Πόσο καλά ξέρετε το Nevermind των Nirvana;

Πόσο καλά ξέρετε το Nevermind των Nirvana;

[dropcap size=dropcap]Δ[/dropcap]εν θα το παίξω ξύπνιος και πουλ-μουρ που λέει μια (διάσημη) ψυχή. Δεν είμαι fan των Nirvana σε ευρύτερο πλαίσιο. την βρίσκω όμως τρομερά με το Nevermind και 3-4 κομμάτια ακόμα της μπάντας του Aberdeen της Washington. Οπότε αυτό πιστεύω μου δίνει το δικαίωμα να μεταφέρω στις οθόνες σας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αλίευσα στον μαγικό κόσμο του internet για το συγκεκριμένο άλμπουμ, μιας και χτες, έκλεισε τα 23 του χρόνια.

  • Αν και είναι άσχετο με το Nevermind, έχουν πλάκα τα ονόματα που είχε στο μυαλό του ο Cobain πριν καταλήξει στο Nirvana: Pen Cap Chew, Fecal Matter, Bliss, Ted Ed Fred και… Skid Row.
  • Ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους, όχι το πρώτο nοοbηδες. Αυτό ήταν το Bleach του 1989.

MI0001859245

  • Το MTV αποκάλεσε Smells Like TEAM Spirit το τραγούδι τους, για τα βραβεία Moon Man το 1992.
  • Ααα, το «teen spirit» ήταν… αποσμητικό. Ω, ναι. Τον Αύγουστο του 1990, ο Kurt μεθοκοπούσε με την Kathleen Hanna σε ένα club, όπου αυτό συνεχίστηκε στο σπίτι του, Η φίλη του λοιπόν, λιώμα όπως ήταν άρχισε να γράφει στους τοίχους του Cobain διάφορα. Ένα από αυτά ήταν ‘Kurt smells like Teen Spirit’. Λίγους μήνες μετά, ο Kurt ζήτησε την άδεια της να χρησιμοποιήσει αυτή την πρόταση σε στίχους του, προκαλώντας την απορία της. Που να ‘ξέρε…

o-KATHLEEN-HANNA-570

  • Βέβαια ούτε ο ίδιος δεν το ήξερε. Καθώς το τραγούδι πήγαινε για τρολάρισμα. Μάλιστα όπως είχε πει σε συνέντευξη ου, χρησιμοποίησε μεθόδους σύνθεσης που ήταν αντιφατικοί με τις συνήθειες του. Ο Krist Novoselic το μίσησε όταν άκουσε τη μουσική. Παρόλα αυτά το έπαιξαν πρόβα για 1,5 ώρα μέχρι που ήρθε στην μορφή που το ξέρουμε.
  • Πρέπει να είναι ίσως η μοναδική μπάντα που εκδιώχθηκε από το πάρτι της εταιρίας για την κυκλοφορία του δίσκου. Του ΔΙΚΟΥ τους δίσκου. Ο λόγος; Ξεκίνησαν να πετούν φαγητά και γλυκά σε όλων τον κόσμο φωνάζοντας «food fighttt».

animalhousefoodfight

  • To 1992, στα Video Music Awards ο Kurt μάλωσε με τον Axl Rose. Έτσι, κατούρησε και έφτυσε το πιάνο που ήταν για να παίξει ο frontman των Guns, το November Rain. Εκείνο το βράδυ όμως, το πιανιστικό μέρος του κομματιού ανέλαβε… ο Elton John.
  • To εξώφυλλο για το Nevermind ήταν για να δείχνει μια γέννα στο νερό, που είχε δει πριν λίγο καιρό ο Cobain σε ντοκιμαντέρ. Φυσικά απορρίφθηκε η ιδέα. Δυο λήψεις ήταν αρκετές για να βγει το αποτέλεσμα που ξέρουμε και ιδού μετά από 23 ο νεαρός που ήταν… το μωρό.

article-2042033-0E1890D600000578-214_634x436

  • Η ηχογράφηση κράτησε ένα μήνα, με τον τον παραγωγό τους Butch Vig να πιστεύει περισσότερο από τους ίδιους στο υλικό και να τους βγάζει την… παναγία στο να έχουν έναν καλό ήχο και όχι σαν αυτό του Bleach.
  • Την ημέρα που τελειώσαν οι ηχογραφήσεις για το Nevermind στην Καλιφόρνια, ήταν που έμεινε και άστεγος ο Kurt για πολλοστή φορά. Όταν γύρισε σπίτι είδε τα πράγματα του σε κούτες, έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Έμενε στο αυτοκίνητο του (1963 Plymouth Valiant) για 3 βδομάδες μέχρι να βάλει το κεφάλι του και πάλι κάτω από στέγη.

Α και τέλος το καλύτερο.

nirvanabarkΑυτό…

 


 

10446027_555908001203550_7212310615782507548_o
Πατήστε στην εικόνα για λεπτομέρειες του event του Excalibur Bar

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *