Τα καλύτερα παιχνίδια με θέμα χαρακτήρες της Disney

Τα καλύτερα παιχνίδια με θέμα χαρακτήρες της Disney

Νοσταλγία. Μια λέξη τόσο συνηθισμένη αλλά και ταυτόχρονα τόσο συναισθηματική που σε κάνει να έχεις μια χαρά και συνάμα μια πίκρα μέσα σου, για πράγματα που έχουν περάσει και έχεις βιώσει και ωστόσο τα νιώθεις ακόμα τόσο κοντά σου.

Αυτό θα κάνουμε και σήμερα στο άρθρο μας. Θα νοσταλγήσουμε μαζί. Θα θυμηθούμε παλιό καλό gaming (τουλάχιστον στις περισσότερες επιλογές) και θα ζήσουμε μαζί ξανά τις εποχές όπου καθόμασταν δειλά δειλά μπροστά από τις οθόνες μας, ανοίγαμε τα Sega Mega Drive & τα NES μας (εγώ αργότερα βέβαια και το PS1 & το PS2 μου), πίναμε γάλα με Hemo ή Nesquik και μας φρόντιζε στοργικά το Proderm.

Η Disney είναι μία εταιρεία που με τα κινούμενα σχέδια της είχε μπει και είναι για τα καλά στις ζωές όλων μας. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα παλιά καλά animation films είναι έτη καλύτερα από τα τωρινά. Πάντα με αυτά τα φιλμ ωστόσο, έβγαιναν και κάποια ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά και γενικότερα κυκλοφορούσαν παιχνίδια με Disney θεματική. Οπότε, αράξτε στον καναπέ σας, πάρτε μια φραπεδιά στο χέρι και πάμε μαζί να δούμε τα 10 καλύτερα (για εμένα) παιχνίδια με την συγκεκριμένη θεματική.

1) Disney’s Hercules (1997, PC, PS1)

Πρώτο στην λίστα μου για σήμερα είναι το παιχνίδι της Disney Interractive βασισμένο στο animation του 1997. Το παιχνίδι ακολουθεί την ίδια πλοκή με το “παιδικό” και μας βάζει στον ρόλο του Ηρακλή, ο οποίος πρέπει να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι και να ξεφύγει από τον κακό Άδη και τα εμπόδια που του θέτει στον διάβα του. Το Hercules είναι κατά βάση ένα 2D παιχνίδι, που ωστόσο μπορείς να κινηθείς και σε διαφορετικούς χώρους, είτε μέσω σκαλοπατιών είτε μέσω διάφορων διαδρόμων. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας με το πιο δύσκολο να λέγεται χαρακτηριστικά “Herculean” και δέκα επίπεδα στο παιχνίδι. Μπορεί μεν να είναι μικρό σε διάρκεια ωστόσο προλαβαίνει να σου δώσει κάποιες παραγωγικές ώρες διασκέδασης και σίγουρα πολλές αναμνήσεις για να κουβαλήσεις.

2) Epic Mickey (2010, Wii)

Έχουμε την μασκότ της εταιρείας, τον ποντικό που έχει την πιο χαρακτηριστική φωνή σε όλα τα κινούμενα σχέδια, τον Mickey Mouse, να εισέρχεται σε έναν μαγικό κόσμο, όπου εξαιτίας του έχει πάρει μια σκοτεινή τροπή και έχει μαζί του και ένα πινέλο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο βοηθό σου στο παιχνίδι και να παλέψεις με αυτό εχθρούς ή να δημιουργήσεις ( και να σβήσεις) διάφορα αντικείμενα. Μαζί με τον Mickey, είχαμε και την επανεμφάνιση στο προσκήνιο, μετά το πολύ μακρινό 1943, του Oswald του Τυχερού Λαγού, ο οποίος θα αποτελέσει εμπόδιο και τελικά ένας πολύ καλός σύμμαχος στο τέλος του παιχνιδιού. Πραγματικά, ο μόνος λόγος για να έχεις ένα Wii για εμένα.

3) The Lion King (1994, SNES, Genesis)

Στην συνέχεια έχουμε το side-scrolling platformer, βασισμένο στην ομώνυμη animated ταινία του 1994. Ελέγχουμε τον Simba, ο οποίος από μικρό παιδί, χάνει τον πατέρα του, τον Mufasa από τον κακό του θείο, τον Scar και στην συνέχεια μεγαλώνει δίπλα στους Timon & Pumba προκειμένου να επιστρέψει και να πάρει πίσω τον θρόνο από τον θείο του. Το παιχνίδι είναι side-scroller, παρ’όλα αυτά προσθέτει πολλές καινοτομίες για να χρησιμοποιήσεις. Καταρχάς, ο Simba είχε ένα Roar meter (Βρυχηθμόμετρο δηλαδή, έλεος), όπου το χρησιμοποιεί προκειμένου να αποσυντονίσει τους εχθρούς του και να λύσει γρίφους, ενώ στο παιχνίδι θα βρεθούν διάφορα ζουζούνια, που βοηθούν στο να αποκατασταθεί η ζωή του Simba και το Roar meter του, ενώ αν βρεθούν κάποιοι συγκεκριμένοι τύποι ζουζουνιών, σε οδηγούν σε διαφορετικά bonus levels, όπου ελέγχεις ή τον Timon ή τον Pumba (HAKUNA MATATA). Ένα παιχνίδι που έγινε με πολύ μεράκι και έκανε ακόμα μεγαλύτερη την φήμη της ταινίας.

4) Quackshot (Megadrive Drive, 1991)

Πίσω στις ημέρες που το Megadrive Drive ήτανε κάτι, έχουμε το Quackshot. O αγαπημένος μας γκρινιάρης, Donald Duck, φοράει τα ρούχα του Indiana Jones και εμπλέκεται σε μια περιπέτεια, όπου πρέπει να βρει έναν θησαυρό, με τον κακό Pete να τον ακολουθεί. Όπλο του έχει ένα μεγάλο plunger gun, το οποίο σταδιακά αχρηστεύεται, αφού αρχίζει το παιχνίδι και θυμίζει περισσότερο Sonic. Καλό gameplay, αρκετή δόση χιούμορ, κάποια πανέξυπνα cameos από άλλους χαρακτήρες της Disney (όπως για παράδειγμα το Boss Battle με τον Shere Khan) είναι αρκετά για να σε κάνουν να νοσταλγείς τις ημέρες της παιδικής σου αθωότητας.

5) World of Illusion starring Mickey Mouse and Donald Duck (Sega Genesis, 1992)

1992, που τραγούδαγε και ο φίλτατος Σάκης Ρουβάς (ξερνάω) και σε μια εποχή, όπου το co-op υπήρχε μόνο σε beat’em ups όπως το Streets of Rage, βγαίνει το World of Illusion με πρωταγωνιστές τους Mickey Mouse & Donald Duck. Οι δυο τους ετοιμάζονται για ένα μαγικό κόλπο, όταν ξαφνικά, βρίσκουν ένα μαγικό κουτί, το οποίο τοποθετήθηκε ως παγίδα από τον κακό μάγο Pete και τους βάζει σε έναν επικίνδυνο μαγικό κόσμο, όπου πρέπει να ξεφύγουν. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του δυνάμεις και αδυναμίες, ενώ το παιχνίδι αποτελείται από 5 επίπεδα, με 3 υπό-επίπεδα το καθένα. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τις πρώτες προσπάθειες τίμιου και συνεργατικού co-op με πρωταγωνιστές δύο αγαπημένους ήρωες της Disney.

6) Castle of Illusion starring Mickey Mouse (1990, Sega Genesis)

8-bitίλα και Sega Genesis ήταν μια συνταγή επιτυχημένη στα τιμημένα 90s. Στο Castle of Illusion, ένα ακόμη platformer είχαμε τον Mickey Mouse, ο οποίος έκανε μικρό περιήγηση μωρέ, σε έναν σκοτεινό κόσμο, με μάγισσες και επικίνδυνα πλάσματα. Το μόνο μας όπλο είναι μια ιδιαίτερα αστεία bounce attack και έπρεπε να ξεφύγουμε από εχθρούς και εμπόδια για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Τα boss battles. Έχοντας παίξει και το original αλλά και το remake του 2013, είναι μία από τις πιο “σκοτεινές” θα μπορούσα να πω εμπειρίες που έχω δει τον νεαρό μας ήρωα να μπλέκει.

Τα καλύτερα παιχνίδια με θέμα χαρακτήρες της Disney

7) Ducktales (NES, Gameboy, 1989 * remastered 2013 *)

O Scrooge McDuck μην έχοντας βολευτεί με το γεγονός ότι είναι η πιο πλούσια πάπια στον κόσμο και λόγω φυσικά και της τσιγκουνιάς που τον διακατέχει, αποφασίζει να πάει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια Duck σε ένα ταξίδι/κυνήγι θησαυρών. Υπάρχουν 5 επίπεδα στο παιχνίδι, το καθένα έχοντας τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ο Scrooge έχει μια bounce attack συνοδευόμενη από τη χαρακτηριστική μαγκούρα που κουβαλάει μαζί του. Το παιχνίδι απέκτησε τόσο τεράστια φήμη την εποχή του που χρόνια αργότερα, το 2013, κυκλοφόρησε με καλύτερα γραφικά αλλά και με το original voice cast του.

8) Aladdin (Genesis, SNES, 1992)

Η κόντρα της Sega & της Nintendo στις αρχές των 90s κρατούσε για τα καλά. Το Aladdin ενίσχυσε περισσότερο αυτήν την κόντρα, καθώς και στις δύο κονσόλες αποτελούσε πραγματικά ένα αριστουργηματικό side-scrolling παιχνίδι και οι gamers έτρεχαν να διαλέξουν ποια έκδοση του παιχνιδιού ήταν καλύτερη. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα του Genesis, αφού πέρα από την σκοτεινή αύρα, τα καλύτερα animations και τα πιο ρεαλιστικά προς το καρτουνιστικό γραφικά του, διέθετε και ένα αξιόλογο sword fighting σύστημα, παρ’όλο που στην ταινία, ο Aladdin δεν μπορούσε να τα βάλει ούτε με την ίδια του την σκιά. Παρ’όλα αυτά πολύ καλό παιχνίδι.

9) Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse (1994, SNES, Genesis)

To 1994, o Mickey Mouse έκλεινε 65 χρόνια παρουσίας στον χώρο του animation. Προς τιμήν του, ένα παιχνίδι με τον τίτλο Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse κυκλοφόρησε τότε. Εκεί ωστόσο, που λέγαμε ότι απλά θα το έβγαλαν για να πάρουν και να ξεζουμίσουν πάλι τα λεφτά του κοσμάκη, είδαμε ότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό. Μια side-scrolling platform περιπέτεια, όπου αναλάμβανες τον Mickey από τις απαρχές του, μέσα στην βάρκα που τον πρωτογνωρίσαμε, μέχρι και τις περιπέτειες του με φαντάσματα. Ένα όμορφο παιχνίδι που σίγουρα μόνο τιμή θα μπορούσε να αποδώσει σε ένα σπουδαίο cartoon, όπως ο μικρός αυτός ποντικός.

10) Kingdom Hearts (2002, PS2)

Εκεί που περιμένατε ότι ο Γιωργάκης θα κάνει κάποιο λάθος και θα ξεχάσει, όχι, δεν το ξέχασε, εδώ είναι. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το Kingdom Hearts. Όταν η Square Enix αποφάσισε να φέρει το Final Fantasy αλά Disney στον κόσμο, όλα τα υπόλοιπα πράγματα ήταν ιστορία. Μια πολύ όμορφη περιπέτεια, με αγαπημένους χαρακτήρες για βοηθούς και έναν αξιαγάπητο πρωταγωνιστή, στο πρόσωπο του Sora, είναι αρκετά να κερδίσει μια θέση στην καρδιά μου και στις καρδιές όλων μας αυτό το παιχνίδι. Περιμένω, όπως οι τρελόρουβίτσες το νέο κλιπ του Ρουβά ( δεύτερη αναφορά στον Ρουβά, εξορκισμό θα πω να μου κάνουν) το Kingdom Hearts III. Απλά κυκλοφορήστε το, σας παρακαλώ.

Αυτά ήταν τα παιχνίδια που επέλεξα. Ελπίζω να σας ταξίδεψαν λίγο πίσω στον χρόνο. Αν έχετε αντίθετη άποψη, πείτε μου την προσωπική σας λίστα στα σχόλια. Φυσικά για περισσότερα gaming άρθρα, μείνετε συντονισμένοι στο School of Rock. Join us!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *