Η Disney μόλις έβγαλε τα 4 δις που έδωσε στον G. Lucas για το Star Wars

Η Disney μόλις έβγαλε τα 4 δις που έδωσε στον G. Lucas για το Star Wars

Με το The Last Jedi να πλησιάζει το 1 δις σε εισπράξεις παγκοσμίως, η Disney καταφέρνει να γυρίσει στο ταμείο της, πολύ σύντομα είναι η αλήθεια, την επένδυση που έκανε το 2012 όταν και αγόρασε έναντι 4.06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την Lucafilm, την αυτοκρατορία του George Lucas.

Τότε όλοι μείναμε με το στόμα ανοικτό από το μέγεθος του ποσού, ωστόσο 5 χρόνια μετά και 3 ταινίες υπό την Disney: The Last Jedi, Rogue One: A Star Wars Story και Stars Wars: The Force Awakens ήδη τα λεφτά επέστρεψαν και πάνε για κέρδος με την 9η ταινία να έρχεται σε δυο χρόνια, όπως και η σόλο ταινία για τον… Solo, ενώ στο βάθος περιμένει η νέα τριλογία υπό το όραμα του Rian Johnson.

Φυσικά τα έξοδα όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν μόνο τα χρήματα για την Lucasfilms, καθώς οι ταινίες που είδαμε ήταν τεχνικά άρτιες κάτι που σημαίνει, πολλά εκατομύρια -επίσης- στην παραγωγή τους αλλά και στα promo.

Έτσι όμως είναι και στις εισπράξεις. Καθώς στα 4 δις από τα εισιτήρια σε κινηματογράφους δεν υπολογίζονται τα έσοδα από ενοικιάσεις dvd, επίσημων streaming, merchandise αλλά και δικαιωμάτων παλαιότερων ταινιών.

Το Force Awakens είχε φέρει το αστρονομικό ποσό των 2 δισεκατομυρίων δολαρίων παγκοσμίων (σχεδόν το 1 δις, μόνο από τις ΗΠΑ), ενώ ακόμα ένα και κάτι δις έφερε η ταινία του Gareth Edwards, Rogue One πέρσι.

Όλες αυτές οι εξαγορές (μαζί με της Marvel Studios το 2009 και της Pixar το 2006) είναι προϊόν εργασίας του διευθύνοντα σύμβουλου της Disney, Bob Iger, και μετά την εξαγορά της 20th Century Fox το τοπίο είναι αυτοκρατορικό για την Disney.

Δείτε ακόμα: Το internet αντέδρασε με τον ημίγυμνο Kylo Ren.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *