Το Season Finale του Walking Dead είναι το τέλος αλλά και νέα αρχή για την σειρά

Το Season Finale του Walking Dead είναι το τέλος αλλά και νέα αρχή για την σειρά

Τάδε έφη Scott Gimble. Ο showrunner του The Walking Dead με δηλώσεις του στο EW, μας προετοιμάζει για ένα συγκλονιστικό season finale, που αναμένεται μάλιστα να ολοκληρώσει όλες τις ιστορίες που ξεκίνησαν από την 1η σεζόν. Με λίγα λόγια, από την 9η σεζόν και μετά, σε έξι μήνες από τώρα, που ο ίδιος θα έχει άλλο πόστο και τη θέση του θα την καλύψει η σεναριογράφος Angela Kang, το The Walking Dead ίσως και να μην είναι πια η ιστορία του Rick Grimes, όπως έχει γράψει ο Robert Kirkman σε μια υποσημειώση του στο comic από όπου και ξεπήδησε η τηλεοπτική σειρά.

Τι σημαίνει άραγε αυτό; Τέλος το δέσιμο της σειράς με το comic, όσο αυτό γινόταν τουλάχιστον; Τέλος η Lauren Cohan που δεν πήρε την αύξηση και συνάμα, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της με τη σειρά; Κάποιος απρόοπτος θάνατος του Rick ή του Negan; Γιατί να θυμίσουμε, πως στο comic ο Negan ζει έως σήμερα, ωστόσο μαζί του ζει και ο Carl. Μήπως αυτό ήταν ένα καμπανάκι;

The Walking Dead θα είναι το τέλος
Ο Carl επιστέφει με ένα συγκινητικό flashback
Στο προτελευταίο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο Worth, είδαμε πάλι λίγα πραγματάκια. Είδαμε τον Negan να δικαιολογεί τον λόγο που πρέπει όλοι αυτοί οι παπάρες να τον σέβονται, αφού με μια -καθόλου πειστική ωστόσο- μάχη, έδειξε να είναι ανώτερος του ψυχάκια Simon. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο Negan, εδώ και δυο χρόνια, πέρα από το να μιλάει. Μετά τα σπασμένα κρανία, που κάναμε 6 μήνες να μάθουμε ποια ήταν, ήρθε το ξυλίκι με τον Simon. Κάτι μπάτσες που είχε παίξει με τον Rick, ήταν φλώρικες όσο δεν πάει και έτσι δεν πιάνονται.

Μετά από αυτό το ξεκαθάρισμα, και παρά το συγκινητικό μήνυμα της Michonne, που πρέπει να βρει και πάλι τα cojones που έχει χάσει και αυτή δυο σεζόν τώρα, από το γράμμα του Carl για τον Negan, ο ηγέτης των Saviors έδειξε να πιστεύει πως η τελική λύση… είναι η τελική λύση των ναζί. Θάνατος σε όλους.

Έτσι, το μήνυμα που τεχνηέντως πέρασε μέσα από το χαμένο κορμί που ακούει στο όνομα Dwight, προς τον Rick και την συντροφιά του δαχτυλιδιού, είναι να τους οδηγήσει σε παγίδα θανάτου που όλα μπορούν να γίνουν και να ξημερώσει μια νέα μέρα με άλλους πρωταγωνιστές. Αυτό μας είπε ο Gimble και εδώ:

This show will be very much a new show next year and with a bigger, new narrative. It was something I was really excited about getting into even before season 8. And so there was just a certain weight in the air of the kind of conclusion that we were getting closer to. It was a weird graduation for everybody.

Είναι άραγε έτσι ή είναι μια ακόμη υπερφίαλη δήλωση ενός ανθρώπου που είδε επί των ημερών του, μια τόσο πετυχημένη σειρά να καταρρέει; Είμαστε έτοιμοι να πούμε αντίο στους χαρακτήρες που αγαπήσαμε και είναι ο λόγος που ακόμα βλέπουμε;

Το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο Wrath θα έχει περίπου καθαρή διάρκεια, λίγο λιγότερο από μια ώρα, δηλαδή περίπου 12-15 λεπτά παραπάνω από το κανονικό.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *