King Kong review | Σωστό blockbuster για κινηματογράφο

King Kong review | Σωστό blockbuster για κινηματογράφο

Kong, ένα όνομα, μια ιστορία. Ή μήπως δυο ιστορίες; Λεπτομέρειες θα πείτε όλα αυτά, το μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης είναι αν η νέα ταινία του γεμάτου αναβολικά πίθηκα αξίζει τα λεφτά μας. The King Kong review.

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου

Το τι εστί King Kong δεν θα το αναλύσουμε εδώ. Λίγο, πολύ όλοι (οφείλουμε να) γνωρίζουμε το κατιτίς για τον κατά τ’ άλλα συμπαθή γίγαντα. Και αν δεν έχει δει την εκδοχή του μαέστρου Peter Jackson, άσε το κείμενο και δες την τώρα. Θα σε πείσω λέγοντας πως τούτη εδώ του 2017 δεν πιάνει μία, μπροστά στην αγαπημένη ταινία του 2005.

Για όσους την έχουν δει ή για εσάς που περιμένετε ακόμα, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τι γίνεται στο Νησί του Κρανίου (Skull Island).

Εταιρεία περίεργων δραστηριοτήτων και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας προσπαθεί να ρεφάρει, κάνοντας μία απόβαση επιστημονικού χαρακτήρα στο τελευταίο ανεξερεύνητο μέρος του πλανήτη, ένα νησί κάπου στην Αφρική. Με τα πολλά, η ομάδα είναι έτοιμη και αποτελείται από επιστήμονες της εταιρείας: έναν Βρετανό μισθοφόρο, μία φωτογράφο (;) και ένα τσούρμο στρατιώτες, κατευθείαν από το μέτωπο του Βιετνάμ. Ναι, όλα αυτά, στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως καταλαβαίνετε, στο νησί αυτό Βασιλιάς είναι ο King Kong, ο οποίος μπουκάρει εντυπωσιακά στο φιλμ, κάνοντας τα ελικόπτερα του Αμερικανικού στρατού να μοιάζουν με drones. Κάπου εδώ πρέπει να επισημάνω πως η ταινία αποτελεί ένα οφθαλμόλουτρο για τον θεατή, με εξαιρετικά εφέ και πολύ ωραίες λήψεις, κατά την διάρκεια σκηνών δράσης. Ίσως το δυνατότερο σημείο της ταινίας.

Spoilers!

Στα του σεναρίου, μπορώ να πω πως πήρα αυτά που περίμενα από ένα τέτοιου είδους φιλμ. Δεν μπορείς να πεις πως δεν υπάρχει το στοιχείο της ανατροπής, σε μικρότερη ένταση φυσικά. Κάποιος που δεν έχει δει τρέιλερ, ίσως να ξαφνιαστεί από το γεγονός (ίσως είπα) πως ο Kong είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και «καλός»’ της υπόθεσης.

Στον αντίποδα, το ρόλο του σιχαμερού villain, μία τεράστια σαύρα, που αποφασίζει ξάφνου να κάνει ηλιοθεραπεία και …ο Samuel Jackson! Ναι, αυτό το μελαμψό αγόρι αποφάσισε να καταστρέψει ακόμα μία ταινία, υποδυόμενος έναν τέρμα μιλιταριστή τύπο, που θέλει να ξεκάνει τον Kong, επειδή σκότωσε την πλειοψηφία των ανδρών του. (Ακολουθεί ρατσιστικό-στερεοτυπικό σχόλιο) Όλη ξέρουμε τι γίνεται με τον έγχρωμο δευτεραγωνιστή σε μία ταινία, οπότε δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί η μοίρα του Nick Fury στην ταινία μας.

Γενικά, η δράση είναι αμείωτη, αναπτύσσονται διάφορα μέτωπα κατά την διάρκεια της ιστορίας, πράγμα που είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ακόμα και ζητούμενο θα έλεγα. Εννοείται πως με κάποιους δένεσαι περισσότερο και θα έλεγα πως σε αυτό το κομμάτι, το all-star καστ μάλλον απέτυχε! Για τον Jackson μην τα ξαναλέμε, δεν ξηγήθηκε ωραία. Αναφέρομαι σε όσους κατάφεραν να βγάλουν και τα 120 λεπτά και κυρίως στον αγαπημένο (ειδικά μετά το The Night Manager) Tom Hiddleston. Αγαπητέ Tom, θέλω αφού διαβάσεις και κοινοποιήσεις τούτο το κείμενο να παραδεχτείς στα σχόλια πως δεν ψήθηκες και πολύ για το ταινιάκι. Μισθοφόρος στην ταινία, μισθοφόρος και σαν ηθοποιός. Διάολε, είσαι διαμαντάκι στο κινηματογραφικό σύμπαν της Μάρβελ, είσαι ο καταλληλότερος Τζέιμς Μποντ, όμως εδώ φίλε δεν προσπάθησες καν.

Ξέρεις ότι είσαι ωραίο παιδί και απλά πόζαρες. Ακόμα και μπροστά σε όλα αυτά τα κουλά πλάσματα, ήσουν λες και θα τα ρίξεις μόνο με τα γαλανά σου μάτια! Δεν έπιασε και πολύ, ενημερωτικά στο λέω, Ενημερωτικά πάντα, εμένα με έριξες (φατσούλα με κάτι που κλείνει).

Και τώρα το κομμάτι του χιούμορ, που όσο κουλό και αν ακούγεται, η Marvel φαίνεται να το έχει καθιερώσει ως must σε blockbuster ταινίες. Καλές οι προσπάθειες (και πάλι) των ψιλοκομπάρσων, αλλά και του καλύτερου όλων Τζον K. Ρέιλι, όμως το πραγματικό αστείο της υπόθεσης ήταν οι αντιδράσεις της Brie Larsson ως αποτυχημένη φωτογράφος. Κάθε φορά που εμφανιζόταν μία απειλή, όλοι τρομαγμένοι κατέφευγαν στην εύκολη λύση των όπλων. Αυτό το κορίτσι από την άλλη είπε να βγάλει 3 μέρες στο νησί μόνο με την κάμερά της!

Εμφανιζόταν τέρας, όλοι έτοιμοι να πυροβολήσουν. Η Brie από την άλλη είχε στα χέρια της το εργαλείο δουλειάς της. Τι φάση; Και πάει στο καλό, δεν σου δίνουν όπλο (ακολουθεί ΚΑΙ σεξιστικό σχόλιο) γιατί είσαι γυναίκα, πες μου όμως γιατί έχεις το βλέμμα «θα σας φάω το λαρύγγι»’ ενώ κρατάς ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ;

Μήπως το κρυφό σου χαρτί είναι οι κακές φωτογραφίες; Ναι ρε σατανά, γιατί δεν απειλείς τεράστιες σαύρες πως αν δε κάτσουν καλά, θα τις ανεβάσεις στο Facebook, για να τις κάνεις ρεζίλι στις φίλες τους;

Εν κατακλείδι, επειδή ανάθεμα και αν έχετε καταλάβει τίποτα, θα σας το κάνω δεκαράκια. Ξέρεις τι θα δεις, ξέρεις περί τίνος πρόκειται, οπότε όρμα. Μόνο και μόνο για τα εφέ, αξίζει να δεις το Kong στην σκοτεινή αίθουσα. Αφήστε για το σπίτι όλες τις ψευτοκουλτουριάρικες ταινίες και ορμάτε για τις εμπορικές στους σινεμάδες. Δώστε λεφτά για να βλέπουμε και άλλες εμπορικές ταινίες. Αυτές με τα υψηλά νοήματα, δεν θέλουν παχυλά μπάτζετ, οπότε όλοι ευχαριστημένοι.

Υ.Γ. 1: Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου φάνηκε ένα κράμα Godzilla (το νέο) και Jurassic Park (ιεροσυλία). Δεν το λες και απαραίτητα κακό όμως.

Υ.Γ. 2: Γεννήθηκε μωρό 6,7 κιλών και του έδωσαν το παρατσούκλι …Κανγκ Κανγκ! Γι αυτό μία μέρα θα μας κατακτήσετε ρε άτιμοι Κινέζοι!

Πού θα τα δεις αυτά τα εφέ; Στην οθόνη του PC σου;
4

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *