Ο Joss Whedon παράτησε το project της Batgirl

Ο Joss Whedon παράτησε το project της Batgirl

Χα! Και ότι μιλούσαμε για ξεχασμένα project των DC/Warner που όμως είχαν ανακοινωθεί, όπως του Nightwing. Ο Joss Whedon που τον Μάρτιο του 2017 έγινε γνωστό πως θα συνεργαστεί με το αντίπαλο στρατόπεδο της Marvel, εκεί όπου και χάρισε δυο ταινίες Avengers, 11 μήνες μετά και με μια αποτυχημένη συμμετοχή του να σωθεί η ταινία της Justice League, παράτησε το project της Batgirl.

Μάλιστα αυτή η είδηση έρχεται σε συνέχεια της φήμης που υπήρχε εδώ και καιρό, μετά το (σχεδόν) flopping της Justice League. Ο ίδιος ο πάλαι ποτέ δημιουργός των Buffy The Vampire Slayer και Firefly, σε επίσημη τοποθέτηση του αναφέρει πως «κατάλαβε μετά από τόσο καιρό ότι δεν είχε ιστορία στα χέρια του». Φυσικά και δεν κατηγορεί τους προϊστάμενούς του.

Το Hollywood Reporter που έφερε την είδηση στο προσκήνιο πάντως κάνει λόγο για σοβαρότερα θέματα που αφορούν την αποχώρηση όπως: «Κάποιος από την κινηματογραφική βιομηχανία είπε πως, παρά το γεγονός πως ο Whedon αντιμετώπισε θέματα κοσμοπλασίας της ιστορίας που θέλησε να πει, ένας λευκός σκηνοθέτης ίσως αντιμετωπιζόταν με πολύ δυσπιστία από τον κόσμο, αν καταπιανόταν με μια ταινία με τόσα σημαντικά φεμινιστικά θέματα όπως η Batgirl (ή η Wonder Woman)· δυσπιστία ανάλογη με το αν ένας λευκός σκηνοθέτης ήθελε να κάνει ταινία για τον Black Panther».

Φυσικά είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις από την πρώην γυναίκα του, πως όλο αυτό το φιλο-φεμινιστικό προφίλ που έχει ο δημοφιλής σκηνοθέτης είναι απλώς μια υποκριτική μάσκα, ενώ ακόμα και με τα θέματα που έχει καταπιαστεί, δεν είναι πάντα πολύ αρεστά στο κοινό που υποτίθεται στοχεύει. Τις γυναίκες. Πρόσφατο παράδειγμα, το love story, Bruce Banner-Black Widow στο Age Of Ultron.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *