Το Preacher τσακίζει κόκαλα

Το Preacher τσακίζει κόκαλα

[dropcap size=dropcap]Ξ[/dropcap]εκινάω το blog παύλα review του κώλου λέγοντας πως είμαι συγκινημένος. Θα επανέλθω στο Preacher λέγοντας πρώτα πως καθόλου δεν ντρέπομαι που είμαι από αυτούς που είδα το True Blood από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο, λεπτό προς λεπτό. Και φυσικά αναρωτιόμουν γιατί το έκαναν αυτό στον εαυτό μου.

Αφού μετά την πρώτη καταπληκτική σεζόν και την… περίεργη δεύτερη με την Μαινάδα , η σειρά είχε πάρει τρελό κατήφορο και ήταν άξιο λόγου που είχε αντέξει 7 σεζόν.

Μόλις είδα, όχι πολύ, τα 10 πρώτα λεπτά του Preacher, κατάλαβα γιατί έβλεπα το True Blood και γιατί με πήραν τα ζουμιά. Μία λέξη…

Southern ΣΑΠΙΛΑ. Καλά δύο είναι.

Δεν ξέρω. Πάντα με τραβούσε το συγκεκριμένο σκηνικό. Σε ταινίες, σειρές, βιβλία.

Ιδρωτίλα, περίεργες προφορές που αν δεν έχεις υπότιτλους και λεξικό την «έκανες», καφέ φίλτρα στην οθόνη και δεν συμμαζεύεται. Αν το συνδυάσεις με τις αρετές του Preacher που είναι: Ταραντινικός ρυθμός βίας, supernatural στοιχείο, ένα γαμάτο βαμπίρ-τυπάρας και καυστικό χιούμορ, έχεις το πακέτο της επιτυχίας.

Το πρώτο επεισόδιο μπαίνει κατευθείαν στο ψητό, χωρίς κουραστικά ή άγαρμπα flashbacks. Κάτι λίγα μόνο για τον Preacher. Ούτε για το βαμπίρ, ούτε για έναν τύπο δίχως δόντια, σαν φαφούτικο ξάδερφο του Doomsday, oύτε για την τύπισσα-απατεώνισσα που προσπαθεί να ρίξει και πάλι τον πάτερ στις αμαρτίες.

Πολύ λέγανε για την υπερβολική βία του κόμικ και πόσο θα το ευνουχίσουν στην τηλεοπτική του μεταφορά. ΠΟΥΤΣΕΣ!

Ένας βγάζει στην κυριολεξία την καρδιά του σε ένα τραπέζι για τη μάνα του (δες να καταλάβεις), το βαμπίρ πέφτει από ένα αεροπλάνο και επειδή προσγειώνεται κομμάτια (τα άντερα έξω), τρώει μια ολόκληρη αγελάδα για να συνέλθει, ξύλο με σπασμένα κόκαλα φάτσα κάρτα.

Τι άλλο θες δηλαδή;

Φυσικά πρώτη μούρη ο… παπάς, κλασικός κατεστραμμένος τύπος που θα έρθεις αντιμέτωπος με το… thing που ανατινάζει πάστορες ανά τον κόσμο σε διάφορες θρησκείες (μαζί και τον Tom Cruz, LOL). Επίσης, έψαξα να δω τι μου θυμίζει η φάτσα του.

Ναι, δεν είχα ασχοληθεί πολύ πριν. Ούτε καν με τα trailer και τις περιλήψεις της πλοκής.

Ο Preacher είναι ο πατέρας του Iron Man από το Captain America: The First Avenger. Καλό;

Ναι το ξέρω, αυτό δεν είναι review επεισοδίου. Είπαμε, είναι blog-review του κώλου για να μοιραστώ των ενθουσιασμό μου.

Απλά αν ψάχνετε σειρά που θα περάσετε καλά, το The Preacher είναι για σας.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *