Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Black Panther

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Black Panther

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ε τα «όλα» εισάχθηκε στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ο νέος χαρακτήρας που είδαμε στο Civil War, Black Panther και μάλιστα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας.

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με comics δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το όλο hype που υπήρξε πίσω από τον μυστηριώδη σύμμαχο του Tony Stark. To School of Rock σας «τρέφει» με όσα πρέπει να ξέρεται για τον Black Panther εν όψει της solo ταινίας του στο μέλλον.

Διαβάστε το review για το Civil War ΕΔΩ

Πότε και από ποιον;

Ο Black Panther δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Jack Kirby και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σύμπαν των comic της Marvel μέσω τον Fantastic Four το 1966, μάλιστα αποτελεί τον πρώτο μαύρο σούπερ-ήρωα στην ιστορία των Αμερικάνικων comics.

Ποιος είναι ο Black Panther;

Το πραγματικό όνομα του Black Panther είναι T’challa και είναι ο βασιλιάς του «φανταστικού» έθνους που ονομάζεται Wakanda. Είναι μέρος της βασιλικής οικογένειας του θρόνου της Wakanda και του θεσμού των Black Panther, ενός τίτλου που απονέμεται στους αρχηγούς των φυλών των πανθήρων. Στο Captain America: Civil War ο T’challa παρουσιάζεται ως πρίγκιπας της Wakanda ενώ φαίνεται πως πρόσφατα έχει αποκτήσει τις δυνάμεις του Black Panther.

Ποιες φήμες διαψεύστηκαν στο Civil War;

Ποιες είναι οι ικανότητες του;

Στα comic ο T’challa παρουσιάζεται ως πάρα πολύ ισχυρός μαχητής με υπεράνθρωπη δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, ανθεκτικότητα και ευελιξία, επίσης είναι ένας χαρισματικός επιστήμονας με pHD στην φυσική από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στο Captain America: Civil War υπήρξαν σκηνές όπου η δύναμη και η ταχύτητα του Black Panther ήταν αδιαμφισβήτητη αλλά τίποτα τρομερό σχετικά με τις υπόλοιπες ικανότητες.

Τι είναι η Wakanda;

H Wakanda είναι ένα ξεχωριστό έθνος της Αφρικής που παρέμεινε άθικτο από τον ιμπεριαλισμό που κατέβαλε όλη την ήπειρο στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Wakanda συγκαταλέγει όλες τις παραδόσεις της Αφρικάνικης κουλτούρας και όλων των φυλών της και σε σχέση με τα άλλα έθνη της Αφρικής η τεχνολογία της είναι χρόνια μπροστά. Το έθνος έχει τεράστιες πηγές βιμπρανίου, ενός σπάνιου μετάλλου που με την δύναμη του οι ανθρώποι της Wakanda ανέπτυξαν μοντέρνα και προηγμένη τεχνολογία, εδώ αξίζει να σημειωθεί πως βιμπράνιο είναι και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η ασπίδα του Captain America αλλά και η στολή του Black Panther.

Η Wakanda είχε γίνει established στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel στο παρελθόν, έχοντας αναφερθεί σε ταινίες όπως στο Avengers: Age of Ultron. Εκεί ο Steve Rogers αναφέρει πως ο πατέρας του Tony Stark ήταν ο μόνος που κατάφερε να δραπετεύσει ζωντανός από τις φυλακές της Wakanda με ένα δείγμα βιμπρανίου. Επίσης φάνηκε ως σημείο παρακολούθησης στον υπολογιστή του Nick Fury στην ταινία «Iron Man 2».

Η δημιουργία του Black Panther «γέννησε» τις ιδέες για περισσότερους Αφρό-Αμερικανούς σούπερ-ήρωες όπως Blade, Falcon, Luke Cage και Prowler. Σύμφωνα με την mid-credit scene του Captain America: Civil War όλα έδειξαν πως μέσω της solo ταινίας του Black Panther (όπου θα μάθουμε τι απέγινε ο Bucky), θα οδηγηθούμε στην τελική ευθεία με καλυμμένα όλα τα κενά στο Avengers: Infinity War (αν τελικά θα λέγεται έτσι).

Διαβάστε ακόμα:

Μερικά σενάρια για τη σειρά Punisher

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *