Τι γίνεται τελικά με τον ιό των walkers στο The Walking Dead;

Τι γίνεται τελικά με τον ιό των walkers στο The Walking Dead;

Μετά από ένα διάλειμμα 2 καλών επεισοδίων, του 9ου και του 10ου, μια πραγματικά καλή επιστροφή από το midseason break, το The Walking Dead επανήλθε σε αυτό που μας έχει συνηθίσει 2 χρόνια τώρα και χάνει θεατές.

Πολυλογία και focus σε χαρακτήρες που δεν μας νοιάζουν τόσο για να έχουν το 50% της προβολής σε ένα επεισόδιο. Όπως ο father Gabriel. Δεν λέω. Ήταν λίγο intrigued χαρακτήρας στην αρχή που ήταν χέστης, μετά έγινε δυνατός, ήθελε να προδώσει τον Rick, μετά έγινε φανατικός οπαδός του και πάει λέγοντας.

Αλλά who gives a fuck; 2 χρόνια τώρα ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την σειρά -δεν υπήρχε στα comic- και instantly είχε γίνει fan favorite, ο Daryl Dixon, απλώς δεν υπάρχει πουθενά στο show. Περιφέρετε σαν το φάντασμα. Τι θυμάστε από τη φετινή σεζόν για τον Daryl; Τι θυμάστε από την περσινή σεζόν για τον Daryl;

Ο Παπάς Gabriel σε τούτο το επεισόδιο με τίτλο Dead Or Alive Or, ενώ είναι σχεδόν τυφλός, πυροβολεί με την πρώτη στο κεφάλι ένα ζόμπι, που το κεφάλι του είναι ένα χιλιοστό δίπλα από τον γιατρό Κάρσον. Μια γελοία σκηνή που θα μπορούσε να γίνει γαμάτη, αν τη δώσεις σε έναν γαμάτο χαρακτήρα.

Κάποιος σαν τον Gabriel που δεν πυροβολεί συχνά, σε κατάσταση πανικού και ελλιπής όρασης, πιο εύκολα θα πυροβολούσε τα πόδια του (ή το κεφάλι του Κάρσον) από το γαμημένο ζόμπι. Αν αυτή τη σκηνή -με το ανάλογο χτίσιμο όμως- την έδινες στον Daryl, που διψάμε να τον δούμε να κάνει κάτι πέρα από το να γρυλίζει, θα γινόταν viral και epic.    

Πάμε και στα δύσκολα τώρα.

Τι γίνεται τελικά με τον ιό των walkers;

Όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα από το finale της 2η σεζόν του The Walking Dead, με την επίσκεψη της συντροφιάς του δαχτυλιδιού στο CDC και τον Doctor Jenner, ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι μολυσμένη με τον ιό. Η ζόμπι αποκάλυψη ξέσπασε σε μεγάλο βαθμό όταν οι πρόσφατα θανόντες επέστρεψαν στη ζωή για να επιτεθούν στους ζωντανούς. Και πάει λέγοντας.

Αυτό το είδαμε όταν και ο Shane μαχαιρώθηκε από τον Rick και σε ένα δευτερόλεπτο έγινε ζόμπι ή στο περιστατικό της φυλακής, όπου από μια άλλη μολυσματική ασθένεια, όποιος πέθαινε από αυτή, γινόταν ζόμπι.

Δηλαδή, δεν ειπώθηκε αυτό απλώς, το είδαμε στην πράξη.

Κι έρχεται τώρα ο Negan, που είναι full time villain πάλι και όχι charming, να πει ότι το μεγάλο σχέδιο του είναι να πετάξει σκορδούλια (=εντόσθια, πέτσες και σάπιο αίμα) προς τους αντιπάλους του για να τους μετατρέψει σε ζόμπι.

ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ELEMENT;

Καταρχάς πριν συνεχίσουμε να γράφουμε την απορία μας για ιό, πρέπει να πούμε πως σεναριακά είναι λάθος. Ρε μπαγλαμάδες, στο προηγούμενο επεισόδιο είχατε τον Negan να κοντράρεται με τον Simon πως οι άνθρωποι είναι περιουσία για τους Saviors και πως ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί με λίγες απώλειες (απλώς τον θάνατο του Rick) και τώρα, ο Negan άλλαξε γνώμη και θέλει να τους κάνει όλους walkers; Δεν κολλάει! Ακόμα και να είναι ιστορία από το κόμικ αυτό, είναι ΜΑΛΑΚΙΑ και έχω γράψει τη γνώμη μου σχετικά με την ποιότητα του comic ΕΔΩ.

Πάμε πάλι στον ιο…

Ο Gabriel που φαίνεται ότι μολύνθηκε από τα σκορδούλια των walkers όταν είχε παγιδευτεί σε ένα trailer με τον Negan, μαζί με τις μαλακίες του Eugene, δίνει την έμπνευση στον αρχηγό των Saviors για το απερίγραπτο σχέδιό του.

Άσχετο βέβαια είναι ότι ο ίδιος ο Negan δεν έπαθε τίποτα από αυτά τα σκορδούλια, όπως και τόσες φορές ο Rick, ο Glenn και τόσοι άλλοι που τα χρησιμοποιήσαν για περάσουν μέσα από ορδές, ενώ και πάλι ο Rick στην 6η σεζόν είχε κόψει το χέρι του με μια μασέτα, που ξεκάθαρα είχε αίμα από ζόμπι πάνω της. Έγινε ζόμπι ο Rick;

Λοιπόν; Όπως και να έχει είναι ένα ηλίθιο (ένα ακόμα) που βυθίζει το storytelling του The Wlaking Dead. Γιατί είτε βγάζεις τέρμα ηλίθιο τον Negan, που δεν ξέρει τι θέλει αλλά και πως δεν γνωρίζει τα βασικά του κόσμου γύρω του, πώς έγινε τόσο δυνατός ηγέτης όμως τότε, ή απλώς το writing team έχει πέσει σε τέτοιο τέλμα που δεν τους νοιάζει πια, αρκεί να προχωράει το στόρι.

ιό των walkers

Τελικά τι σε σκοτώνει όταν σε δαγκώνει ένας walker;

Το είχαμε γράψει και όταν πέθανε η τίγρης. Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα σάπια κορμιά να σε ρίχνουν κάτω και να σε τρώνε. Πόσο μάλλον μια τίγρη. Έχει περάσει 1,5 χρόνος+ από το outbreak στο timeline της σειράς, έχετε ιδέα πώς μοιάζει ένα σώμα σε αποσύνθεση μετά από τόσο χρόνο; Κι ας το βάλουμε στην άκρη αυτό.

Τι σκότωσε τελικά τον Carl και όσους έφυγαν από μια δαγκωνιά; Σε δαγκώνει το ζόμπι και τι; Σε σκοτώνει πιο γρήγορα ο ιός που έχεις μέσα σου; Σκανδαλίζεται έτσι και δρα πιο γρήγορα; ΔΕΚΤΟ!

Αλλά γιατί ο Gabriel θα γινόταν καλά με τα αντιβιοτικά που βρήκε κι όχι ο Carl. Τα σάπια αίματα που κατάπιε ή μόλυναν τις πληγές του και τον αρρώστησαν, δεν έχουν τα ίδια μικρόβια με τη δαγκωματιά ενός ζόμπι;

Όλα αυτά, συν την κλάψα και την πολυλογία να έχετε σαν απάντηση όταν αναρωτιέστε γιατί 12 εκ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη σειρά. Γιατί αν εξοργίζουν αυτά εμάς που την αγαπάμε και θα είμαστε μαζί της μέχρι τον οριστικό της θάνατο, φανταστείτε τι αδιαφορία νιώθει ένας τρίτος, που την ξεκίνησε όταν απέκτησε το hype και την είδε να καταντά μια soap opera του τρόμου.

Δεν πρόκειται αυτός ο θεατής να γυρίσει ποτέ πια πίσω. Ούτε ως ζόμπι.

2.5

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *