Φυσικά και ήταν ιδέα του George RR Martin το… Hodor σκηνικό

Φυσικά και ήταν ιδέα του George RR Martin το… Hodor σκηνικό

[dropcap size=dropcap]Ή[/dropcap]ταν το ανέκδοτο του Game Of Thrones. Όχι ο χαρακτήρας αλλά το… thing του. Hodor! Η απάντηση σε κάθε απορία. Και προστέθηκε μετά την Κυριακή ακόμα μία ερώτησε που ικανοποιείται με το Hodor ως απάντηση.

Η αιτιολόγηση είναι ένα από τα πρώτα spoilers που γίνονται στους fans των βιβλίων, καθότι δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως πουθενά.

Λόγω του ότι η 6 σεζόν πια, δεν έχει κάποιο βιβλίο πίσω της να κρατάει τα… μπόσικα, πολλές «ανορθογραφίες» στην ιστορία, βαραίνει τους σεναριογράφους. Έτσι και το τρικ με τον Hodor που συγκίνησε τόσο κόσμο, θα έπρεπε να τους αποδοθεί, σωστά; ΛΑΘΟΣ!

Στο Inside the Episode που βγαίνει μετά από κάθε επεισόδιο, οι showrunners David Benioff και D.B.Weiss επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν δική τους ιδέα, αλλά ήρθε κατευθείαν από τον George R.R. Martin.

Όχι ότι πέφτουμε και από τα σύννεφα.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον George Martin που προσπαθούσαμε να πάρουμε όσο περισσότερες πληροφορίες από αυτόν, και ίσως η πιο σοκαριστική αποκάλυψη που είχε για εμάς ήταν η προέλευση του Hodor και πως δημιουργήθηκε το όνομα. Θυμάμαι τον Dan κι εμένα να κοιτάμε ο ένας τον άλλο μόλις το είπε και να είμαστε Holy shit», είπε ο Benioff.

Ο Bran και το ταξίδι του στο χρόνο ήταν η προέλευση του ονόματος και λέξη που επαναλάμβανε συνέχεια. Ο Three-Eyed Raven πήγε τον Bran σε μια σημαντική στιγμή στο Winterfell όταν ο πατέρας του ήταν ακόμα μικρός. Εκεί, όταν ο Night’s King σκότωσε τον Three-Eyed Raven στο παρόν, ο Bran έμεινε μόνος του χωρίς να μπορεί να ξυπνήσει. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας ακόμα επαφή με το παρόν είχε καταφέρει να καταλάβει τον Hodor και τον ελέγξει ώστε να ξεκινήσουν να τρέχουν. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά, κι ο Hodor αναγκάζεται να μείνει πίσω να κρατήσει την πόρτα της σπηλιάς κλειστή ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι White Walkers. Η Meera αρχίζει να φωνάζει συνέχεια Hold the Door κι επειδή ο Bran βρίσκεται ακόμα σε παρόν και παρελθόν, ο μικρός Willis του παρελθόντος αρχίζει να ακούει συνέχεια τις λέξεις Hold the Door και να τον πιάνουν επιληπτικές κρίσεις. Επαναλαμβάνει συνέχεια τις λέξεις, μέχρι που είναι αδύνατον να πει κάτι άλλο από έναν συνδυασμό τους, Hodor, και να στιγματιστεί για όλο το μέλλον του.

«Ήταν ένα από τα πιο στενάχωρα πράγματα. Ακόμα κι όταν καθόμασταν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου έχοντας κάποιον να σου λέει τι θα συμβεί γενικά με κάποιο τρόπο και ότι το Hold the Door ήταν η προέλευση του Hodor, σκεφτήκαμε ότι ήταν μια ιδέα που πραγματικά θα έσπαγε καρδιές», είπε ο Weiss.

Είναι άγνωστο αν η σκηνή θα είναι ακριβώς ίδια στο επερχόμενο βιβλίο του Martin The Winds of Winter, αλλά σίγουρα δεν ήταν επινόηση των δημιουργών της σειράς. Σίγουρα ήταν ένας από τους πιο καλογραμμένους και δικαιολογημένους θανάτους της σειράς, και μάλλον ο κόσμος τώρα θα σταματήσει τα Hodor αστεία όπως παλιά.

RIP, Hodor.

Y.Γ. Καλός ο πόνος. Αλλά εδώ στην Ελλάδα θα είχαμε αυτό:

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *