Το It κατάφερε να τρομάξει ακόμα και τον King με μια σκηνή

Το It κατάφερε να τρομάξει ακόμα και τον King με μια σκηνή

Ο Stephen King είναι ο αρχικός συγγραφικός εγκέφαλος πίσω από το It και αμέτρητα άλλα υπερφυσικά μυθιστορήματα φρίκης. Κάποιος θα σκεφτόταν οτι το να τον τρομάζει κάτι θα ήταν δύσκολο, ειδικά με τη δουλειά του. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μια σκηνή στη νέα έκδοση του It,το οποίο δεν ήταν μέρος του πρωτότυπου μυθιστορήματος, φοβήθηκε ακόμη και αυτός.

Η Barbara Muschietti, παραγωγός της ταινίας και αδελφή του σκηνοθέτη Andy Muschietti, λέει ότι ο King επικοινώνησε μαζί τους για να τους ενημερώσει ότι μια πρώιμη σκηνή με το χαρακτήρα του Stanley Uris και μια ανατριχιαστική ζωγραφιά, πραγματικά τον έκανε να φοβηθεί.

Σύμφωνα με την Muschietti:

“Είναι κάτι που πραγματικά συνέβη, ο Stephen King, το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στον Andy όταν είδε την ταινία ήταν:« “‘I f—ing love the woman in the painting, it scared the shit out of me,’so.”

Ενώ η προσαρμογή της ταινίας It παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσής της απευθείας από το μυθιστόρημα Stephen King με το ίδιο όνομα, υπάρχουν και ορισμένες πτυχές της ιστορίας που έχουν τροποποιηθεί. Μια από αυτές τις νέες προσθήκες είναι ο πρωταρχικός φόβος του χαρακτήρα του Stanley Uris, που παίζεται από τον Wyatt Oleff. Ο Stanley είναι ένα αγόρι με εβραϊκή καταγωγή. Πηγαίνοντας στο γραφείο του πατέρα του, του Ραβίνου, είναι εμφανώς κλονισμένος από μια ζωγραφική στον τοίχο. Είναι μια αόριστα ανθρώπινη εμφάνιση γυναίκα που κρατάει ένα φλάουτο, αλλά το ύφος της ζωγραφικής έχει την εμφάνισή της παραμορφωμένη.

Χωρίς να θέλω να σποιλάρω, μάλλον μπορείτε να μαντέψετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο τρομακτικά από το οτι ένας πίνακας απλά κρέμεται στον τοίχο.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Stanley έχει περάσει πολλές ώρες στο να κοιτάει αυτόν τον πίνακα. Θα είχε μια ακόμη πιο ανατριχιαστική επίδραση σε αυτόν ως νεαρό αγόρι και αυτός απλώς δεν ήταν ποτέ σε θέση να ξεπεράσει το φόβο από τότε.

Δεν μπορώ να πω ότι τον κατηγορώ. Ο πίνακας είναι στοιχειωμένος, γιατί να τον θέλει κάποιος στον τοίχο του;

Η σκηνή μπορεί να είναι μια από τις πιο τρομακτικές σε ολόκληρη την ταινία και, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο μυθιστόρημα, είναι μια νέα σκηνή για όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν διαβάσει το βιβλίο.

Ο “φονιάς” του Stephen King είναι άξιος θαυμασμού και οι δημιουργοί της ταινίας με το δίκιο τους είναι περήφανοι. Το “It” έχει στην κατοχή του το box office υπερβαίνοντας όλες τις προσδοκίες για τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Υπάρχει και κάτι ακόμα στο παρελθόν που είχε τρομάξει τον King. Θέλετε να μάθετε τι; Πατήστε ΕΔΩ.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *