Τύποι ανθρώπων που πηγαίνουν στον κινηματογράφο

Τύποι ανθρώπων που πηγαίνουν στον κινηματογράφο

Κινηματογράφος. Κάθεσαι μπροστά από την πελώρια οθόνη και περιμένεις μέχρι να ξεκινήσει η ταινία, που θα σου κουφάνει βέβαια τα τύμπανα, γιατί το ηχείο είναι ανοιχτό λες και έχεις βάλει “μαμίσιο” ηχοσύστημα σε κωλοφτιαγμένο αμάξια, αλλά οι στιγμές, οι συγκινήσεις που έχεις ζήσει σε μια αίθουσα προβολής, δεν καταγράφονται εύκολα. Από την Λίστα του Σίντλερ, μέχρι και ελληνικές παραγωγές (ε, ναι).

Όπως και να έχει όμως, στο cinema θα συναντήσεις κάποιους τύπους ανθρώπων που έχουν μια συγκεκριμένη συνήθεια και μας εκνευρίζουν ή μπορεί και εμείς να κάνουμε κάποια από αυτές και κάνουμε την πάπια. Οπότε, καθίστε μαζί μου και ελάτε να αναλύσουμε αυτούς τους τύπους ανθρώπων.

Τύποι ανθρώπων που πηγαίνουν στον κινηματογράφο

Ο “κριτικός”

Είναι αυτός ο οποίος θα έχει μια άποψη για την ταινία πριν καν την δει. Από την στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στον κινηματογράφο, δεν θα βάλει γλώσσα μέσα και θα αναλύσει τα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε σκηνοθέτης και τι περιμένει να δει στην ταινία του κάθε σκηνοθέτη. Θα έχει σχηματίσει μια άποψη πριν καν την δείτε και θα προσπαθήσει κάθε δευτερόλεπτο να σου δείξει την γνώση του πάνω στο αντικείμενο και να σου πει τι πάνω κάτω περιμένεις να δεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις (βλέπε Παπακαλιάτη και μεταφορές βιβλίων σε ταινία) πιάνει. Σε άλλες βέβαια, που άλλα περιμένει και άλλα βλέπει, κατά την διάρκεια της ταινίας, από ένα σημείο και μετά θα σιωπήσει και απλά θα παρακολουθεί με ανοιχτά μάτια. Μετά το τέλος της ταινίας, θα σου πει την άποψή του και ότι δεν περίμενε να δει πολλές εκπλήξεις και φυσικά ότι θέλει να δει και sequel.

Ο “trailerάκιας”

Κάπου κάπου μέσα στα βάθη της ψυχής του, υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος πηγαίνει cinema μόνο και μόνο για να δει trailer από επερχόμενες ταινίες που δεν τις έχει δει ακόμα. Για παράδειγμα, πηγαίνεις να δεις ταινία της Marvel. Άμα μέσα στην ταινία ή πριν καν ξεκινήσει η ταινία, κατά την διάρκεια των διαφημίσεων, άμα δεν δει έστω ένα νέο trailer από ταινία της Marvel που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, θα απογοητευτεί και για το υπόλοιπο της ταινίας θα έχει μια μούρη μέχρι το πάτωμα, λες και πήγε να παίξει Τζόκερ και δεν έπιασε για έναν αριθμό το τζάκποτ.

Ο “φαταούλας”

Είναι ο τύπος που θα πάει σινεμά και θα πάρει “ένα μικρό σνακ μωρέ, για να τσιμπάμε και λίγο στην ταινία” και καταλήγει να σου φέρει ολόκληρο το κυλικείο μαζί. Ποπ κόρν, δύο αναψυκτικά, πατατάκια, Doritos και σοκολάτα μαζί του. Το καλό με αυτόν είναι ότι άμα τον πετύχεις στις καλές του παίζει και να πάρει και για εσένα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις εσύ. Πήγαινε με τα νερά του και θα λάβεις την ανταμοιβή σου.

Το “ζευγαράκι”

Δεν μιλάω φυσικά για τα ζευγάρια που κάθονται μαζί και απλά παρατηρούν την ταινία με κανά φιλάκι ή κρατώντας τα χέρια. Μιλάω φυσικά για το ζευγάρι που τον κάνουν τον κινηματογράφο, λες και είναι το κρεβάτι τους. Είχαμε πάει εχθές με την κοπέλα μου και άλλο ένα φιλικό ζευγάρι για να παρακολουθήσουμε την ελληνική ταινία “Ο Θησαυρός” και πάνω πάνω μπορούσες να ακούσεις τα μουγγανητά μιας κοπέλας που για όλη την διάρκεια της ταινίας έκανε την εξής διαδικασία: πέντε λεπτά ησυχία και παρακολούθηση, άλλα 45 φασωματάκι με το αγόρι της. Σε κάποια φάση, μια κυρία τους φώναξε να σταματήσουν, αλλά μετά από 5 λεπτά, ξανά από την αρχή.

Ο “WC”

Ο φίλος σου που δεν μπορεί να κρατηθεί μέχρι το διάλειμμα και κάνει βόλτες από την αίθουσα μέχρι την τουαλέτα και μετά ξανά μάνα από την αρχή. Έχει πιει προφανώς πολλά αναψυκτικά ή είχε ξεχαστεί και δεν πήγε στο σπίτι του, στο “μέρος” πριν φύγει για να έρθει κινηματογράφο. Ως αποτέλεσμα, εσύ πρέπει να αντέξεις, να μαζέψεις πιο μέσα προς το κάθισμα τα πόδια σου, να πάρεις μια ωραία όψη του ποπού του/της (αν δεν κάθεται σε γωνιακό κάθισμα) και έτσι να σου χαλάσει την εμπειρία της ταινίας. Και καλά να είναι φίλος. Αν είναι ο άγνωστος διπλανός, παίρνεις κώλο και για σπίτι.

Ο “υπεράνω”

Είναι ο πιο σπαστικός τύπος μέχρι την αρχή της ταινίας. Είναι αυτός που θα σου πει ” Ω τι βλακεία με πηγαίνεις να δω. Αφού εγώ δεν βλέπω τέτοια και δεν θα μου αρέσει.”. Θα είναι μες την γκρίνια και την λέζα μέχρι να μπείτε στην αίθουσα και μετά θα ελπίσεις να το βουλώσει για να δει την ταινία (αφού φυσικά θα τον πιάσει ένα δεκάλεπτο παραλήρημα που δεν τον πηγαίνεις στην ταινία που θα του άρεσε) ωστόσο μετά βγαίνει έξω από την αίθουσα και λέει ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής του, με αποτέλεσμα εσύ να θες να τον βαρέσεις για όλη αυτήν την γκρίνια που σου έριχνε πριν την αρχή του φιλμ.

Ο “πέφτουλας”

Όλοι με το που ακούμε αυτήν την λέξη, το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στον άντρα που την πέφτει στην γυναίκα. Καμία σχέση. Στον κινηματογράφο, τον “πέφτουλα” θα σας τον περιγράψω με ένα παράδειγμα συμπεριφοράς. Όποτε είσαι στον κινηματογράφο είναι και εκείνος ο μαλάκας, που όπου δει μια σέξυ ηθοποιό θα φωνάξει την βλακεία: “Τι είσαι εσύ μανάρα μου;” ή “Πω, πω, πω τι μου λες τώρα;” Και που να είναι η ηθοποιός χωρίς τα ρούχα της. Άλλες σκέψεις μπορούν άνετα να μπούν στο μυαλό του πέφτουλα.

Τα κορίτσια στις ρομαντικές ταινίες

Κορίτσια (μέχρι 25 χρονών τουλάχιστον) μην το αρνηθείτε. Δεν θα μιλήσω για όλες τις γυναίκες. Αλλά στις ρομαντικές ταινίες ή στις πράξεις αγάπης από συζύγους ή από τους ηθοποιούς, είστε μέσα στην τρελή χαρά. Ξέρετε γιατί; Βασικά το ξέρετε, αλλά εγώ θα το πω. Γιατί φαντάζεστε ακριβώς ότι ο άντρας σας θα είναι ακριβώς έτσι όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας που μόλις είπε στην γυναίκα του “Αγάπη μου, ο ερωτάς μας πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα συναισθήματά μου για εσένα είναι βαθιά. Θα ήθελα να δώσω και την ζωή μου για εσένα.” Αλλά μετά γυρνάτε δίπλα σας και βλέπετε το αγόρι σας ή τον άντρα σας, που έχει απλωθεί σαν τον μαχαραγιά, τρώει πατατάκια, πίνει Coca-Cola, σκέφτεται με τι να φάει τα πιτόγυρα μετά και γελάει λέγοντας “ΧΑΧΑΧΑΧΑ τι μαλακίες είναι αυτές”. Plot twist, μέσα του σκέφτεται τι έκπληξη να σας κάνει για να μην ακούσει κρεβατομουρμούρα στο σπίτι. I’ve been there guys…I’ve been there.

O “Με έσυρε η κοπέλα μου”

Αχ ρε κορίτσια. Να ξέρατε τι θυσίες κάναμε, προκειμένου να είστε ικανοποιημένες από εμάς. Κάπου εκεί στον κινηματογράφο, θα συναντήσετε έναν κακομοίρη ο οποίος μπορεί να φαντάζει χαρούμενος που θα πάει να δει ρομαντική ταινία με το κορίτσι του αλλά μέσα του θα σκέφτεται τους φίλους του, που θα πάνε να δουν το Star Wars: The Last Jedi και εκείνος θα πάει να δει το sequel του Bad Moms. Γιατί; Επειδή η κοπέλα δεν θα έχει δει ή δεν θα της αρέσουν τα Star Wars. Να κάνετε και για εμάς μια θυσία γυναίκες. Όχι μόνο εσείς να μας τραβολογάτε σε πράγματα που δεν μας αρέσουν. ΤΈΛΟΣ.

Ο “παίρνω την θέση” σου

Αυτός που θα πιστέψει ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο και θα αποφασίσει μόνος του να βολευτεί όπου εκείνον του αρέσει, χωρίς να περιμένει κόσμο, λες και είναι ο μάντης. Αλλά το πιο ικανοποιητικό είναι όταν ο τύπος βλέπει την ορδή με πλήθος να έρχεται. Και μια παρέα ατόμων να του παίρνουν την θέση που εκείνος έκλεψε, με αποτέλεσμα εκείνος να μένει όρθιος και σαν τον μαλάκα να ψάχνει την θέση που είναι, μέσα στα σκοτάδια. Δικαιοσύνη ε;

Ο “κινητάκιας”

Όταν πηγαίνεις στον κινηματογράφο, το κινητό σου επιβάλλεται, αν δεν είναι κλειστό, έστω να μην χρησιμοποιείται. Αλλά..ΤΖΙΦΟΣ. Σιγά μην κάτσει ο κινητάκιας να σε ακούσει. Θα ανοίξει το κινητάκι του, θα κάνει την περιήγηση του στο διαδίκτυο, θα κάνει check in ότι παρακολουθεί την ταινία τάδε, για να το δούν οι φίλοι του στο Facebook, η φωτεινότητα του κινητού θα είναι ανοιχτή μέχρι τέλους, προκειμένου να τυφλωθούν οι γύρω του, θα βγάλει και φυσικά μια selfie με φλας κατά την διάρκεια της ταινίας ή μια σκηνή που του άρεσε και την θεώρησε ψαγμένη, προκειμένου να την δημοσιεύσει και να το παίξει ποιοτικός. Και όλα αυτά κατά την διάρκεια της ταινίας, έτσι;

O “fan boy”

Αυτά συνήθως συμβαίνουν σε ταινίες τύπου Harry Potter, DC, Marvel, Star Wars, Star Trek. Πάνε τα παιδιά ενθουσιασμένα να δουν όλα μαζί το Last Jedi και σκάει και η κλασσική παρέα των geeks που θα ξέρουν τα πάντα για το Star Wars. Και δεν μιλάω για αυτούς που είναι geeks και γνωρίζουν, αλλά ντύνονται και συμπεριφέρονται κανονικά. Μιλάω για αυτούς που μαζί τους παίρνουν την μάσκα ενός Stormtrooper, αφίσα Darth Vader, Light Saber, την μινιατούρα Chewbacca, το οπλάκι του Han Solo και φυσικά την ρόμπα ενός Jedi. Γιατί φυσικά, πρέπει να δείξεις (στο μυαλό αυτών) ότι ξέρεις και νιώθεις σαν να μένεις σε ένα Star Wars περιβάλλον.

Ο “Δεν βολεύομαι με τίποτα”

Ο τύπος που θα κάθεται ακριβώς δίπλα σου και θα σου κάνει τον βίο αβίωτο. Μια θα κάτσει με το αριστερό του χέρι κολλημένο στο δεξί δικό σου και όλο του το σώμα γυρισμένο προς την αριστερή πλευρά με τα πόδια το ένα πάνω στο άλλο. Μία θα κάτσει σε στάση διαλογισμού. Μία θα κάτσει με τα πόδια σταυροπόδι και με το χέρι του να έχει γυρίσει μαζί με το σώμα του από την άλλη πλευρά με το μπουφάν του να είναι κολλημένο επάνω σου. Απλά βολέψου και κάτσε να δεις την κωλοταινία!! ΈΛΕΟΣ! Και όχι μόνο αυτό. Το σύμπαν θα έχει συνωμοτήσει εναντίον σου, έτσι ώστε, να μην έχει κάνει μπάνιο. Καλή υπομονή!

Ο “κωμικός”

O τύπος που θα πεταχτεί μέσα στην αίθουσα και θα πει την μαλακία του για να γελάσει όλο το κοινό, προκειμένου να κερδίσει και αυτός τα πέντε δευτερόλεπτα δημοσιότητας του, όπου όλο το κοινό θα γυρίσει να δει ποιος μαλάκας πέταξε το “μαργαριτάρι” αυτό. Μπορεί την πρώτη φορά να είναι αστείος, όμως από ένα σημείο και μετά, θα θέλεις να τον σκοτώσεις.

Για περισσότερα άρθρα και λίστες, μείνετε συντονισμένοι στο School of Rock!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *