Σπήλαιο

Σπήλαιο στην Ελλάδα «δανείζεται» το logo του Batman

Το είδαμε πριν στο feed μας μετά από τη βοήθεια του φίλου μας συγγραφέα Μάριου Δημητριάδη (το νέο του βιβλίο Αγκαλιάζοντας το Έρεβος κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2017), βρήκαμε την αρχική πηγή του.

Τα σχόλια μερικές φορές είναι περιττά μπροστά στην ξεκαρδιστική πραγματικότητα. Να δούμε τι γνώμη θα έχει η Warner Bros που κάποια περίοδο είχε κυνηγήσει την Ισπανική ομάδα Βαλένθια επειδή έχει νυχτερίδα.

Update:

Ένα σημερινό άρθρο του Vice.gr ασχολείται επίσης με το θέμα και αναφέρει πως σε επικοινωνία που είχε με το σπήλαιο ο Αντώνης Κωνσταντάρας προέκυψε αυτό:

Θέλοντας, όμως, να σιγουρευτώ ότι πρόκειται για το επίσημο σήμα του σπηλαίου, επικοινώνησα με τη διεύθυνσή του και πιο συγκεκριμένα με τον Δρ. Καρτάλη Νικόλαο, ο οποίος είναι ο επιστημονικός διευθυντής του. Ο κ. Καρτάλης με πληροφόρησε πως, όντως, αυτό είναι το επίσημο σήμα και ότι υπάρχει από το 1998. «Το χρησιμοποιούμε για να τιμήσουμε την “Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία” που ανακάλυψε το σπήλαιο το 1976. Επειδή και στο δικό τους σήμα υπάρχει η νυχτερίδα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο κι εμείς». Όταν τον ρώτησα σχετικά με την ομοιότητα που έχει με το σήμα του ήρωα των κόμικ, μου απάντησε: «Πρόκειται για ένα διεθνές αναγνωρισμένο logo. Τώρα, αν μοιάζει με αυτό που αναφέρετε, ίσως να προσελκύσει και τα μικρά παιδιά». Πέρα από την πλάκα και την κάπως περίεργη επιλογή σήματος, το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα μαγικό μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Σχετικά με τον συντάκτη

School Of Rock

School Of Rock

Eδώ στα βάθη των στοών της Αθήνας, κάποια νεφελίμ εξακολουθούν από το 2013 να ακούνε μουσική και να συμπεριφέρονται σαν παιδιά, χωρίς να κοιτάνε τη στάχτη γύρω τους. Join the class of School Of Rock... bitches!