Πόση ώρα έχεις, μέχρι να κόψεις… το zombie άκρο σου;

Πόση ώρα έχεις, μέχρι να κόψεις… το zombie άκρο σου;

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]ντάξει όλοι μας το έχουμε σκεφτεί λόγω The Walking Dead, αλλά και όποιος έχει δει το REC 3 με τον γάμο.

Στην ισπανική ταινία τρόμου, ήταν ο γαμπρός που έκοψε το χέρι της αγαπημένης του για να την σώσει από έναν σκατόγερο που τη δάγκωσε (με το επικό τέλος στο παρακάτω video) και στη σειρά του Kirkman ήταν (και πάλι) ο Rick που πρόσφατα προσπάθησε να σώσει τον Tyreese.

[embedvideo id=”hiTPDtYvDZ4″ website=”youtube”]

Τις πακετάρω αυτές τις δυο περιπτώσεις καθώς δεν έπιασαν. Αντίθετα, είχε πιάσει στο πόδι του Hersel που αργότερα πήγε από το σπαθί του Κυβερνήτη.

Άρα; Σε μια υποθετική και τόσο επιθετική μόλυνση ενός ιού που σε μετατρέπει σε πεινασμένο περιφερόμενο πτώμα, υπάρχει σωτήρια έστω και μέσα από ακρωτηριασμό;

Σύμφωνα με το Nerdist, τα περισσότερα zombie στη μυθιστοριογραφία είναι μόνο φορείς – παράγοντες που μεταφέρουν και μεταδίδουν ένα μολυσματικό παθογόνο. Και όπως και οι άλλοι φορείς όπως τα κουνούπια, η μεταφορά των παθογόνων είναι πλήρης μόνο όταν κυκλοφορούν αρκετή ώρα στο αίμα σας. Θεωρητικά, αν ένα δαγκωμένο άκρο αφαιρεθεί από το σώμα πριν από το κυκλοφορικό σύστημα προσβληθεί αρκετά, θα την σκαπουλάρει.

ZombieCir_GIF

Πόσο γρήγορα όμως:

Ένα κύτταρο για να κάνει τον πλήρη κύκλο μέσα στο σώμα, ξεκινώντας από την καρδιά και καταλήγοντας πάλι εκεί, είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό. Αυτό διαφέρει από την ηλικία και τη φυσική μας κατάσταση. Επιπρόσθετα, όταν η καρδιά αντιληφθεί ένα τραύμα, ο χρόνος αυτός μειώνεται ώστε να επουλωθεί το τραύμα.

Αν και στον κόσμο του The Walking Dead είναι μπέρδεμα η κατάσταση αφού όπως μας αποκάλυψαν από τον πρώτο κύκλο, όλοι έχουν την ασθένεια και είναι φορείς. Άρα τα zombie δεν τους κολλάνε κάποια ασθένεια, απλά είναι φονικά σκατοπράγματα. Σώστά;

Μπέρδεμα λίγο η κατάσταση… Αν είσαι εκτός The Walking Dead universe, ας πούμε ότι έχεις περίπου 10 δευτερόλεπτα. Όπως και να έχει, το θέμα είναι να μην φτάσεις στα δόντια του γιατί ακόμα και αν προλάβεις να κόψεις το άκρο, έχεις να παλέψεις με την ακατάσχετη αιμορραγία που θα προκαλέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, σε ποια zombie apocalypse θα θέλατε να λάβετε μέρος; Σε καμία; ΟΚ!

Related post