Τα reviews για το Dawn Of Justice ρίχνουν… βόμβες στον Zack Snyder

Τα reviews για το Dawn Of Justice ρίχνουν… βόμβες στον Zack Snyder

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]α διεθνή reviews από μεγάλα μέσα όπως το Hollywood Reporter και το Coming Soon, ρίχνουν μερικά δυνατά κροσέ και άπερκατ στο σαγόνι του Batman V Superman: Dawn Of Justice, για την υπέρτατη κόντρα μεταξύ ενός υπερανθρώπου και ενός… υπεργκατζετάκια όπου δυστυχώς ήταν αυτό που είχαμε καταλάβει από τα trailer. Μια κόντρα που ήταν κόντρα στα… χαρτιά σχεδόν, μέσα σε μια μέτρια γενικά ταινία (αυτό δεν το είχαμε καταλάβει).

Καταρχάς αναφέρονται στις τεχνικές και την οπτική γωνία του Zack Snyder που όπως και τρία χρόνια πριν με το Man Of Steel, υπερδραματοποιεί καταστάσεις και περνάει το… χριστιανικό του μήνυμα.

Το δεύτερο πράγμα είναι πως, αν δεν είσαι comic geek να χαρείς με τα εφέ και το κατεδάφισμα πόλεων, δεν υπάρχει βάθος στο σενάριο για τον λόγο που πλακώνονται οι δυο τους, ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα κακοί villains εκεί έξω για να το κάνουν.

Μετά πάμε στην όχι αρκετή ανάμιξη της Wonder Woman ή ακόμα και του Alfred, του υπηρέτη/βοηθού του Bruce Wayne. Ενώ αντίθετα υπήρχε υπερπροβολή του Jesse Eisenberg που ναι μεν ήταν ο Lex Luthor, αλλά το παίξιμο του -όπως σε όλες τις ταινίες- δεν διαφέρει από την ερμηνεία του στο Zombieland.

Η ατμόσφαιρα είναι επική μεν, αλλά τα backstories έχουν ενδιαφέρον μόνο για τον Batman που επανάσυστήνεται στο κοινό μετά την θητεία του Christian Bale. Ωστόσο ο Batman (Ben Affleck μην ξεχνιόμαστε), δεν φτάνει ποτέ σε σημείο… επιπέδου Christopher Nolan παρά το γεγονός ότι οι σεναριογράφοι είναι οι ίδiοι. Οπότε κάτι στραβά πάει με τον ηθοποιό ή τον σκηνοθέτη. Είναι αρκετά βαρύς (λόγω ηλικίας) και κακός (προσλαμβάνει ακόμα και πληρωμένους δολοφόνους για δουλειές του), αλλά παρόλα αυτά… δεν.

Για τα εφέ και τον ήχο γκρινιάζει επίσης πολύς κόσμος, αφού τα πρώτα είναι υπερβολικά και σου αποσπούν την προσοχή, ενώ για το δεύτερο, απλά ξεκουφαίνεσαι.

Για να είμαστε ειλικρινής, δεν μας πτοούν αυτά. Σίγουρα θα το δούμε στο σινεμά και βλέπουμε τότε.

Υ.Γ. Πάλι η Marvel νίκησε; Μπορεί το Avengers: Age Of Ultron να ήταν λιγάκι κουραστικό, όμως η Marvel έχει να παρουσιάσει ταινίες όπως το Captain America: The Winter Soldier που άνετα το χαρακτηρίζεις ως μια adult κατασκοπευτική ταινία, ενώ το πρόσφατο Ant-Man θύμισε τις θρυλικές κωμικές περιπέτειες των 90s. Αν βάλουμε και την TV στη μέση με το Daredevil που είναι crime/thriller, άστο. Με λίγα λόγια, οι ταινίες της, παίζουν με το εύρος των ειδών που μπορούν να παρουσιαστούν στο κοινό.

Είπε κανείς Guardians Of The Galaxy;

[embedvideo id=”BvP4RIqSbiw” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *