Cobra Kai | Η εκπληκτική επιστροφή του Karate Kid

Cobra Kai | Η εκπληκτική επιστροφή του Karate Kid

Χτες το βράδυ, αφού είχα κυριολεκτικά καεί από τα άπειρα videos στο youtube, βλέποντας αντιδράσεις και αναλύσεις για το Infinity War αλλά και άπειρες συνεντεύξεις των Russo Brothers, ξαφνικά είδα κάτι να κάνει pop up στα video που μου πρότεινε η πλατφόρμα.

Ήταν τα δυο πρώτα επεισόδια Cobra Kai, της πολυαναμενόμενης επιστροφής του αρχικού rival του Karate Kid. Ναι, ξέρω. Όλο και κάποιος θα πεταχτεί και θα πει; Πολυαναμενόμενης; Ποιος το ήθελε αυτό; Στην αρχή έτσι πίστευα κι εγώ, όταν έκανα το πρώτο post για το trailer στο School Of Rock. Κι όμως εκείνη την ημέρα είχε πάνω από 1000 κλικς, αριθμός που δεν πιάνουμε στο site από ένα και μόνο ποστ που δεν το κάναμε share σε κάποια δημοφιλή ομάδα του FB. Με λίγα λόγια, για κάθε έναν από εσάς εκεί έξω που αδιαφορείτε και σας φαίνεται «πασέ», υπάρχουν άλλοι τόσοι που θέλουν να την δουν.

Πάμε στο ψητό τώρα…

Η σειρά είναι προϊόν του youtube RED, μιας συνδρομητικής υπηρεσίας VOD (ας πούμε σαν το Netflix). Είχα ψηθεί τόσο για την σειρά, που πριν καιρό είχα ψαχτεί πόσο είναι η συνδρομή για να έβλεπα τον πρώτο κύκλο. Δυστυχώς (ή «δυστυχώς»), δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, τα δυο πρώτα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο free youtube και σας τα έχω πιο κάτω. Μετά, θα δούμε τι θα κάνουμε.

Υπόθεση

Ο Johnny Lawrence είναι ένας μεσήλικας, προβληματικός λιγάκι τύπος, παλιοροκάς, αθυρόστομος και καβγατζής. Ζει με τις δόξες του παρελθόντος, όταν το παρόν του διαλύεται και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Στην ίδια πόλη, η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η νέμεσίς του, ο Daniel LaRusso, πετυχημένος μεγαλοαστός, έχει πιάσει το αμερικάνικο όνειρο και φαινομενικά έχει όλα όσα θέλει. Λεφτά, οικογένεια, status.

Προσωπικά με εξέπληξε για τέτοιου είδους mid/low-budget παραγωγή (ή έτσι νομίζαμε), η σκηνοθεσία και η φωτογραφία. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο πρώτο επεισόδιο, χωρίς ιδιαίτερο exposition αλλά πολύ όμορφα πλάνα που θύμιζαν την εισαγωγή του χαρακτήρα David Dunn (Bruce Willis) από το Unbreakable του M. Night Shyamalan σε εκείνο το τρένο, έχεις καταλάβει τι παίζει με τον Lawrence. Χωρισμένος, αποτυχημένος πατέρας, παλεύει για την επιβίωση. Το ίδιο και στο δεύτερο επεισόδιο που ξεκινάει με τον Daniel-san. Η σειρά έχει γρήγορη πλοκή, to the point και πολύ κλείσιμο του ματιού στην πρώτη ταινία, πριν 30 χρόνια.

trailer για την αναβίωση του Karate Kid

Βασικά, όχι απλώς κλείσιμο του ματιού, αφού θα δεις πολλά αυθεντικά πλάνα από τότε. Το Cobra Kai έχει σκηνές δράση (ξύλο), ηλίθιους teenagers που δεν τους καταλαβαίνουν οι 40+ρηδες πρωταγωνιστές, προβλήματα μεγάλων και geeks που προσπαθούν να μην δέχονται bullying.

Έχει τα βασικά μηνύματα και πλοκή για κάποιον που δεν είναι στη φάση του Karate Kid. Μου φάνηκε μια καλή σειρά, όχι αυτή που θα σου αλλάξει τη ζωή. Αλλά αυτή που θα σε διασκεδάσει αρκετά.

Αν είσαι fan όλης αυτού του νοσταλγικού κινήματος…

Ξέρεις… τύπου Stranger Things. Με μουσικές και συνήθειες και συμπεριφορές βγαλμένες από τα 80s και 90s και αν φυσικά ήξερες το Karate Kid, αυτή η σειρά θα σε ανατινάξει. Γιατί όχι έχει απλώς απίστευτες ροκιές και νοσταλγικές αναφορές, αλλά έχει τους 40ρηδες όπως προείπα, που δεν νιώθουν άνετα με τη σύγχρονη εποχή… της ευαισθησίας. Οπότε δένεσαι και λίγο.

Στο δεύτερο trailer που είχαμε δει, είχε την υπόνοια πως η σειρά θα στηριχτεί στην δημοφιλή πριν 3 χρόνια fan theory, πως ο Daniel LaRusso είναι ο πραγματικός villain της ιστορίας του Karate Kid. Αν και σπάσαμε πλάκα όλοι μας, θα ήταν lame να είναι απλώς αυτό.

Και φυσικά δεν είναι. Απλώς σου δείχνει, αρκετά ομαλά, τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματός. Ο Johnny είναι αρχιδάκος, όχι πολύ αλλά είναι. Το ίδιο και ο Daniel, με διαφορετικό στιλ. Έτσι, οι διαφορετικές τους φιλοσοφίες θα τους φέρουν ακόμα μια φορά απέναντι. Μάλιστα σου έχει αρκετά twists όσον αφορά τις προθέσεις των χαρακτήρων.

Μόνο ένας χωράει σε αυτή την πόλη. Αρκετά με το preaching, μπες και δες μόνος σου:

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.