Jeffrey Grimes | Rick Grimes

Jeffrey Grimes | Ο αδερφός του Rick που δεν είδαμε ποτέ

Μιας και που το The Walking Dead προβαίνει σε μεγάλες αλλαγές και εκπλήξεις για την 9η σεζόν του, τόσο με την επερχόμενη φυγή του Andrew Lincoln (Rick Grimes) αλλά και με την επανεμφάνιση του Jon Bernthal (Shane Walsh), με επίσημη παρουσίασή του μάλιστα στο San Diego Comic Con, πιστεύω αξίζει μια αναφορά σε ένα background χαρακτήρα του The Walking Dead. Τον Jeffrey Grimes, τον αδερφό του Rick.

Στο τρίτο τεύχος του comic του The Walking Dead, γίνεται η πρώτη αναφορά πως ο Rick Grimes έχει έναν αδερφό, που μάλιστα χάρις αυτόν, γνωρίστηκαν ο Rick και η Lori στα εφηβικά τους χρόνια.

Ο Jeffrey Grimes είναι ο νεότερος αδερφός του Rick, στην ηλικία της Lori και πολύ καλός φίλος της στο λύκειο. Στην τηλεοπτική σειρά δεν έχει αναφερθεί όσο μπορώ να θυμηθώ, τουλάχιστον με το όνομά του.

 

Πολλά πράγματα για το παρελθόν του Jeff παραμένουν άγνωστα, ωστόσο στο ειδικό τεύχος The Walking Dead: The Alien, του αφιερώνονται αποκλειστικά 32 σελίδες όπου και μαθαίνουμε τη μοίρα του, σε ένα comic που ήταν το πρώτο που δεν έβαλε το χέρι του ο Robert Kirkman, αλλά και το πρώτο που μας δείχνει εικόνα της zombie αποκάλυψης έξω από την Αμερική.

Τοποθετημένη στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, η ιστορία ξεκινάει δείχνοντας τον Jeff, που βρισκόταν εκεί για αναψυχή καθώς λάτρευε το βιβλίο Homage to Barcelona, να προσπαθεί να σώσει ένα αγόρι που καταδιώκεται από επτά walkers. Η προσπάθειά του για να σώσει αυτό το αγόρι είναι ανεπιτυχής, αφού σε αντίθεση με τον μοβόρο αδερφό του, ο Jeff δεν είναι βίαιος. Ο ίδιος μάλιστα σώζεται την τελευταία στιγμή από μια κοπέλα που φορά κάτι σαν πανοπλία και καβαλάει μια βέσπα. Την Claudia.

Μάλιστα υπάρχει και το ωραίο αντιρατσιστικό μήνυμα της κοπέλας που του λέει, όταν καταλαβαίνει ότι είναι Αμερικανός: «Οι Ισπανοί πιστεύουν πως οι ξένοι έφεραν αυτό τον ιό εδώ». Έρχονται οι ξένοι και μας κάνουν ζόμπι.

Η ιστορία συνεχίζει με τον Jeff να θέλει με κάποιον τρόπο να γυρίσει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Rick, που ελπίζει να τον βρει ζωντανό αφού είχε μάθει αρχικά ότι είχε πυροβοληθεί εν ώρα υπηρεσίας, και καθώς υπάρχουν φήμες πια ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει βρει το αντίδοτο για τον ιό. Η Claudia του αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα σύνδεσμός της στην Ibiza που μπορεί να τους πάει στην Αμερική. Το πρόβλημα είναι τα χιλιάδες ζόμπι από το διαμέρισμά της όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο, μέχρι και το λιμάνι για το δημοφιλές νησί.

Μετά από μια σειρά από μάχες και απρόοπτα γεγονότα, ο Jeff δαγκώνεται και δίνει στην Claudia ένα σημείωμα για να μεταφέρει στον Rick, αν ποτέ τον βρει:

“Tell him… Tell him his kid brother was sorry… He never got to pay him back… For all the times he stood up for me… Tell Rick… I’m sorry I never got to be… The knight in shining armor… But at least I got to meet one. “

Η ηλικία του Jeff σε αυτή την ιστορία, θεωρητικά είναι 32 και δούλευε ως εργάτης σε κατασκευαστικές εταιρίες, ενώ τέτοια ειδικά τεύχη με αποκλειστικές ιστορίες έχουν ακόμα οι: Morgan, Michonne, The Governor, Tyreese, Negan.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.