Το The Strain επέστρεψε δυναμικά στις καρδιές μας

Το The Strain επέστρεψε δυναμικά στις καρδιές μας

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] τρίτη σεζόν του The Strain ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου, πολύ αργά φέτος. Αλλά άξιζε η αναμονή…

Όχι γιατί τα δυο πρώτα επεισόδια ήταν πολύ καλά -που ήταν- αλλά γιατί αυτή η σειρά έχει μια αύρα που τη λατρεύεις. Δεν είναι η καλύτερη σκηνοθετικά, σεναριακά. Ακόμα και μερικοί από τους πρωταγωνιστές, μερικές φορές μοιάζουν να ξεχνάνε τι ακριβώς είναι η ηθοποιία, ωστόσο το The Strain κάνει αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του και αποτυχαίνουν σειρές που έχουν όλα τα παραπάνω.

Σου ριζώνει μέσα σου, σαν το κεντρί των Strigoi. Παίζει το ρόλο του και το γεγονός, πως ενώ έχουμε να κάνουμε με βαμπίρ (Strigoi – Βρικόλακας στα Ρουμάνικα), η ιστορία μοιάζει περισσότερο με Zombie Apocalypse σε συνδυασμό με μια Dark Fantasy μυθολογία από πίσω. Αντί για άμυαλα δίποδα όμως που πάνε κατευθείαν προς την κάννη του Rick Grimes, οπότε οι πραγματικοί villains να είναι άνθρωποι (Governor, Negan), τα Strigoi έχουν μυαλό. Προσαρμοστικότητα. Σχέδιο. Και αρχηγό.

Λατρεύουμε το The Walking Dead, μη μας κακολογήσετε. Για την ακρίβεια, το The Walking Dead, ούτε που βλέπει το The Strain. Αλλά είναι σαφώς καλύτερο από τις ψευτορομαντικές βαμπιροκαταστάσεις του True Blood (επίσης το λατρεύαμε).

Πάμε όμως παρακάτω…

Τι είδαμε στα δυο πρώτα επεισόδια; Καταρχάς ενημερωθήκαμε πως οι δυο σεζόν που έχουν περάσει από το αρχικό outbreak, μεταφράζονται σε (μόλις) 23 μέρες. Έτσι λέει ο Satrakian, που by the way, είναι ίδιος και απαράλλαχτος από τη πρώτη σεζόν και πιο ήσυχος από ποτέ.

Απλά διαβάζει το Lumen και προσπαθεί να το αποκωδικοποιήσει. Στο πλάι του, το παλικάρι ο Fet που ξεκληρίζει Strigoi στα υπόγεια της Νέας Υόρκης παρέα με Marin-ια και παραδίπλα, ο μυστηριώδης, μισός άνθρωπος-μισός πολεμιστής βρικόλακας (όχι ο Blade).

Το στόρι είναι μέχρι τώρα είναι κυρίως γύρω από τον Goodweather και την οικογένεια του. Το γιο του τον Zack (που ΕΔΩ τον ψηφίσαμε ως από τα πλέον μυξιάρικα της TV που θέλουν σφάξιμο) και τη γυναίκα του που είναι Strigoi. Επίσης υπάρχει και το subplot του δισεκατομμυριούχου Palmer που χρηματοδοτεί, μυστικά από τον Master, πειράματα για να βρει τη φόρμουλα της νεότητας μέσα από το αίμα (σαν χύσια) των τεράτων.

Στο δεύτερο επεισόδιο έσκασε μύτη και η Dutch. Η ξανθιά hacker που παράτησε τον Fet μετά από όσο έζησαν μαζί (σε λίγες μέρες είπαμε) στο τέλος του δεύτερου κύκλου για τη λεσβία φίλη της. Αν και μικρό πέρασμα για την ώρα, πρόσφερε μια θεαματική σκηνή.

Όχι τόσο θεαματική όσο αυτή του δεύτερου κύκλου βέβαια. Θυμηθείτε την στο video παρακάτω.

Α, ναι. Θα ξεχνούσα και τον πραγματικά, άχρηστο χαρακτήρα της σειράς. Τον Μεξικανό paras allebres. Ό,τι και να κάνει στη σειρά ο τύπος εδώ και δυο σεζόν, πραγματικά θα μπορούσε να το κάνει οποιοδήποτε random χαρακτήρας. Anyway. Έχει και αυτός ένα μικρό, κουλό πέρασμα.

Δεν ξέρω πότε έχουν σκοπό να τελειώσουν τη σειρά που βασίζεται στην τριλογία του Guillerme Del Toro και του ChuckHogan, δεν τα έχω διαβάσει για να ξέρω πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από το τέλος. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν με το καλό τελειώσει, και μόνο τότε, θα νιώσουμε το κενό μέσα μας.

Σαν να μας ξεριζώνουν το κεντρί.

Δείτε την επική σκηνή του δεύτερου κύκλου που αναφέραμε:


t s από SchoolofRockgr

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *