Story Time: Πώς συνδέεται το Dungeons & Dragons με την τρομοκρατία;

Story Time: Πώς συνδέεται το Dungeons & Dragons με την τρομοκρατία;

Έχουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να σας παρουσιάσουμε σήμερα. Έχετε όλοι σας φαντάζομαι ακούσει, το παιχνίδι στρατηγικής, Dungeons & Dragons. Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια που παίζουν πολλοί geeks ανά τον κόσμο. Έχει βγει και σε έκδοση βιντεοπαιχνιδιών αλλά και σε ταινία με τον Jeremy Irons. Ένα αγαπημένο παιχνίδι που σίγουρα έστω και μια μόνο φορά έχουν παίξει όλοι. Και τώρα θα σας ρωτήσω κάτι τρελό. Πώς στο καλό συνδέεται το Dungeons & Dragons με την τρομοκρατία και την έρευνα του FBI; Θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Όλοι μας γνωρίζουμε την ιστορία του Unabomber, του τρομοκράτη, ο οποίος έστελνε στα θύματά του, φακέλους, που είχαν μέσα τους βόμβες. Έχει βγει και τηλεοπτική σειρά (Manhunt: Unabomber), οπότε καλή η ευκαιρία να την τσεκάρετε. Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι ότι το FBI διεξάγοντας την έρευνα που έκανε για τον μεγάλο αυτό τρομοκράτη και όχι μόνο. Πρόσφατα, βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια έγγραφα, τα οποία αναφέρονταν στο διάσημο αυτό παιχνίδι και στα διάφορα περιστατικά τρομοκρατίας που είχαν σημειωθεί σχετικά με αυτό. Το πρώτο έγγραφο, με ημερομηνία 1983, έχει να κάνει με «διακινήσεις κοκαΐνης στη λίμνη Γενεύη, στη περιοχή του Ουισκόνσιν». Η γενέτειρα του Dungeons and Dragons ήταν, και εξακολουθεί να είναι, μια στη λίμνη λίγο πάνω από τα σύνορα του Ιλλινόις, αφού εκεί βρίσκονται τα γραφεία της TSR, δημιουργού του παιχνιδιού. Ένας πράκτορας του FBI που βρίσκεται εκεί, παρακολουθώντας εμπόρους ναρκωτικών, υπογράφει την έκθεση, η οποία φαίνεται να είναι γνήσια.

Dungeons & Dragons

Ο συν-δημιουργός του D&D, Gary Gygax, καταγράφεται στο έγγραφο, αλλά παραμένει άγνωστο το ενδιαφέρον του FBI για τον ίδιο, αφού το κομμάτι αυτό έχει περικοπεί. Περιλαμβάνει και μια σημείωση ότι το FBI θα προέβαινε σε «επανεξέταση των εταιρικών αρχείων για την TSR, σε προσπάθεια να εντοπίσει εταιρικούς υπαλλήλους και πληρεξούσιους δικηγόρους.»

Dungeons & Dragons

Ένα δεύτερο έγγραφο, με ημερομηνία τον Μάρτιο του 1984, φαίνεται να δείχνει ότι το FBI ερευνά την TSR για το αν είναι όντως εκδοτική εταιρία ή χρησιμοποιείται για διακίνηση κοκαΐνης. Απίστευτα πράγματα πραγματικά μπορούμε να πούμε, ωστόσο από αυτό το σημείο και μετά το πράγμα γίνεται ακόμα πιο τρελό.

Dungeons & Dragons

Θυμάστε που σας είπα πριν για τον Unabomber ε; Ε, το τρίτο έγγραφο αναφέρεται σε μια έρευνα που διεξήγαγε το FBI για μια ομάδα παικτών του Dungeons & Dragons, η οποία σχετίζονταν, από ότι φαίνεται, με τον διαβόητο εγκληματία που επί δύο δεκαετίες έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το πρώτο βήμα ήταν να ψάξουν το παρελθόν της TSR. Κάνοντας αυτό, το FBI συγκέντρωσε μια έρευνα τριών σελίδων. Επίσης, κατάρτισε έναν κατάλογο ένοπλων και επικίνδυνων ατόμων που ήταν «γνωστά μέλη του Dungeons & Dragons», τον οποίο τράβηξαν από το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της TSR.

Άλλο ένα έγγραφο που χρονολογείται τον Μάιο του 1995, αναφέρεται στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της TSR αλλά και στην προσωπικότητα του δημιουργού του παιχνιδιού, του Gygax, που περιγράφεται ως «ψυχωτικός, εκκεντρικός, οπλισμένος και ενεργό μέλος του Ελευθεριακού Κόμματος». Το έγγραφο αναφέρει επίσης μια επίσκεψη του FBI σε μια gaming ομάδα στο Φρέσνο, της Καλιφόρνιας. Οι αστυνομικοί έδειξαν στα μέλη της ομάδας εικόνες μιας από τις εκρηκτικές συσκευές του Unabomber και ρώτησαν αν αναγνώριζαν ένα άτομο από ένα «σύνθετο σχέδιο». Αυτή είναι πιθανώς η εικονική εικόνα ενός ανθρώπου με μια κουκούλα που κυκλοφορούσε για περισσότερο από μια δεκαετία πριν από τη σύλληψη του Theodore Kaczynski (αληθινό όνομα).

Dungeons & Dragons

Το τελικό έγγραφο, το πιο εκτεταμένο κείμενο, χρονολογείται από τον Απρίλιο του 1995. Φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε μια συνέντευξη με ένα άτομο στην TSR και επικεντρώνεται στη σχέση του με ένα άλλο άτομο από την gaming ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πράκτορας:

«Πολλά από τα μέλη της ομάδας έγιναν παρανοϊκά και άρχισαν να δείχνουν ο ένας τον άλλο. Το υποκείμενο της συνέντευξης έδειξε ότι πιστεύει ότι αυτό βασίζεται στην ύποπτη φύση των ατόμων που ήταν στην gaming ομάδα και ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι μερικά από τα μέλη της ομάδας φανταζόταν το ενδεχόμενο πως ίσως ένα από τα μέλη τους να ήταν υπεύθυνα για τις βομβιστικές επιθέσεις».

H έρευνα αυτή, όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Για την ιστορία, ο Unabomber, συνελήφθη μετά από ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό το 1996, ο Gygax πέθανε το 2008, η TSR αγοράστηκε από την εταιρεία Wizards of The Coast, ενώ το Dungeons and Dragons, παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν βγει ποτέ.

Dungeons & Dragons

Για περισσότερες ιστορίες… σχετικές με gaming, μείνετε συντονισμένοι στο School of Rock. Join us!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *