ταινία The Dark Tower

Ο Stephen King αποκαλύπτει αλλαγές στη σειρά The Dark Tower

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο post, το 2017 με τις κινηματογραφικές αλλά και τις τηλεοπτικές μεταφορές έργων του Stephen King (σειρές και τηλεταινίες), πρέπει να πάρει το όνομα του.

Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε δυο grande βιβλία του που το ένα σαρώνει τα ρεκόρ (πιάνει σε λίγο τα 500 εκ εισπράξεις παγκοσμίως), ενώ το άλλο απογοήτευσε τον ντουνιά (έχει ήδη σταματήσει στα 110). Το πρώτο ήταν (το δεύτερο ημερολογιακά) It, αλλά η μεγάλη απογοήτευση ήταν το The Dark Tower με τους Idris Elba και Matthew McConaughey.

Ο King σε συνέντευξή του στο Vulture ανέφερε ποια ήταν κατά τη γνώμη του τα προβλήματα που οδήγησαν σε αποτυχία το project, ενώ αποκάλυψε πως η επερχόμενη σειρά που όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί να είναι «συνέχεια» της ταινίας, τελικά μάλλον θα είναι ένα ολοκληρωτικό reboot και θα αγνοήσει αυτά που έγιναν κινηματογραφικά.

«Η μεγάλη πρόκληση που είχαν να κάνουν με την ταινία, αρχικά ήταν πως βασιζόταν σε μια σειρά βιβλίων με 3000 σελίδες υλικό. Επίσης η απόφαση να γίνει στο πλαίσιο του PG-13, απεικονίζοντας έτσι βίαιες εκδοχές του βιβλίου πιο συγκαταβατικά, δεν βοήθησε και πολύ. Παρόλα αυτά, εγώ πιστεύω ότι ο Akiva Goldsman (ο σεναριογράφος) έκανε τρομερή δουλειά, αφού κατάφερε και πήρε ένα κεντρικό μέρος των βιβλίων και το έκανε μια καλή ταινία όπως πιστεύω εγώ».