Ταινία και… «ψίθυροι κοιλιάς» | Το food αφιέρωμα

Ταινία και… «ψίθυροι κοιλιάς» | Το food αφιέρωμα

[dropcap size=dropcap]Δ[/dropcap]ύο πράγματα λατρεύω σε αυτή την ζωή, όσο αφορά τις σωματικές μου ανάγκες. Τον καφέ και το φαγητό.Ότι ισχύει για τον Αστερίξ με το μαγικό φίλτρο, ισχύει για μένα με τον καφέ και την μάσα.

Η καλύτερη ώρα για να απολαμβάνεις ένα καλό πιάτο φαγητό είναι όταν παρακολουθείς μια ταινία. Όσο προχωράει η τεχνολογία, το διαδίκτυο μας προσφέρει τζάμπα ταινίες… Οπότε τα 8 και τα 9 ευρώ που θα έδινες για σινεμά, τα ξοδεύεις σε φαγητό.

Το School Of Rock είναι εδώ για να σε βοηθήσει προτείνοντας σου κάποια φαγητά που κατά την γνώμη μας, μπορούν να καταναλωθούν παρακολουθώντας μια καλή ταινία βέβαια το πότε θα τα φτιάξεις και σε τι ταινία πάνω θα τα φας είναι δικό σου θέμα. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι να έχεις το πληκτρολόγιο σε απόσταση ασφαλείας, να σκουπίζεις τα χέρια σου κάθε φορά που θέλεις να πατήσεις “pause” στην ταινία η να έχεις ένα τραπεζάκι στο δωμάτιο σου.

Τοστ με ζαμπόν και τυρί:

Ένα κλασικό και γρήγορο γεύμα. Το μυστικό είναι στο ζαμπόν που επιλέγεις από το σουπερμάρκετ. Πρόσεξε να είναι εύγευστο, light (ελαφρύ δηλαδή όταν το καταπίνεις) και να μην έχει λήξει. Όσο πιο light είναι τόσα περισσότερα τοστ μπορείς να φας.

On-Toast-Gloucester-4

Corndogs:

Πιθανόν να έχεις ακούσει την συγκεκριμένη λέξη, σε κάποια αμερικανική ταινία ή σειρά. Αν πιστεύεις ότι μόνο στην Αμερική υπάρχει, κάνεις λάθος! Μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου. Φυσικά το συγκεκριμένο fast food προτείνεται για τον χειμώνα κυρίως, αλλά αν είσαι τύπος που δεν φοβάται να φάει κάτι βαρύ για να χορτάσει το καλοκαίρι, be my guest.

11874123_945226552206086_2091516707_n

Τα corndogs στην ουσία είναι λουκάνικα πάνω σε ξυλάκι με κρούστα καλαμποκιού. Τα τέλεια συνοδευτικά είναι τηγανιτές πατάτες, σος ή μουστάρδα και κέτσαπ. Αν θες πάνω σε μια βαρετή κοινωνική ταινία να θυμάσαι κάτι καλό, ή σε ένα άθλιο θρίλερ φτιάξε ένα πιάτο corndogs.

Προτείνεται για ταινίες που σε κρατάνε σε αγωνία για ώρες στυλ Interstellar, ή για ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες όπως το Soul Surfer, το The Blind Side και το 12 χρόνια σκλάβος. Βλέποντας τις δυσκολίες που πέρασαν κάποιοι πάντα νιώθεις καλύτερα χλαπακιάζοντας ένα corndog.

[embedvideo id=”2PsvhaY3t2Y” website=”youtube”]

Bacon Wrapped Grilled Cheese ή αλλιώς τυρόπιτα με κρούστα μπέικον:

Αυτή την συνταγή την ανακάλυψα τελευταία και μπορώ να πω ότι μου πήρε τα μυαλά.

Φαντάσου ένα τοστ με τυρί μόνο και πάνω του κολλημένα μεγάλα κομμάτια μπέικον. Το βάζεις στο τηγάνι και σε 3 λεπτά έχεις ένα φαγητό που ικανοποιεί την πείνα σου με το παραπάνω. Για να γίνει πιο ελληνικό αντί για κίτρινο τυρί μπορείς να προσθέσεις φέτα και πάνω στο μπέικον λίγη ρίγανη την ώρα που τηγανίζεται.

11846021_945226538872754_11604718_n

Συστήνεται για κωμωδίες στυλ TED ή οικογενειακές ταινίες στυλ Λάσι.

[embedvideo id=”grArFylMRBY” website=”youtube”] food

Λουκάνικα με κρούστα από σάλτσα:

Όταν ήμουν μάγειρας στον στρατό και αράζαμε μόνοι μας στα μαγειρεία το ΣΚ, δοκιμάζαμε συνήθως κάποιες συνταγές για πάρτι μας αν πεινούσαμε και δεν θέλαμε το πιάτο της ημέρας.

Η πατέντα λοιπόν στην οποία κατέληξα, ήταν να φτιάξω κάποια στιγμή λουκάνικο με κρούστα από σάλτσα που είχε μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό είναι στην σάλτσα, το λουκάνικο ήταν απλό λουκάνικο.

11868786_945226555539419_1242152189_n

Για να φτιάξεις την σάλτσα θα χρειαστείς χυμό λεμονιού, μουστάρδα, σκόρδο σε σκόνη,κάρυ και ρίγανη. Απλά ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά βάζοντας λίγο νερό για να αραιώσουν. Χύσε το μείγμα έπειτα πάνω στο λουκάνικο και μαγείρεψε τα στον φούρνο. Για να ψηθεί καλά, κάνε μια πολύ λεπτή τομή στις δύο άκρες του λουκάνικου με το μαχαίρι.

Βέβαια τώρα που είναι καλοκαίρι ο οργανισμός θέλει κάτι ανάλαφρο αλλά δεν βαριέσαι. Προτείνεται για ταινίες anime ή παιδικά. Βλέπεις κάτι ευχάριστο και ρίχνεις και τις δαγκωνιές σου.

Σκορδομακαρονάδα:

Απλό, γρήγορο και spicy. Απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι μόνος γιατί εκτός ότι θα μυρίζεις σκορδίλα, φέρνει και αέρια.

Ψιλοκόβεις σκορδάκι (γιατί όχι και κρεμμυδάκι) και τα καις σε μια κουταλιά καυτό λάδι στην κατσαρόλα (το πόσο μεγάλη θα είναι εξαρτάται από την κοιλιά σου). Μετά από ένα λεπτό, ρίχνεις πουμαρό, αλάτι, πιπέρι και κανά κύβο ΚΝΟΡ (κυρίως γεύσεις κρεατικών) και μόλις βράσει ρίχνεις τα μακαρόνια.

Προσοχή! Επειδή θέλει λίγο νερό κατά το βράσιμο και πρέπει να ρίχνει συνέχεια, μην πας και παίξεις κανά Pro ή βάλεις το True Detective και σε πάρει ο ύπνος. Θέλει επίβλεψη και φροντίδα για να τα απολαύσεις, χωρίς πολύ τυρί στο τέλος.

20110217-127355-dinner-tonight-pasta-all-amatriciana-thumb-625xauto-141251

Τυλιχτό με γύρο ντονέρ:

Αν βαριέσαι να μαγειρέψεις και είσαι τύπος των έτοιμων φαγητών και λάτρης του σουβλακιού και του γύρου έχουμε την κατάλληλη λύση για σένα. Ο γύρος χοιρινού και μοσχαριού μπορεί να είναι καταπληκτικός αλλά στουμπώνει. food food food

Προέτρεψε τον εαυτό σου να δοκιμάσει γύρο ντονέρ αν δεν το έχεις κάνει ακόμα. Το ντονέρ είναι αρνίσιος κιμάς, ο οποίος δεν έχει ούτε ίχνος από λίπος. Είναι με λίγα λόγιο πιο υγιεινός από τον κοινό γύρο. Φυσικά το συνοδευτικό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τηγανιτές πατάτες.

03af2cd8c7c76f21e6b873ff0f45e636_XL6

Πίτσα:

Η πίτσα με την….μπύρα πάνε με όλα. Παρακολουθείς έναν αγώνα ποδοσφαίρου και μασάς ένα κομμάτι. Η πίτσα μπορεί να γίνει γιατρικό επίσης όταν η κοπέλα σου σε πιέζει να δεις το Twilight, η το «Ο Διάβολος φοράει Prada». Για να μην σε πιάσει κατάθλιψη λοιπόν πάρε τον κατάλογο και παρήγγειλε μια μεγάλη και ζουμερή πίτσα.

Dominos-Pizza-Pie

Γλυκά

Μετά το φαγητό, επόμενο είναι το γλυκό. Οτιδήποτε φτηνό (επιπέδου super market) και παχυντικό πάει με ταινία. Καλοκαίρι διάλεξε όποιο παγωτό ή παγωτά σου αρέσουν και χτύπησε τα μετά το φαγητό. Γέμισε την κατάψυξη σου με αρκετά αν είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να κυκλοφορεί στην ζέστη μέσα. food food food

Για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου προτείνονται τα caprice (caprice ή μπισκότα Παπαδόπουλου: διάβασε!), τα maltesers, να ντόνατ της οικογένειας Στεργίου, τα Nanou Donuts και οτιδήποτε υπάρχει σε γκοφρέτα ή σοκολάτα. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου βέβαια έχουν και cupcakes σοκολάτα, αν έχετε κάποιο φούρνο κοντά δοκιμάστε τα.

kai-stiepel-the-word-lust-chocolate-coated

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *