Τελικά ο James Hetfield πιστεύει στον Θεό;

Τελικά ο James Hetfield πιστεύει στον Θεό;

Η πίστη σε ένα ανώτερο ον ή όχι είναι προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Ο James Hetfield πιστεύει σε μια ανώτερη οντόντητα με μια αφηρημένη έννοια ας πούμε, όπως εξομολογήθηκε σε συνεντευξή του στο γαλλικό Clique.

Το περιβάλλον που μεγάλωσε ο Hetfield το λες και ακραίο θρησκευτικά, καθώς οι γονείς του ήταν… Christian Scientists. Και αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό, αυτοί οι άνθρωποι απαρνιούνται με τη θέληση τους τη σύχγρονη Δυτική ιατρική επιστήμη και φροντίδα.

Μάλιστα η μητέρα του Hetfield έχασε τη μάχη με τον καρκίνο επειδή αρνήθηκε τη θεραπεία και αυτό ήταν ένα βαρίδι στην ψυχή του. Όπως είχε δηλώσει πιο παλία, είχε έναν συνεχώμενο θυμό που πήγαζε εκεί. Για τους πάντες και τα πάντα.

Στη συνέντευξη του τώρα, απαντάει στο ερώτημα αν… ο James Hetfield πιστεύει στο Θεό:
Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, ναι. Δεν ξέρω είναι Αυτός, Αυτή ή Αυτό, αλλά το βλέπω παντού. Είναι τα πάντα για μένα. Όταν επιλέγω να το δω, με κάνει να νιώθω καλύτερα. Αν νιώσω πως μπορώ να είμαι καλύτερος (γέλια), όχι ποτέ δεν πιάνει αυτό (γέλια).
Μερικές φορές έχω πιστέψει πως έχω λάβει βοήθεια (από την ανώτερη δύναμη). Μερικές φορές νιώθω πως είναι ο πατέρας μου ή μητέρα μου ή ο Cliff (Burton). Μερικές φορές διαλέγω να το δω ή να το ακούσω, άλλες όχι. Αλλά είναι παντού για μένα.

Επίσης έχει τρομερό ενδιαφέρον το τι πιστεύει για την τωρινή μουσική που κυριαρχεί στο ραδιοφωνο και τις μουσικές επιλογές των παιδιών. Όπως πάντα ο James είναι ενδιαφέρον συνεντευξιαζόμενος και αξίζει να δεις όλο το βίντεο.


Clique x Metallica από cliquetv

Διαβάστε ακόμα:

Πάνω από 1 εκ. δίσκους πούλησαν το 2016 οι Metallica

Διασκευή του Atlas, Rise με γέλια του Hetfiled στα riffs

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *