Steppenwolf | Ο μεγάλος εχθρός της Justice League

Ο θρυλικός Steppenwolf θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο DCEU με την ταινία της Justice League που έρχεται το Νοέμβριο του 2017. Και λέμε το επίσημο, γιατί μια CGI εικόνα του, είχαμε και στην κομμένη σκηνή του Batman V Superman: Dawn Of Justice.

Το δεξί χέρι του Darkseid που αναμένεται να είναι ο main villain στο δεύτερο σκέλος της Justice League, θα υποδυθεί ο Ciaran Hinds. Όπως μαθαίνουμε θα κάνει κύριως voice acting, αφού κατά μεγάλο ποσοστό (αν όχι 100%) o Steppenwolf θα εμφανίζεται ως CGI.

Στα comic, δεν είναι η πρώτη φορά που οι New Gods (Darkseid) έρχονται αντιμέτωποι με την Justice League, ωστόσο οι φορές που μόνος του ο Steppenwolf το κάνει, είναι ελάχιστες. Έτσι, κανείς δεν είναι σίγουρος (εκτός από την παραγωγή ελπίζουμε) ποια θα είναι ακριβώς η ιστορία της εισβολής του Steppenwolf στη γη για τα Mother Boxes.

Σύμφωνα με το Heroic Hollywood, υπάρχουν ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας του που μπορούμε να ξεφυλλίσουμε, ελπίζοντας να είναι κάτι από αυτά που θα δούμε και στη μεγάλη οθόνη.

Δεν είναι απλώς ο θείος του Darkseid

Δεν ξέρουμε πόσο πιθανό είναι να εμπλακεί η κινηματογραφική μεταφορά της Justice League με θείους, μπατζανάκηδες και γενικά το σόι που συνδέει τον Steppenwolf με τον Darkseid. Αν και η Marvel με το συγγενολόι του Thanos, το κάνει.

Ο Steppenwolf πέρα από όλα αυτά, είναι ένας τρομερός πολεμιστής, ο καλύτερος της Apokolips στρατιάς και ίσως θα έπρεπε να σταθούν σε αυτό.

Στην εμφάνιση του στο New Gods δεν έχει να επιδείξει και σπουδαία στοιχεία, όσον αφορά πάντα τον χαρακτήρα του πέρα τον πόλεμο και είναι πιστός, στο 99% του Darkseid. Βέβαια αφού ξέρουμε ήδη ποιος θα είναι ο λόγος εισβολής – τα mother boxes- και οι ιστορίες θα περιστρέφονται γύρω από το New52.

Θα χρειαστεί ο Superman για να τον νικήσει

Όσο και δυνατοί να είναι οι Wonder Woman, Aquaman και Cyborg (Ο Batman δεν παίζει σε αυτά τα κυβικά), χωρίς Superman, προκοπή δεν γίνεται για την Justice League.

Είχαμε τις πληροφορίες από το σενάριο που είχε διαρρεύσει πως ο Sups θα κάνει την εμφάνιση του στην 3η πράξη της ταινίας με μαύρη στολή και θα σώσει τη φάση, κάτι μας είχε ποστάρει και ο Henry Cavill αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι νεκρός, αλλά πλέον το marketing δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Steppenwolf

Για να επανέλθουμε όμως στο παιχνίδι της δύναμης, ο Superman έχει ήδη νικήσει -έστω έτσι όπως έγινε- τον Doomsday που στα comic τον τρέμουν και οι Steppenwolf-Darkseid.

Μάλιστα ο πρώτος έχει εμποδίσει τον δεύτερο, σώζοντας έτσι τη ζωή του να έρθει σε άμεση κόντρα μαζί του. Άρα μένει να δούμε την κινηματογραφική μεταφορά του εισβολέα και πόσο δυνατός θα είναι.

Steppenwolf

Θα πεθάνει;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αν όντως ο Superman σκάσει μύτη για να νικήσει η Justice League, αυτό σημαίνει ότι ο μεγάλος εισβολέας θα πεθάνει; Μόνο και μόνο για να σοκαριστεί και να συνεχίσει μια πιο ισχυρή επίθεση ο Darkseid;

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία μιλάει πως θα μπορούσε να παίξει θέατρο με το θάνατο του, προκαλώντας και πάλι τον Darkseid, έτσι ώστε ο μεγάλο να αναλάβει δράση μόνο και μόνο για να καθαρίσει το τοπίο, ενώ τα mother boxes θα βρίσκονται στα χέρια του Steppenwolf. Και μια νέα μάχη για κυριαρχία θα ξεκινά.

Όχι ότι είναι πολύ πιθανό, αλλά λέμε τώρα.

Τι οπλισμό θα έχει ο Steppenwolf;

Ναι, είναι εντυπωσιακό το ηλεκτρο-τσεκούρι που κουβαλάει στις μάχες και μάλλον ή καλύτερα, ελπίζουμε να το δούμε. Αλλά πέρα από αυτό και τις τρομερές γροθιές του, μάλλον δεν θα δούμε πολλά άλλα. Ίσως στην αρχή δούμε και το ξίφος του σε συνδιασμό με μερικές σφαλιάρες, στο τέλος όμως θα βρει το τσεκούρι και εκεί θα τελειώνει το παιχνίδι. Το πώς θα τελειώνει, θα δούμε.

Κάποτε είχε σκοτώσει την Wonder Woman

Πολύ δύσκολο στο DCEU να γίνει αλλά κάποια στιγμή, ο Steppenwolf ξεγελά την Earth-2 Wonder Woman και κάνει παιδί μαζί της με το όνομα Fury (όχι Nick) και στο τέλος την σκοτώνει (βραβείο χειρότερου συζύγου).

Αυτό είναι ιστορία για κατήφεια ρε Warner αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να την δούμε. Όχι άμεσα ίσως. Καθώς μια μεταξύ τους σχέση (όχι απαραίτητα ερωτική) μπορεί να έχει ήδη γίνει στα παρασκήνια του κινηματογραφικού σύμπαν της DC, στα τόσα χρόνια που είναι ζωντανή και να αποκαλυφθεί μέσα από διηγήσεις της Diana, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γη.

Μέσα από flashbacks or whatever.

Steppenwolf

Μπορούμε να ελπίζουμε για Mister Miracle;

Ένα στην κυριολεξία πολιτικό θρίλερ του New Gods που είναι ανάμεσα στην εξουσία του Darkseid στον Apokolips και τη New Genesis, όπου ο Steppenwolf παίζει σημαντικό ρόλο.

Κάποια στοιχεία από αυτό το story ίσως φανερωθούν στην ταινία της Justice League για να μας εξηγήσουν γιατί είναι ο Steppenwolf τόσο δυνατός στρατιώτης, χωρίς να είναι απλώς η απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ.

Ο Mister Miracle είναι ο γιος των πεσόντων Highfather και Avia, των υπερδυνάμεων που σκότωσε ο Steppenwolf για να ανελιχθεί. Έτσι θα βοηθήσει την Justice League.

Steppenwolf

Πόσο αδίστακτος θα είναι;

Όπως ήδη είπαμε, ο Steppenwolf είναι κατά 99% πιστός στον Darkseid, όχι 100%. Μαζί με την κόρη του Fury, στο New 52 κατακτά ολόκληρα κομμάτια της γης, δρώντας ανεξάρτητα από τη θέληση του «αφεντικού»,

Με λίγα λόγια, μην το θεωρείται δύσκολο ο πιστός στρατιώτης όταν φτάσει κοντά στην απόλυτη πηγή δύναμης -mother boxes- να τρελαθεί και δράσει με αδίστακτα.