Όλοι ασχολούνται πάλι με την σεξουαλική σκηνή από το βιβλίο «IT» του Stephen King

Όλοι ασχολούνται πάλι με την σεξουαλική σκηνή από το βιβλίο «IT» του Stephen King

Όταν ένα βιβλίο ανοίγει με ένα δαιμονικό κλόουν που κόβει το χέρι ενός μικρού αγοριού στον αποχετευτικό αγωγό, ξέρετε ότι μόλις βρεθήκατε μέσα στον εφιάλτη… Ωστόσο, υπάρχει μια ak;oma σκηνή από το μυθιστόρημα του IT Stephen King, που θα μπορούσε να είναι μεγάλο ρίσκο για την ταινία του Andres Muschietti – και το πιο εκπληκτικό από όλα είναι ότι δεν υπάρχει Pennywise στο θέαμα!

Ο Stephen King είναι γνωστός και για τον τρόπο που γράφει. O βασιλιάς της φρίκης έχει γράψει για τις πιο ανησυχητικές πτυχές του σεξ με γραφικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων όλων: από βιασμό παιδιών έως νεκροφιλία. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να σας προετοιμάσει για την πιο απροσδόκητη σκηνή.

Αν αντιμετωπίζατε και νικούσατε ένα τέρας (και κλόουν!!) σαν τον Pennywise που αλλάζει και σχήμα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε; Να το πείτε στους γονείς σας; Να κάνετε πάρτυ; Να το γιορτασετετ στα Mc Donalds; Ενώ όλοι αντιδρούν διαφορετικά σε αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να εκπλαγείτε σαν μάθετε ότι τα παιδιά από τo IT βρήκαν άλλη δραστηριότητα να το…γιορτάσουν (Όσοι δεν το ξέρετε δηλαδή)!

That’s right, guys!

Τίποτα δεν σηματοδοτεί το τέλος της παιδικής ηλικίας οπως ένα πλήρες παιδικό όργιο στα αποχετευτικά δίκτυα του Derry!

Αφού έχουν νικήσει τον κλόουν, τα παιδιά αντιλαμβάνοντε οτι έχουν χαθεί στους υπονόμους και αρχίζει να επικρατεί πανικός. Η Beverly, η μοναδική κοπέλα της παρέας, λέει πως ο μοναδικός τρόπος για να βρουν την έξοδο είναι να κάνουν… σεξ μαζί της. Αυτό που ακολουθεί είναι μια λεπτομερής περιγραφή για το πως η Beverly κάνει σεξ με το καθένα απο τ’αγόρια! Χάνοντας την παρθενία τους μαζί ως ομάδα,τα παιδιά θα γίνουν αρκετά δυνατά για να βγουν νικητές από τους απολιθωμένους υπονόμους του Derry.

«Πρέπει να βάλεις το πράγμα σου μέσα μου».

Μετά την πρότασή της Beverly, ο King συνεχίζει να περιγράφει το όργιο για σελίδες και σελίδες εξερευνώντας τη μάλλον ανήσυχη εμπειρία για το τι αισθάνονται τα παιδιά σκεπτόμενα οτι θα χάσουν την παρθενιά τους. (Ω και ένα από τα παιδιά έχει ένα εντυπωσιακά μεγάλο….πουλί).

«Ο Mike έρχεται σε αυτήν, μετά ο Richie και η πράξη επαναλαμβάνεται. Τώρα αισθάνεται κάποια ευχαρίστηση, ζεστασιά στο παιδικό, μη χαλαρό φύλο της και κλείνει τα μάτια της καθώς ο Stan έρχεται σε αυτήν και σκέφτεται τα πουλιά».

Πουλιά έ; Ρε μεγάλε Θεούλη Stephen, πώς τα γράφεις έτσι! Τι έχει δηλώσει όμως ο ίδιος ο Stephen King για αυτήν την αμφιλεγόμενη σκηνή;

«Δεν σκεφτόμουν πραγματικά τη σεξουαλική πλευρά του. Το βιβλίο ασχολήθηκε με την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση και οι ενήλικες δεν θυμούνται την παιδική τους ηλικία· κανείς από εμάς δεν θυμάται τι κάναμε ως παιδιά. Εμείς νομίζουμε ότι το κάνουμε, αλλά δεν το θυμόμαστε όπως συνέβη πραγματικά. Oι Loosers ήξεραν ότι έπρεπε να είναι και πάλι μαζί. Η σεξουαλική πράξη συνδέεται με την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Είναι μια άλλη εκδοχή της γυάλινης σήραγγας που συνδέει τη σχέση των παιδιών και οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που έγραψα εκείνη τη σκηνή και τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα. Το ότι ενόχλήθηκαν κάποιοι από τη σεξουαλική σκηνή, αλλά όχι από τους φρικτούς φόνους μικρών παιδιών που υπάρχουν στο βιβλίο, πρέπει να σημαίνει κάτι. Αλλά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς».

Αυτή η “ευαισθησία” είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το περίφημο gangbang αφέθηκε εκτός της τηλεοπτικής προσαρμογής της δεκαετίας του ’90 και πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί ούτε στο remake.

Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, το πρώτο draft από τον Fukunaga που αργότερα παράτησε το project είχε περιλάβει τη σκηνή, όπως έδειχνε και πολύ γραφικά την κακοποιήση της Beverly από τον πατέρα της. Αργότερα, αυτό αντικαταστάθηκε με μια σκηνή όπου το κορίτσι, απλώς αγγίζει στο πρόσωπο τα αγόρια για να τους φωτίσει τα μυαλά. Στην ταινία του Muschietti βλέπουμε τα παιδιά να είναι έξω από τους υπονόμους, αμέσως μετά τη μάχη με τον Pennywise.

Το «Αυτό» θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας, και θα ανοίξει κανονικά στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *