νέο άλμπουμ Iced Earth

Ο Jon Schaffer των Iced Earth λέει πως είναι στημένα τα μακελειά για να υπάρξει αφοπλισμός

Wow! Που λέγανε και στο χωριό μου. Ναι, έχουμε ξαναπεί πως το School Of Rock είναι ένας χώρος που έρχεσαι να ξεδώσεις και να χαλαρώσεις από την σκληρή καθημερινότητα, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις μαλακίες που λέει ένας άνθρωπος, που κάποιοι από εμάς τον έχουμε στηρίξει με τα λεφτά μας για τη μουσική και τις συναυλίες του.

Και ναι, αγοράζεις τα CD των Iced Earth για την μουσική και όχι για τις πολιτικές απόψεις που ξέρεις ότι υπάρχουν από πίσω -φαίνεται στιχουργικά μετά το γεγονός των δίδυμων πύργων- αλλά είναι ένα πράγμα αυτό κι άλλο, να υπονοείς πως τα school shootings και κάθε είδους μακελειά που γίνονται, στημένα γεγονότα που οι σκοτεινές μυστικές υπηρεσίες εφαρμόζουν για να αφοπλίσουν τους πολίτες και αργότερα, να τους αιχμαλωτίσουν. Όχι, αυτό δεν είναι περίληψη κάποιας δυστοπικής νουβέλας, αλλά τα όσα είπε ο Jon Schaffer των Iced Earth σε μια νέα του συνέντευξη.

Απολαύστε (αν σας φαίνονται ασύνδετες οι δηλώσεις… είναι απλώς ο Jon:

Απλώς δεν εμπιστεύομαι πως ο πληθυσμός ξέρει την αλήθεια για τίποτα. Και, προφανώς, όσο τραγικό κι αν είναι, υπάρχει πάντα ένα κίνητρο.
Ίσως είναι δύσκολο για τους ανθρώπους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών να καταλάβουν, αλλά για τον αμερικανικό λαό … Το όλο θέμα για τα όπλα δεν είναι να προστατευθείς από έναν ληστή ή να βγεις έξω και να κυνηγήσεις. Όταν ίδρυσαν τη χώρα, όλοι κυνηγούσαν για φαγητό. Δεν πήγαιναν στο εμπορικό κέντρο. Έβγαιναν έξω και σκότωναν το φαγητό τους. Αυτό ήταν απλώς βασική επιβίωση. Το όλο θέμα της είναι να προστατευθεί από μια κυβέρνηση εκτός ελέγχου. Αυτό είναι το όλο θέμα όπου είναι λίγο ενδιαφέρον. Οι δυνάμεις που πραγματικά θέλουν να αφοπλίσουν τον αμερικανικό λαό μήπως «στήνουν» γεγονότα και πράττουν φρικιαστικά πράγματα για αυτόν τον σκοπό; Το πιστεύω. Δεν έχει να κάνει με τους αριστερούς ή τους δεξιούς. Το δικαίωμα της οπλοφορίας είναι συνταγματικό… Είναι το δικαίωμά μου να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ως ανθρώπινο ον και αν μου το πάρουν αυτό, τότε θα γίνω σκλάβος πολύ γρήγορα. Πολλοί νομίζουν ότι δεν θα γίνει έτσι, αλλά θα γίνει. Έχω διαβάσει ιστορία όλη μου τη ζωή και δεν είμαι ένας των ανθρώπων που λένε, «Ω, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί εδώ».
Πιστεύω σε μια λύση και θα ακουστεί ακραία για πολλούς – να εκπαιδευτούν όλοι στα όπλα. Το ξέρω πως ακούγεται τρελό, αλλά έτσι χτίστηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά δεν συζητείται. Ποιος θα τολμήσει να πάει σε σχολείο και να κάνει αυτά τα πράγματα αν ξέρει ότι όλοι είναι εκπαιδευμένοι; Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και το πετυχαίνουν όμως. Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν και να εμπιστεύονται πως οι άνθρωποι που τους εκπροσωπούν στις έχουν τα ίδια συμφέροντα με αυτούς. Αυτό είναι το μόνο που λέω: Δεν τους εμπιστεύομαι.
Θα μπορούσα να παραδώσω τα όπλα μου, αν το έκανε κι αστυνομία κι ο στρατός. Αλλά πολύ αμφιβάλω ότι θα γίνει. Είμαι απλώς ένας φιλελεύθερος κι αν παραβιάσεις το δικαίωμά μου να μιλάω ή μου αφαιρείς την ικανότητά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τότε δεν είμαι ελεύθερος άνθρωπος. Συνειδητοποιώ ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό το τελευταίο βήμα δεν πρόκειται να το κάνω εγώ όπως και πολλοί ανθρώποι που γνωρίζω.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.