Συγκινητικό επεισόδιο και μεγάλο τρολάρισμα από το The Walking Dead

Συγκινητικό επεισόδιο και μεγάλο τρολάρισμα από το The Walking Dead

Επηρεασμένοι από το Logan, είχαμε ονομάσει Old Man Rick τη φάση του 1ου trailer που είχαμε δει στο Comic Com του San Diego το καλοκαίρι, όπου έδειχνε τον σερίφη Grimes ξάπλα στο κρεβάτι του με μούσια.

Κάποιοι είχαν φρικάρει πως η φήμη, ότι η ιστορία του The Walking Dead είναι απλώς ένα όνειρο στο μυαλό του Rick που βρίσκεται ακόμη σε κώμα, θα έβγαινε αληθινή και θα τρώγαμε το μεγαλύτερο ξενέρωμα της ζωής μας.

Ήθελα να ήξερα πραγματικά τι άνθρωπος είναι αυτός ο Scott Gimble που μέχρι πρότινος ήταν ο showrunner της εκπομπής και πριν λίγο καιρό ανέλαβε και μεγαλύτερο πόστο (από την καλή δουλειά που κάνει, έχοντας ΔΙΩΞΕΙ 10 εκ. θεατές). Νομίζει πως μια σειρά που άνθρωποι επενδύουν το χρόνο και τα συναισθήματά του, είναι παιχνίδι; Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Λοιπόν, SPOILER ALERT, αλλά όλο αυτό το όραμα-όνειρο με τον OLD MAN RICK, ήταν το όνειρο που διηγήθηκε ο ετοιμοθάνατος Carl στον πατέρα του, με αποκορύφωμα αυτό το πλάνο. Μεγάλο τρολάρισμα από το The Walking Dead

Όλοι μαζί, για έναν νέο κόσμο. Ειρηνικό.

Νομίζω πως τα λόγια έχουν στερέψει για το πόσο άθλιο έχει γίνει το storytelling. Απλώς στοιχηματίζουν σε βάρος μας, για το πότε θα εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι.

Πραγματικά αγαπώ αυτή τη σειρά. Μου αρέσει η θεματολογία (zombie apocalypse), μου αρέσει η δραματοποίηση που είχε μέχρι την 4η σεζόν που άρχισε να γίνεται σαν videogame, μου αρέσουν οι χαρακτήρες που ακολουθώ τόσες σεζόν τώρα. Θα είμαι μαζί ως το τέλος, αλλά δεν μπορώ να μην μιλάω κιόλας.

Ας πάμε και στο συγκινητικό του πράγματος. Χειρίστηκαν καλά το τελευταίο αντίο του Carl. Σε αντίθεση με τον τρομερή μπρουταλιά του Morgan, που κυριολεκτικά, δίνει τα άντερα στο χέρι σε μια από τις μάχες στο Kingdom, το αντίο στον πρωταγωνιστή του comic, ήταν σωστό.

Ένα ανατριχιαστικό σφύριγμα της σφαίρας που του τρυπούσε το κεφάλι, με το πλάνο να δείχνει μόνο την ταραχή του Rick και της Michonne, που το ακούνε και συνειδητοποιούν το οριστικό τέλος. Καμία οπτική βία, καθόλου αίμα. Σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει όταν είχε πεθάνει η μητέρα του Carl.

Ο λόγος που θα αποχωρήσει κι ο Morgan

Όπως όλα δείχνουν, ο Morgan μάλλον θα πάρει σημαντικότερη θέση στο Fear The Walking Dead, έτσι η σειρά μας έδωσε λόγο για να αποχωρήσει. Η τρέλα του και η δίψα για αίμα, έχει επιστρέψει για τα καλά. Μένει μόνο να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Όσο για τους Saviors; Δεν ήταν λίγο υπερβολικές οι συνεχόμενες εκρήξεις; Τι διάολο, βομβαρδίζανε το μέρος και ακούγονταν τόσες εκρήξεις;

Πολύ καλό επεισόδιο γενικά, αλλά είμαστε ακόμα δαγκωμένοι (no pun intended) για πώς μπορεί να εξελιχθεί η ιστορία.

μεγάλο τρολάρισμα από το The Walking Dead
Ηθικό δίδαγμα: Μην βοηθάς ανθρώπους που μοιάζουν με μετανάστες γιατί μπορεί να σε φάει κάνα ζόμπι (πλάκα κάνουμε, χαλαρώστε).
4.5

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *