Ποιος ξεκίνησε να παίζει με 7χορδη μόλις άκουσε το Awake των Dream Theater

Ποιος ξεκίνησε να παίζει με 7χορδη μόλις άκουσε το Awake των Dream Theater

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]ι Dream Theater ως μπάντα είναι σαν να λέμε οι Harlem Globetrotters της μουσικής αλλά λίγο καλύτεροι. Οι μεν κάνουν θεαματικά κόλπα στο γήπεδο του μπάσκετ, οι άλλοι κάνουν κόλπα με κιθάρες και τύμπανα αλλά γράφουν και καλά τραγούδια πέρα από τον εντυπωσιασμό. Και μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και άλλους μουσικούς.

Ο πρώην κιθαρίστας των Megadeth, Chris Broderick, σε συνέντευξη του στο Music Radar μίλησε για τους λόγους που επέλεξε να παίζει με 7χορδη κιθάρα. Ο λόγος που τον έσπρωξε εκεί πάντως ήταν το Awake των Dream Theater όταν και άκουσε τις δυνατότητες που σου δίνει μια έξτρα χορδή.

«Αν το δεις στεγνά, η 7χορδη είναι μόλις μια τέταρτη πιο χαμηλά από την 6χορδη αλλά το ηχητικό εύρος είναι τεράστιο. Σου δίνει μια ολόκληρη οκτάβα όταν κάνεις arpeggio. Επίσης, όταν κάνεις tapping με δυο χέρια, είναι πιο εύκολο να παίξεις μέρη του πιάνο. Στο Awake των Dream Theater άκουσα πράγματα που μπορεί να κάνει η 7χορδη που μέχρι τότε, το 1991, πίστευα ότι μπορούσε να βοηθήσει ηχητικά μόνο είδη μούσικής όπως το Doom».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *