Τα καλύτερα Psychological Horror games που θα σε αφήσουν άυπνο

Τα καλύτερα Psychological Horror games που θα σε αφήσουν άυπνο

Το ιδιαίτερο genre των Psychological Horror games βασίζεται στο χτίσιμο μιας «παγωμένης» αίσθησης που ανεβάζει την αδρεναλίνη του τολμηρού παίκτη είτε σπάζοντας τον 4ο τοίχο, είτε παίζοντας με της φοβίες του, ακόμα και με το music score. Όταν ένα τέτοιου είδους παιχνίδι σε ακολουθεί για αρκετό καιρό μετά τον τερματισμό του σημαίνει πως οι developers αλλά και το ίδιο το game πετυχαίνουν τον στόχο τους. To School of Rock σας παρουσιάζει τα 10 games που μας άλλαξαν σαν ανθρώπους.

10. Amnesia: A Machine for Pigs

Το sequel του επίσης επικού Amnesia: Dark Descent της Frictional Games σε σχέση με τον προκάτοχο του που ήταν γεμάτος Jump Scares, είχε μια πιο σκοτεινή και επιβλητική προσέγγιση. Το επίπεδο του τρόμου έπεσε αρκετά, καθώς το συναισθηματικό κομμάτι εκτοξεύτηκε στο θεό με τόση ένταση που κυριολεκτικά «τσάκιζε» τον παίκτη. Περισσότερο δράμα και τρομερά «βαρύ» story σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι.

09. Outlast

O εξαιρετικός τίτλος της Red Barrels δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα, προσφέροντας το απόλυτο άγχος στον ιδρωμένο παίκτη σε κλειστό περιβάλλον. Περιορισμένες μπαταρίες και νυχτερινή λήψη κάμερας είναι αυτά που στηρίζεται το παιχνίδι. Μένει πραγματικά αξέχαστο τόσο σαν concept όσο και σαν Hide and Seek. Πόσο καλά μπορείτε να κρυφτείτε;

08. Alan Wake

Όταν η Remedy αποφάσισε να μεγαλουργήσει με ένα σκοτεινό, ομιχλώδες και νοερό θρίλερ. Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια μυστηρίου που μας έκανε να τη δούμε Stephen King. Παρά το αρκετό Action στοιχείο, το παιχνίδι καταφέρνει να διαταράξει τον παίκτη με το ψυχεδελικό storytelling που μετατρέπει τον Alan Wake σε έναν από τους πιο ποιοτικούς χαρακτήρες στην ιστορία του ψυχολογικού τρόμου.

07. Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Ελάχιστοι το έχουν ακούσει… και ακόμα πιο λίγοι το έχουν παίξει. Το κρυφό διαμαντάκι του Gamecube κερδίζει δικαίως μια θέση στην λίστα με τον ψυχολογικό πόλεμο που ασκούσε στον παίκτη. Με βάση την αυστηρότητα της παράνοιας που κυρίευε τον χαρακτήρα, το παιχνίδι αποφάσιζε να δημιουργήσει πανικό στον παίκτη αλλάζοντας κανάλι στην τηλεόραση, προβάλλοντας μηνύματα πως διαγράφτηκε το save file και διάφορα in-game glitches. Πραγματικά μετά από δύο συνεχόμενες ώρες «καιγόσουν».

06. SOMA

Δεν είναι “Alien: Isolation”, δεν είναι “Amnesia στο διάστημα” αλλά προσφέρει πανεύκολα την ασφυξία-απομόνωση-μονοτονία  και των δύο μαζί. Το SOMA εκτός από τον νεότερο τίτλο του αφιερώματος αποτελεί το «εγγόνι» του θρυλικού (και nerve-breaking) Penumbra (Ναι, αυτό με τα κωλόσκυλα) και υπενθυμίζει πως το Horror στοιχείο έχει παραμείνει ζωντανό εν έτη 2016 με εξαιρετική και πανούργα AI των «εμποδίων».

05. Forbidden Siren

Καθαρά Ιαπωνικό story και τοποθεσίες σε ένα εξωπραγματικό χωριό που τάραξε τα νερά του genre από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Με μόνο στοιχείο συνέχειας και ασφάλειας τους ήχους του περιβάλλοντος, ο παίκτης θα έπρεπε να παίξει… stealth για να προχωρήσει σώος και αβλαβής στο ομιχλώδες τοπίο. Μπορείς όμως να κρυφτείς ενώ νιώθεις την βρωμερή ανάσα του σαλταρισμένου χωρικού;

04. Playing Teaser of Silent Hills

Δεν αποτέλεσε ούτε το 0,1% από το τελικό στάδιο του τίτλου που τελικά μείναμε με τη χαρά, αλλά σίγουρα θα ήταν κρίμα να έμενε εκτός λίστας αυτό το καταραμένο, ελεεινό και απίστευτο demonstration παιχνιδιού. Ένας άνθρωπος, τέσσερα δωμάτια σε μια νοητή ακολουθία με ελαφρώς αντιληπτές διαφορές σαπίλας από το πρώτο πέρασμα στο επόμενο, με το random στοιχείο στα φαινόμενα που θα συναντήσει ο παίχτης σε κάθε play through. Αποτέλεσμα; Καθαρό χέσιμο και καθαρό κλάμα που δεν θα το ξαναπαίξουμε.

03. Fatal Frame

Έχετε δει τις Ιαπωνικές εκδόσεις των ταινιών «Grudge» και «The Ring»; Μάλλον όχι, διότι οι Ιάπωνες μετρ του τρόμου μύησαν το συγκεκριμένο παιχνίδι στη λογική του απόλυτου (Pure) σαδομαζοχισμού. Πραγματικό κρυφτό με μόνη παρέα μια φωτογραφική παλιό-μηχανή που σε βοηθούσε να απαθανατίσεις… χλωμά, μελαχρινά και λίγο… νεκρά σχιστομάτικα κοριτσάκια με ματωμένα φορέματα. Όσοι έπαιξαν, δεν ξαναέπαιξαν απλά.

02. Until Dawn

Δεν αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Horror τίτλους, αλλά έναν από τους κορυφαίους τίτλους του Playstation. Τo Until Dawn με το εφέ της πεταλούδας, την αρρωστημένη επεισοδιακή πλοκή και το βάθος στον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, προσφέρει μια από τις πιο ανατριχιαστικές ατμόσφαιρες ταινίας, κατευθείαν μέσα στην κονσόλα σας και πιστέψτε με, πρέπει να ιδρώσετε πάραααα πολύ αν θέλετε να πετύχετε το Happy End.

01. Silent Hill

Απλά λυτά και απέριττα, το πιο άρρωστο, ελεεινό και καταραμένο franchise που κυκλοφορεί στην βιομηχανία τα τελευταία 17 χρόνια στοιχειώνοντας όλες τις ηλικίες. Το διαολεμένο τρανσιστοράκι να κάνει παράσιτα προμηνύοντας το κακό που ακολουθεί, ο παίκτης δεν μπορεί να ηρεμήσει ούτε στο save room (μια ματωμένη σημείωση) που αργότερα εξελίχθηκε σε κάποιο εξωγήινο σύμβολο. Όντας από τους φανατικότερους οπαδούς της σειράς ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω σε έναν άνθρωπο, πιο είναι το πραγματικό κακό και εχθρός σε όλο το franchise, μπηχτές για εξωγήινους, παράλληλες διαστάσεις, ζόμπι, δαίμονες, άλυτοι γρίφοι, ομίχλη… Εσύ που διαβάζεις αυτό το αφιέρωμα χρωστάς στον εαυτό σου να παίξεις το πρώτο Silent Hill του PSX για να καταλάβεις σε τι νερά κυμαίνεται το Psychological Horror games genre που το franchise έχει πάρει καθαρά επ’ ώμου από day one.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *