πρώτη στιγμή που η ατίθαση χαίτη του έκανε έφοδο στις οθόνες μας.

Από την άλλη, μας άρεσε η πτυχή (αν και μυρίζει ψίλομούφα, δεν ξέρουμε) το πώς αρρώστησε ο Father Gabriel: Από τα σάπια μέλη που λούστηκε με τον Negan και το έχουν κάνει σχοινί-κορδόνι σαν λύση στο show.

Negan…

Αχ… Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι για την έλευση του και ακόμα περισσότερο όταν μάθαμε ποιος θα τον υποδυθεί. Και δεν κάνει άσχημη δουλειά ο Jeffrey Morgan, αλλά έχει πέσει την περίπτωση που η πιστή μεταφορά από το χαρτί στην οθόνη, μοιάζει να έχει κουβαλίσει… την καρτουνίστικη αισθητική κι ας προσπαθούν να τον κάνουν establish on earth, με την ιστορία για τη γυναίκα του (όπως πέρσι με τον Carl και τα μακαρόνια). Ότι και καλά είναι άνθρωπος.

Ναι, είναι. Αλλά τέτοιοι άνθρωποι, bullies, που δεν είναι (δεν μας έχει δείξει κάτι τέτοιο ακόμα) ιδιαίτερα δυνατοί σωματικά ή τεχνικοί στη μάχη σώμα με σώμα ή στα όπλα, δεν επιβιώνουν τόσο όσο μακριά έχει φτάσει αυτός, πόσο μάλλον να κερδίσουν ηγεσίες.

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, ο Governor ήταν πιο πιστή εκδοχή ενός τύραννου. Ο Negan, μοιάζει με τον Joker, αλλά το The Walking Dead δεν είναι Gotham.

Τι είναι λοιπόν το τόσο σοκαριστικό που θα μάθουμε σε λίγες μέρες; Δεν τολμάμε να μαντέψουμε, όλα είναι ανοικτά.

Όπως μας έδειξε το Fear The Walking Dead, μερικές φορές, ποτέ δεν είναι αργά για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις αν θες να σώσεις ένα show. Ποιες είναι αυτές; Ας αποφασίσουν αυτοί που αμείβονται αδρά.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.