Όταν ο Bruce έπιασε το μικρόφωνο των Maiden (vids)

Όταν ο Bruce έπιασε το μικρόφωνο των Maiden (vids)

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1981, έγινε μια κίνηση… ματ, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας όχι μόνο μιας μπάντας, αλλά ολόκληρου του σύμπαντος του Heavy Metal. Ο Bruce Bruce, «πέρασε» από audition και κέρδισε την θέση του frontman στους Iron Maiden. Ένα μήνα μετά (26/10), έκανε το ντεμπούτο του στις live εμφανίσεις στην Μπολόνια της Ιταλίας, Μια εμφάνιση με 17 τραγούδια, λίγο πριν μπουν στο studio για την ηχογράφηση του τρομερού the Number Of The Beast.

Ο «βαρύς» και «δύσκολος» Di’ Anno είχε σπάσει τα νεύρα του Steve Harris με τα κατά καιρούς τερτίπια του, έχοντας θέσει από μόνος του εαυτόν εκτός Maiden με την συμπεριφορά του λίγο μετά το Killers.

Ο αρχηγός, είχε ένα όραμα, βρισκόταν στα ντουζένια του και οι εμπνεύσεις του με απώτερο σκοπό την δημιουργία της μεγαλύτερης μπάντας στο Metal, βρίσκονταν στο απόγειο. Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την «Παρθένο», εκείνη την εποχή, έχοντας μάλιστα κλείσει συμβόλαιο με την ΕΜΙ, οι Βρετανοί πιτσιρικάδες από το Λονδίνο, είχαν όλο το μέλλον στρωμένο μπροστά τους.

Ελέω, Di’ Anno, ωστόσο η θέση του τραγουδιστή χήρεψε, βάζοντας ένα τεράστιο εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Captain ‘Arry. Πάντα τελειομανής, λάτρης της λεπτομέρειας και Maiden-holic, ο Harris έφτασε στο μεταίχμιο, της διάλυσης της μπάντας η της εξεύρεσης ενός τραγουδιστή που θα κάνει τη διαφορά.

Η μπάντα δεν ήταν ακόμα παγκοσμίου φήμης και όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να ψωνίσει από το πάνω ράφι. Ακόμα και αν είχε την δυνατότητα μάλλον δεν θα το έκανε, καθώς ο Harris, δεν θα ήθελε να «καπελωθεί» από κάποιον star, αφού ήταν είναι και θα είναι ο αναμφισβήτητος αρχηγός των Iron Maiden.

Ο γνωστός τους από κάποιες κοινές περιοδείες με τους Samson, Bruce Dickinson, βρέθηκε για καλή τύχη όλων μας… στον δρόμο του αρχηγού. Μια audition (που τσάκισε κόκκαλα…) ήταν αρκετή για να δώσει το χρίσμα του front man στον μετέπειτα Air Raid Siren.bruce-dickinson

Οι Maiden ναι μεν ψώνισαν από το μεσαίο ράφι, ωστόσο πόνταραν στην …καβλα που διέθετε και η φωνή και ο χαρακτήρας του Bruce, με τον Steve Harris, να βρίσκει ένα ανυπέρβλητο πεδίο δημιουργίας, το οποίο του χάριζε (και ακόμα χαρίζει) η φωνή του κοντού.

Ο Dickinson «πέρασε» από audition στο Hackney, τον Σεπτέμβριο του ’81, με τη μπάντα να του βάζει δύσκολα… Ο Bruce τραγούδησε στο άκουσμα της απόδοσης του, ο Steve Harris, με το ένα χέρι ετοίμαζε τα συμβόλαια και με το άλλο χάιδευε το πηγούνι του, με το μυαλό του να τρέχει σε αρένες γεμάτες με κόσμο, όπου γίνεται χαλασμός.

Ο Harris με το πέρας της audition, αμέσως ζητάει από τον Dickinson να τα ξανατραγουδήσει, ούτως ώστε να τα ηχογραφήσουν στο studio, καλωσορίζοντας τον και επισήμως στη μπάντα.

Μετά από λίγες συναυλίες το συγκρότημα, μπήκε στα studios, όπου ηχογράφησε το τεράστιο The Number Of the Beast. Τα υπόλοιπα ιστορία…

ΥΓ.: Φανταστείτε να μπορούσε να προσφέρει συνθετικά (απαγορευόταν καθώς δεσμευόταν με κάποιο συμβόλαιο/όρο με τους Samson) και σε αυτόν τον δίσκο ο Dickinson… ανατριχίλα…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *