Ο Ελληνικός Σύλλογος Tolkien μίλησε με τους Blind Guardian

Ο Ελληνικός Σύλλογος Tolkien μίλησε με τους Blind Guardian

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]α Χόμπιτ της Ελλάδας (βλέπε Ελληνικός Σύλλογος Tolkien) μίλησαν με τον Marcus Siepen των Blind Guardian με την ευκαιρία της συναυλίας τους στην Αθήνα. Τα μέλη του συλλόγου, Κάτια Αλεξιάδου και  Νίκος Θεμελής είχαν την τιμή να συζητήσουν με τον κιθαρίστα του γκρουπ, στον χώρο της συναυλίας λίγο πριν το sound check και πήραν μια πρώτη γεύση από την ευγένεια του, την ιδιαίτερη σχέση του με το ελληνικό κοινό και τις γνώσεις του πάνω στο έργο του Καθηγητή Tolkien.

Διαβάστε το review της συναυλίας στη Θεσσαλονίκη 

Κάτια: Έχετε παίξει πολλές φορές στην Ελλάδα κι η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού ήταν πάντα περισσότερο από παθιασμένη. Πώς θα περιέγραφες τη χημεία ανάμεσα σε εσάς και τους Έλληνες οπαδούς σας; Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα περνά μια περίοδο δοκιμασίας.

Marcus: Νομίζω ότι η σχέση μας με τους Έλληνες φαν δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ξέρω, βέβαια, ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα και το κατανοώ απόλυτα, γιατί ούτε στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, είναι η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ μετά τον πόλεμο. Όταν δίνουμε συναυλίες εδώ, οι άνθρωποι έρχονται και τρελαίνονται, (είναι) πολύ-πολύ παθιασμένοι, φωνάζουν πολύ δυνατά.

Κ: Τους αρέσει να τραγουδάνε.

Μ: Ναι!

Κ: Είναι πολύ ωραίο που το ακούμε αυτό, γατί πιστεύω πως μέσω της μουσικής, της τέχνης, της λογοτεχνίας, δημιουργούνται δεσμοί που δεν μπορεί να σπάσει η πολιτική.

Μ: Συμφωνώ απόλυτα! Κι όπως είπα, δεν είμαστε ούτε εμείς ευχαριστημένοι από την γερμανική κυβέρνηση, αλλά το καλό είναι ότι η σχέση μας με το ελληνικό κοινό δεν έχει αλλάξει. Θα ήταν κρίμα (αν γινόταν αυτό), γιατί εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, απλά μουσικοί. Γράφουμε τη μουσική μας και ελπίζουμε να σας αρέσει.

Γνωρίστε τον Ελληνικό Σύλλογο Tolkien

Κ: Από όλες τις φυλές της Μέση-γης, ποια νομίζεις ότι μοιάζει περισσότερο με τους Έλληνες;

Μ: Με τους Έλληνες;!! Λοιπόν, οι Νάνοι τραγουδούν…. Ίσως Νάνοι, όχι λόγω μεγέθους, αλλά, ξέρεις, γεροδεμένοι τύποι που τραγουδάνε καθώς δουλεύουν.

Κ: Και οι Γερμανοί; Τι θα έλεγες;

Μ: Μμμμ, θα ήταν Άνθρωποι υποθέτω (γέλια).

Κ: Στους οπαδούς σας είσαστε γνωστοί ως «Οι Βάρδοι». Βλέπετε τους εαυτούς κάπως έτσι; Τι σημαίνει αυτό για σας;

Μ: Υποθέτω πως είμαστε ένα είδος βάρδων. Έχουμε τη μουσική μας, ταξιδεύουμε σ’ όλο τον κόσμο παίζοντας για τους ανθρώπους, κι αυτό είναι που κάνουν οι βάρδοι. Όπως είπα, έχουμε πολύ δυνατή σχέση με τους οπαδούς μας και, ναι, μάλλον είμαστε περιπλανώμενοι βάρδοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ TOLKIEN

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *