Δεν ήταν άσχημο το Defenders, μπορούσαν και καλύτερα όμως

Έχουν περάσει δυο μέρες που ολοκληρώσαμε τα 8 επεισόδια του Defenders και περιμέναμε να κατακάτσει αυτό μέσα μας, για να έχουμε μια πιο ήρεμη προσέγγιση του τι είδαμε. Και αυτό γιατί παρότι οι περισσότερες κριτικές ήταν αυστηρές (με το δίκιο τους) εμάς μας άρεσε.

Υπήρχαν θέματα που χρήζουν ανάλυσης και θα τα αναφέρουμε, αλλά πρώτα ας κάνουμε έναν μικρό διαχωρισμό.

Ήταν λίγο μπέρδεμα η ιστορία με φάσεις που δεν έβγαζαν νόημα και σε κάποια σημεία να μοιάζει forced conflict όλο αυτό; Φυσικά!

Τότε γιατί να μην το κράξουμε όταν και το Batman V Superman, έπασχε από αυτό ακριβώς το σύνδρομο και κοπανήθηκε από παντού (εκτός από τις εισπράξεις βέβαια);

Το Defenders ήταν μια σύνοψη και ολοκλήρωση όλων των ιστοριών που είδαμε στις 2 σεζόν του Daredevil (κυρίως) και στην μία του Iron Fist (κατά δεύτερο λόγο), ενώ η Jessica Jones και ο Luke Cage ήταν εκεί λόγω Νέας Υόρκης και επειδή είναι… σούπερ.

Το καλό της υπόθεσης ήταν, ότι δεν χρειαζόταν να μας δείξει το υπόβαθρο των ηρώων καθώς ο καθένας τους κουβαλούσε 13 προσωπικά επεισόδια (26 ο Daredevil) και από το πρώτο λεπτό, η σειρά μπήκε στο ψητό. Το κακό της υπόθεσης ήταν πως όλο αυτό το υπόβαθρο, βάραινε τους σεναριογράφους να γράψουν διαλόγους και ουσιαστικές παρουσίες, στους supporting characters του κάθε ήρωα.

Του Foggy, της Karen Page, της Trish, της Misty και πάει λέγοντας. Μόνο η Clair στην πραγματικότητα είχε κάτι ουσιαστικό να κάνει, καθώς στις προηγούμενες σειρές είχε επαφή με όλους και τώρα είναι μαζί με τον Luke.

18 Αυγούστου

Όπως είπαμε η ιστορία έχει τρομερά κενά όπως ότι ο Iron Fist δεμένος στην καρέκλα και ήρεμος σχετικά, δεν μπορεί να καλέσει… το τσί του και να σπάσει τα δεσμά / η Misty πριν χάσει το χέρι της θα μπορούσε να είχε χάσει το κεφάλι της αλλά αντί αυτού, έφαγε απλώς μια αγκωνιά / ο καθολικός Matt Murdock επιμένει να προσπαθεί να αλλάξει γνώμη σε ένα διαβολικό πτώμα που ρίχνει βρωμόξυλο / η Jessica Jones δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί αλλά και οι super δυνάμεις της, δεν της εξασφάλιζαν επιτυχία απέναντι σε νίντζα και άλλα πολλά, ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που ικανοποιούν και έρχεται η ισορροπία (σχεδόν).

Όπως η δράση και οι χορογραφίες. Όσο ήταν αυτό δυνατό γιατί οι 4 τους παλεύουν διαφορετικά. Φυσικά ο Daredevil παραμένει ο καλύτερος στα stands με ωραία wide shots, ο Iron Fist βελτιώθηκε λίγο αλλά και πάλι είχε πολλά cuts, ενώ οι άλλοι δύο της παρέας με το ξύλο-φάπα, λειτουργούσε τις περισσότερες φορές.

Πολύ αστεία και ικανοποιητική η αρχική συνάντηση και συνειδητοποίηση των δυνάμεων στα ζευγάρια Luke Cage-Danny Rand και Matt Murdοck-Jessica Jones (ωραία αυτιά-κέρατα είναι).

Γενικά, ο Iron Fist ήταν πιο καλογραμμένος, παρά τα προβλήματα που προαναφέραμε, σε σχέση με τη σειρά του. Ωστόσο μου προκαλούσε και πάλι εκνευρισμό. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το high class society που δείχνει, παρά το ότι θέλει να το παίξει παιδί του λαού, που αν ειναι αυτό, είναι καλό ή αν είναι γενικά ο ηθοποιός.

Το The Hand από την άλλη, έμοιαζε άνισο. Στη δεύτερη σεζόν του Daredevil και στο Iron Fist, στα μάτια μου, ήταν μια πιο μεγάλη οργάνωση. Στο Defenders η αλήθεια είναι πως το έκαναν να μοιάζει περισσότερο σαν ένα υπερφυσικό… καφενείο. Όσο ήταν στο παιχνίδι η Sigourney Weaver τα πράγματα ήταν καλύτερα.

Και αυτό γιατί καταλάβαινες τι είναι αυτός ο χαρακτήρας, δεν ήταν χάρτινη. Σε έπαιρνε από το χέρι η αφήγηση της και ένιωθες την πορεία της και γιατί κάνει αυτό που κάνει, άσχετα αν συμφωνούσες ή όχι. Και το πρόβλημα υγείας που είχε, την έφερνε σε πιο ευάλωτη θέση ακόμα.

Από την άλλη, η Electra ήταν σίγουρα καλύτερη από τη δεύτερη σεζόν του Daredevil μεν, αλλά τα υπόλοιπα δάχτυλα του The Hand, έμοιαζαν καρικατούρες.

Συνοψίζοντας, σίγουρα το ότι ήταν μόλις 8 τα επεισόδια, βόηθησε στο γεγονός να μην γίνει ακόμα περισσότερο σούπα η ιστορία και να έχει ένα σχετικά υποφερτό ρυθμό.

Υ.Γ. Η σκηνή που ο Danny εκνευρίζεται και ρίχνει μπουνιά στον Matt με έπεισε πολύ. Ο Charlie Cox τον πουλάει καλά τον ρόλο. Στη συγκεκριμένη στιγμή έμοιαζε όντως τσαντισμένος, όπως θα ήταν ο καθένας που τρώει τέτοιο sucker punch.

Υ.Γ. 2. Είσαι ο hyper-κωλόγερος της καρδιάς μας Stick, αλλά μπερδεύτηκες λίγο και εσύ.

Υ.Γ. 3 Το τέλος με τον Danny να επιβλέπει στην σκεπή, ήταν ωραίο όπως και συγκλονιστική η σκηνή με τον Matt να μην γυρίζει στο αστυνομικό τμήμα. Η αγωνία στα πρόσωπα των Foggy και Karen ήταν Highlight.

Υ.Γ. 4 Ας σταματήσει αυτή η μπούρδα με τους Avengers. Πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι αυτά τα κενά θα δημιουργούνται όταν μιλάμε για σειρές. Δεν ξέρω αν κάτι που διάβασα ισχύει για το Timeline της ιστορίας, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο τόνιζε πως οι Avengers τη στιγμή των γεγονότων ήταν σε αποστολές που προκάλεσαν την καταστροφή στην αρχή του Civil War.

Οπότε και ο Spider-Man δεν θα μπορούσε να επέμβει αφού δεν ήταν ακόμα… αναγνωρισμένος ήρωας να επέμβει στη γειτονιά του (Hell’s Kitchen με Queens, ένα τσιγάρο δρόμος).

Υ.Γ. 5 Άτιμο πράγμα να αφήνεται να εννοηθεί πως έστω σαν cameo θα βλέπαμε Punisher, αλλά δεν… Φτου σας ρε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.