Τέλος εποχής για Pro Evolution Soccer και UEFA

Τέλος εποχής για Pro Evolution Soccer και UEFA

Ο τελικός του Champions League που λάβει χώρα στο Κίεβο στις 26 Μαΐου του 2018, είναι στην ουσία το τέλος του δρόμου για την συνεργασία της UEFA με την Konami για το δημοφιλές ποδοσφαιράκι, Pro Evolution Soccer.

Το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό franchise ήταν γνωστό για την προσθήκη των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ ως playable τουρνουά στο παιχνίδι, καθώς και για τις ειδικές προσφορές σε σχέση με το πρωτάθλημα στο game mode, MyClub.

Με βάση την δήλωση της UEFA, δεν είναι ξεκάθαρο αν η απόφαση ήρθε από κάποια από τις δύο πλευρές ή έγινε κοινή συναινέσει.

Το PES που για χρόνια θεωρούνταν ανώτερο του ανταγωνιστικού FIFA, αρχικά χάλασε όλες σχεδόν τις συνεργασίες του με τα τοπικά πρωταθλήματα και τώρα έρχεται και αυτό με την UEFA που αφορά τις αποκλειστικές συνεργασίες.

Ο Senior Brand Director της Konami, Jonas Lygaard τόνισε πως: «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους να συνεργαστούμε με την UEFA, καθώς η σχέση μας είναι ακόμα πολύ δυνατή».

O διευθυντής Marketing της UEFA, Guy-Laurent Epstein, ευχαρίστησε την Konami για την υποστήριξή της κατά τη διάρκεια αυτής της “αμοιβαίως επωφελούς εταιρικής σχέσης” και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει την δουλειά του με την Konami, πάνω στο “UEFA national team football”.

Να θυμίσουμε πάντως το PES, ξεκίνησε ως Internation Superstar Soccer Pro στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και αμέσως ξεχώρισε για τα γραφικά και το gameplay του, παρότι δεν είχε δικαιώματα για καμία ομάδα πέρα από τις εθνικές, κι αυτές χωρίς τους αυθεντικούς παίκτες αλλά με ονόματα στην τύχη.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *