Οι 10 χειρότεροι comic χαρακτήρες που είδαμε σε ταινίες

Οι 10 χειρότεροι comic χαρακτήρες που είδαμε σε ταινίες

Όλοι μας λατρεύουμε έναν τίμιο και καλό σούπερ-ήρωα ή έναν τίμιο comic book χαρακτήρα. Batman, Superman, Flash, Iron Man, Spider-Man, Thor κλπ κλπ. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποδοθεί και σε άλλους τομείς, με αυτόν του κινηματογράφου να έχει και την τιμητική του. Και μολονότι βλέπουμε και ταινιάρες όπως για παράδειγμα την τριλογία του Christopher Nolan για τον Batman ή πιο πρόσφατα το Logan, υπάρχουν και περιπτώσεις που πραγματικά σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά.

Μέχρι και ο Tommy Wiseau, που όπως είδαμε, προσπαθεί να γίνει Joker, τώρα τελευταία θα ερχόταν και θα φώναζε στις ταινίες “You are tearing me apart, Lisa”. Ανεξαρτήτως αν απευθυνόταν απλώς στις ταινίες. Τέλος πάντων. Είμαι ο Γιώργος από το School of Rock και ιδού λοιπόν οι χειρότεροι comic χαρακτήρες σε ταινίες.

1) Mandarin – Iron Man 3

 (2013)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ρόλο του Mandarin στο Iron Man 3 και ένα από τα μεγαλύτερα trolls που έχουμε “φάει” στο MCU; Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Sir Ben Kingsley θα αναλάμβανε να φέρει αυτόν τον χαρακτήρα στην ζωή, όλοι μας “κατουρηθήκαμε” από την χαρά μας. Ο Mandarin είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Iron Man και μπορεί να χαρακτηριστεί ανελέητος, σκληρός και πανέξυπνος. Ωστόσο στο Iron Man 3, θα παίρναμε άλλη γεύση από αυτόν. Μέχρι τα μέσα της ταινίας, όλα πήγαιναν ρολόϊ. Ωστόσο, η αποκάλυψη του ότι ο Mandarin είναι στην πραγματικότητα ένας πληρωμένος ηθοποιός που κάνει αυτόν τον ρόλο, κατέστρεψε το image του supervillain που όχι μόνο δεν μπόρεσε να επανέλθει δυναμικά σε ταινία έκ τοτε, αλλά σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει από τα storylines των Marvel Comics.

2) Dredd – Judge Dredd (1994)



I AM THE LAW! Όταν οι καλές εποχές του Rocky & του Rambo είχαν περάσει (oh boo-hoo έτσι νομίζαμε τότε), ο Sylvester Stallone αποφάσισε να πιάσει ένα άλλο franchise στα χέρια του. Και τουλάχιστον έτσι νόμιζε στην αρχή, όταν θα υποδυόταν τον αμείλiκτο, τον Mr Παγωμένη έκφραση, τον άνθρωπο που εκτελεί χωρίς πολλά πολλά, τον Δικαστή Dredd. Και ο Sly μας έδωσε ίσως την χειρότερη απόδοση σούπερ-ήρωα όλων των εποχών. Με πολύ over-acting, ρομποτικές κινήσεις που μας θύμισαν περισσότερο Robocop παρά τον Dredd, o Sly είχε συγκεντρώσει πολλά “Χρυσά Βατόμουρα” εκείνη την εποχή. Ευτυχώς, το 2012, ο Karl Urban αποκατέστησε τον Dredd και έκανε πολλούς (προφανώς όχι εμένα) να ξεχάσουν το έκτρωμα του 1994.

3) Lex Luthor – Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) 



Πάμε σε ένα πρόσφατο φιλμ και στο χειρότερο film του DC Universe μέχρι στιγμής, το Batman v Superman, το οποίο η αλήθεια είναι ότι σαν ιδέα ήταν τέλειο και απλώς στην πράξη καταστράφηκε. Ένας από τους λόγους που χάλασε η ταινία, ήταν η απόδοση (και τα κίνητρα) του Lex Luthor. O Jesse Eisenberg είναι πάρα πολύ καλός ηθοποιός, όμως εδώ, δεν έκανε καλή δουλειά. Ο Lex Luthor είναι παμπόνηρος, άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα λεφτά του για να σταματήσει τον Superman και εκείνος στην ταινία μας το παίζει ψυχοπαθής με πολλά “mmm και ahaaa” και εν τέλει λόγω αυτής της overacting απόδοσης, χάλασε όλη την μαγεία του χαρακτήρα, που κάποτε είχαν παίξει μεταξύ άλλων ο Gene Hackman & o Kevin Spacey. Μια παρένθεση εδώ πέρα, καλύτερο Luthor από αυτόν του Michael Rosenbaum στην σειρά Smallville δεν έχω και ούτε πρόκειται να ξαναδώ. Τουλάχιστον, έτσι νομίζω. Θα δείξει.

4) Bane – Batman & Robin (1997) 



Άλλη μια ταινία που φέρνει πολλές άσχημες μνήμες στο προσκήνιο. Πάμε λίγο, πριν μιλήσουμε για την απόδοση του Bane να πούμε εν τάχει ποιες είναι αυτές. George Clooney ως Batman, Arnold Schwartzenegger ως Mr Freeze (με ατάκα FREEZE!). Η σκηνή στο Ice Cream factory, όπου ο Freeze χορεύει στους ήχους παιδικού καρτούν που λέγεται “Mr Snow” και τέλος, ο Batman που είχε σαν gadget του πιστωτική κάρτα Batman. Εντάξει; Σας κάλυψα; Τέλος πάντων, στην ταινία αυτή “αριστούργημα” του 1997, υπάρχουν πολλές κακές αποδόσεις (με εξαίρεση αυτής των Poison Ivy & Robin, που έχουν τα ψεγάδια τους, ωστόσο εντάξει, βλέπονται τουλάχιστον), ωστόσο αυτή του Bane ήταν ό,τι χειρότερο. Ενώ ο άνθρωπος στα comics, είχε δείξει ότι έχει κίνητρα, είναι έξυπνος, είναι μεθοδικός και είναι από τους πιο δύσκολους εχθρούς του Σκοτεινού Ιππότη, σε αυτή την ταινία, δεν λέει πολλά πράγματα, μοιάζει περισσότερο σαν αυτά τα στερεότυπα ταινιών, όπου υπάρχουν σωματοφύλακες, ψηλοί, μυώδεις, που ωστόσο είναι πολύ χαζοί ως προς το μυαλό τους.

Στην ουσία, στην ταινία υπάρχει απλά ως σωματοφύλακας της Poison Ivy και ήταν τόσο κακή η απόδοση του, που έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια μέχρι να δούμε μεταφορά του Bane ξανά σε ταινία, αυτήν την φορά σωστή και όπως πρέπει από τον Tom Hardy.



5) Ghost Rider – Ghost Rider (2007) 



Μερικές φορές, εντάξει, λατρεύω τον Nicholas Cage και το αστείο method acting του, που στην ουσία τον μεταφέρει σε overacting στάνταρ. Ωστόσο εδώ, ο Nick δεν έκανε καλή δουλειά. Στην ταινία Ghost Rider, o Cage αναλαμβάνει τον ρόλο του ομώνυμου αντί-ήρωα και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό. Ο Ghost Rider είναι ένας σκοτεινός χαρακτήρας, που δεν λέει πολλά λόγια, κυκλοφορεί στους δρόμους ως ένας άλλος εκδικητής και παίρνει μαζί του ψυχές και νεκρούς σαν λάφυρα. Εδώ ο Cage πάλι με το overacting του, καταλήγει να κάνει έναν από τους πιο τραγικούς και σκοτεινούς χαρακτήρες του Marvelverse, να μοιάζει με μικρό κωμικό σόου. Σε λίγο θα έρθουν και τα Teletubbies και το Muppet Show και θα κάνουν μαζί με τον Cage μια πολύ ωραία παράσταση.

χειρότεροι comic χαρακτήρες
Why so serious?

6) Galactus – Fantastic Four: The Rise of The Silver Surfer (2007) 



Κάτι πρέπει να είχε το 2007 για το Marvelverse και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ορίστε, πάλι εδώ είχαμε απόδοση έκτρωμα. Όχι από ηθοποιό ωστόσο. Στο sequel των F4 με την Jessica Alba (αχ, κάτι ωραίες εποχές) και τον Chris Evans, στον ρόλο του Human Torch, πριν αποφασίσουν να βγάλουν κλώνο του και για τον Captain America, ο μεγάλος κακός μας είναι ο Galactus. Στα comics θέλω να ξέρετε παιδιά, ότι ο Galactus είναι κάτι σαν τον Ego που είδαμε στο sequel του Guardians of The Galaxy. Μια μεγάλη κοσμική οντότητα, που αποτελεί έναν πλανήτη, με την μορφή βέβαια ανθρώπου, ο οποίος κάνει την ζωή των Fantastic Four πολύ δύσκολη. Εδώ ωστόσο, “το” Galactus (ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΏΣ) αποτελεί ένα διαστημικό σύννεφο, το οποίο φεύγει από έναν πλανήτη, ο οποίος θέλει να παραμένει ζωντανός, καταστρέφοντας άλλους πλανήτες.

Σκεφτείτε λίγο; Πόσο πιο πολύ θα νοιαζόμασταν, αν αντί ενός σύννεφου, είχαμε έναν ηθοποιό να παίζει τον Galactus, που στην τελική στα comics έτσι παρουσιάζεται; Αλλά βέβαια, εδώ το Spider-Man 3 καταστράφηκε (θα έρθουμε και σε αυτό), δεν θα καταστρεφόταν αυτό;

7) Two Face – Batman Forever (1995)



Ρε Tommy Lee Jones, έχεις δώσει τόσα καλούδια, γιατί δεν μας έδωσες και αυτό; Στην ταινία Batman Forever του 1995, ο βετεράνος ηθοποιός υποδύεται τον Two-Face, ο οποίος πριν γίνει ο γνωστός εγκληματίας με το μισό πρόσωπο καμένο και με το νόμισμα που καθορίζει την μοίρα των εχθρών του. Ήταν ο Harvey Dent, ένας δικηγόρος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Batman & τον Commisioner Gordon είχε ξεκινήσει έναν στόχο μέσω δικαστηρίων, να απαλείψει εντελώς το έγκλημα από την Gotham City. Δυστυχώς, ένας από τους μάρτυρες, πυροβολεί τον Dent μέσα σε ένα από τα δικαστήρια, αφήνοντας τον χαραγμένο για πάντα και οδηγώντας τον κάποτε ελπιδοφόρο δικηγόρο στην παράνοια.

Ορίστε μόλις σας είπα την ιστορία του Harvey Dent, πριν γίνει Two-Face. To Batman Forever απλώς μας έδωσε ένα σύντομο κλιπ με τον πυροβολισμό και αυτό ήταν. Το υπόλοιπο της ταινίας μας δείχνει έναν καρτουνίστικο τόνο, που ενώ ταιριάζει με τον κακό του Jim Carrey, τον Riddler, δεν ταιριάζει καθόλου με τον Tommy Lee Jones. Απλά ο Harvey Dent είναι πιο σκοτεινός, δεν κάνει παιχνίδια, ούτε έχει όρεξη για αστειάκια. Παίρνει ένα νόμισμα και επιλέγει την μοίρα σου για εσένα. Η τάση που έπρεπε οι ταινίες τότε να είναι καρτουνίστικες για να πετύχουν… Έλεος πια.

8) Spawn – Spawn (1997) 



Πολλοί από εσάς, ίσως να μην γνωρίζετε τον Spawn. Θα σας πω εν τάχει λοιπόν, για ποιον μιλάμε. Ο Spawn, πριν μεταμορφωθεί, ήταν ένας μυστικός πράκτορας, ο οποίος σκοτώνεται από έναν συνεργάτη του, για να μην ανακαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της υπηρεσία του. Πηγαίνει στην κόλαση και εκεί κάνει συμφωνία για την ψυχή του με έναν δαίμονα, προκειμένου να ξαναδεί την γυναίκα του. Όταν επιστρέφει ωστόσο, γίνεται ένα δαιμονικό πλάσμα, με λίγες μνήμες για το παρελθόν του, που έχει όρεξη να σκοτώνει δίχως δισταγμούς. Στην ταινία του 1997, ο Spawn έχει όλα τα φόντα να είναι σκληρός και εκτελεστής, όπως ακριβώς και στα comics, αφού τον υποδύεται ο Michael Jai White. Ωστόσο τελικά, δεν έχουμε πολλά πράγματα και ο White, μολονότι έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Αφροαμερικανός που υποδύεται έναν σούπερ-ήρωα, τελικά δεν έκανε μια σωστή απόδοση, αλλά παρασύρθηκε μάλλον από το κλίμα που επέβαλλε η ταινία που ήταν μη ρεαλιστικό και λίγο over the top.

9) Eddie Brock/Venom-Spider-Man 3 (2007)



Δεν μπορεί. Όλοι θα είχατε κλάψει και θα θυμάστε αυτήν την απόδοση αυτού του υπέροχου κακού από το σύμπαν του Spider-Man. O Eddie Brock ή αλλιώς Venom είναι ένας σκληρός πρώην στρατιωτικός, ο οποίος μολύνεται από ένα κινητό εξωγήινο symbiote και γίνεται ο Venom, ένας από τους χειρότερους εχθρούς του “Άνθρωπου Αράχνη”, που έχει ως μοναδικό σκοπό του, να σκοτώσει τον Spidey. Στο τρίτο μέρος της τριλογίας ωστόσο της Sony για τον Spider-Man, ο Topher Grace υποδύεται τον Venom και τον κάνει έναν κλαψιάρη, ο οποίος ως μοναδικό κίνητρο του να σκοτώσει τον Spider-Man έχει το γεγονός ότι του πήρε την Mary Jane. Στα comic βέβαια εξηγεί το πώς ο Spider-Man του καταστρέφει την ζωή, τον κάνει να χάσει την δουλειά του και να τον οδηγήσει πολλές φορές σε σκέψεις αυτοκτονίας, αλλά γιατί να κάτσουμε να το σκεφτούμε αυτό σε μια ταινία όπου θέλουμε ρομάντζα; Άστο, μωρέ εκεί, με την Mary Jane και όλα καλά. Ευτυχώς έρχεται τώρα η ταινία Venom με τον Tom Hardy και έχουμε μια ελπίδα για την αποκατάσταση του Venom.

10) Deadpool – X-Men Origins: Wolverine (2009) 



Μακράν η χειρότερη από όλες τις αποδόσεις χαρακτήρων από αυτές που έχουν αναφερθεί. Πριν την ταινία του 2016, ο Ryan Reynolds είχε πάρει μέρος σε μια από τις χειρότερες απομυθοποιήσεις χαρακτήρα που έχουμε δει. Ο Wade Wilson είναι ένας μισθοφόρος που δουλεύει μαζί με τον Logan & τον αδερφό του, Victor (Sabertooth) στην ομάδα του William Stryker και ο οποίος είναι ο τελευταίος αντίπαλος του Wolverine στο τέλος της ταινίας. Μόνο που αντί να συναντήσουμε τον Merc With A Mouth, βλέπουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ένα όπλο “από όλα”. Ο Stryker ονομάζοντας τον Project X, του έχει δώσει τις δυνάμεις τηλεμεταφοράς, τα νύχια του Wolverine & την ακτίνα λέϊζερ του Cyclops. Σαν να μην έφτανε αυτό, του έχει βουλωμένο το στόμα, που είναι και το σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα.

Μάλιστα σε πολλά πλάνα δεν είναι καν ο Reynolds αλλά ο martial artist/ηθοποιός Scott Adkins (Yuri Boyka), καθώς μετά τα πρώτα κραξίματα που έπεσαν στις δοκιμαστικές προβολές, χρειάστηκαν reshoots (πριν γίνουν της μόδας τώρα πια) για να το φτιάξουν κάπως το πράγμα.

Ο Reynolds είχε ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα για άλλη ταινία και τα πράγματα… ε, ξέρετε πως πήγαν. Ωστόσο αποκατέστησε ο ίδιος την αδικία το 2016, με μια ταινία βασισμένη στον Deadpool και σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει και το sequel της.

Για περισσότερα αφιερώματα, μείνετε συντονισμένοι στο School of Rock. Join us! Α, επίσης, πριν σας αφήσω, παρακάτω δείτε μια extra σκηνή που δεν άντεξα και την έβαλα και αυτήν μέσα.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *