Το Home Alone 2 είναι μια παρεξηγημένη ταινία

Το Home Alone 2 είναι μια παρεξηγημένη ταινία

Ναι, μετά από ΑΥΤΟ (για το πόσο φονικές ήταν οι παγίδες) και ΑΥΤΟ (για το πόσο μισούσε ο πατέρας τον Kevin) το θέμα που αφορούσε το Home Alone (aka Το μόνος στο σπίτι), επανερχόμαστε με ακόμα ένα, φρέσκο αυτή τη φορά, για να αποδώσουμε τα εύσημα στο παρεξηγημένο sequel του. Το Home Alone 2.

Όχι, ότι δεν έχουν τα δίκια τους οι Honest Trailer (video πιο κάτω) που τονίζουν πως το 2, είναι καρέ-καρέ αντιγραφή του 1 και απλώς αλλάζουν τα τοπία και κάποιες συνθήκες, αλλά υπάρχουν αρκετά elements στην ταινία που την κάνουν, αν όχι ανώτερη από την πρώτη, σίγουρα ισάξια στις χριστουγεννιάτικες καρδιές μας και μάλιστα, μετά από 25 χρόνια.

New York, New York!

Καλή η έρημη γειτονιά, η σπιταρόνα του Kevin και τα high class προάστια, αλλά σαν την Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα… ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Τα φώτα, η διακόσμηση, η ποικιλία του κόσμου και έτσι και των παραδόσεων, των θρύλων και των εθίμων για αυτή τη γιορτή, κάνουν την πόλη του Μεγάλου Μήλου ασυναγώνιστη. Είναι γενικά η πόλη που μέσω του Hollywood έχει διαφημιστεί καλύτερα από το καθετί.

Επίσης το δέντρο μπροστά από το Rockefeller Center ήταν το ιδανικό μέρος για να βρεθεί ο Kevin με τη μαμά του.

Το Home Alone 2 είναι μια παρεξηγημένη ταινία

 

Tim motherfuckin’ Curry

Ένα πρόσθετο element που είχε το sequel σε σχέση με το original, ήταν ο extra villain. Εκτός από τους wet bandits (πλέον sticky bandits) και την άστεγη χοντρή (όπως με τον οδοκαθαριστή από το 1) που γυρνάνε στο καλό, ο Tim Curry παίζει την extra απειλή και τον pain in the ass για τον Kevin.

Απίστευτη η σκηνή με την fake (και πάλι) μαφιόζικη ταινία και γενικά τους τρόπους με τους οποίους του την έφερνε ο McAllister.

Το απίστευτα τεράστιο κι ονειρικό παιχνιδάδικο του Duncan

Τα Home Alone είναι ταινίες, τόσο χριστουγεννιάτικες, όσο και παιδικές και τι καλύτερο φυσικά από το να δείξεις σαν ταινία, έναν παράδεισο από παιχνίδια. Ποιος δεν έκλεισε τα μάτια του, όχι ως παιδί αλλά τώρα και να μην ονειρεύτηκε τον εαυτό του να τρέχει ανεξέλεγκτος εκεί μέσα. Ή ακόμα καλύτερα, να τον ξεχνούσαν οι δικοί του γονείς για ένα βράδυ εκεί.

Μάλιστα περνάει και το μήνυμα του ηρωισμού του Kevin που δεν ήθελε να χαθούν τα λεφτά που προορίζονταν για τη δωρεά για το παιδικό νοσοκομείο.

Home Alone 2

Είναι πιο πιστευτή η πλοκή

Ναι κι όμως. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, το Home Alone 2 χρησιμοποιεί τη φόρμουλα της πρώτης ταινίας, βάζοντας όμως πιο πιστευτά σημεία πλοκής. Στην πρώτη, δεν υπήρχε περίπτωση ο Kevin να καταφέρει τόσες μέρες να είναι σπίτι μόνος του, χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον από την αστυνομία (όχι αυτόν τον βλάκα τον μπάρμπα που πήγε και χτύπησε το κουδούνι μια φορά) και τις αρχές ή κάποιον συγγενή τέλος πάντων. Η κεντρική ιστορία της ταινίας δηλαδή, ήταν ένα γιγάντιο plot hole.

Το να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ο Kevin να βρεθεί στη Νέα Υόρκη, είναι πιο στρωτή «περιπέτεια» για μια family comedy. Σίγουρα οι παγίδες ήταν πιο διασκεδαστικές την πρώτη φορά, γιατί και οι Harry n’ Marv ήταν πιο διστακτικοί, αλλά εντάξει… Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας, ε;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *