Έκανε την κίνησή της η Comcast, προσφέρει 65 δις για την FOX

Έκανε την κίνησή της η Comcast, προσφέρει 65 δις για την FOX

Πρόταση εξαγοράς μεγάλου μέρους της δραστηριότητας της Fox έναντι περίπου 65 δισ. δολ. υπέβαλε η Comcast, ξεκινώντας πιθανόν έναν πόλεμο προσφορών με τη Walt Disney, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η προσφορά, που είναι σε μετρητά, αντιστοιχεί σε premium περίπου 19% σε σχέση με την προσφορά σε μετοχές της Disney ύψους 52,4 δισ. δολ., ανακοίνωσε η Comcast.

Εκπρόσωποι της Fox και της Disney δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Fox τον προηγούμενο χρόνο απέρριψε την αρχική προσφορά της Comcast, αν και ξεπερνούσε την προσφορά της Disney τότε, γιατί τα μέλη του δ.σ. θεώρησαν ότι είχε μεγαλύτερους κινδύνους σε ό,τι αφορά τις ρυθμιστικές αρχές και θα απαιτούσε την πώληση σημαντικών παγίων, κάτι που θα μείωνε την αξία της συμφωνίας για το Fox.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η AT&T εξασφάλισε το “πράσινο φως” από αμερικανικό δικαστήριο για την εξαγορά της Time Warner, σε μια συμφωνία αξίας $85 δισ.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει την συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι θα πλήξει τον ανταγωνισμό στον κλάδο και τους καταναλωτές.

Πηγή: capital.gr

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *