Zombie apocalypse | Πως να επιβιώσεις σε ένα υποθετικό outbreak

Zombie apocalypse | Πως να επιβιώσεις σε ένα υποθετικό outbreak

Το Walking Dead κάνει πρεμιέρα σήμερα (11/10) επαναφέροντας την πιο ολοκληρωμένη αποκάλυψη των ζόμπι στην ιστορία της τηλεόρασης, στις οθόνες μας. zombie apocalypse

Το να γίνει μια zombie apocalypse δεν είναι απλά εφιάλτης ή σενάριο. Είναι ένας ιός που μολύνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Φέρνοντας στο μυαλό μας ιούς όπως ο έμπολα και άλλοι που προκάλεσαν παγκόσμιο πανικό, οι πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα δεν είναι και ελάχιστες. Σκεφτείτε πόσες χημικές αντιδράσεις γίνονται κάθε μέρα για να παραχθούν φάρμακα ή βιολογικά όπλα. Μια λάθος κίνηση ή υποχθόνια ενέργεια θέλει και όλα θα είναι ντόμινο.

Επειδή λοιπόν σαν geek έχω χρόνια εμπειρίας σε zombie games, ταινίες και σειρές, ένας αναλυτικός οικιακός επιβίωσης σε περίπτωση που γίνει το «κακό»είναι απαραίτητος.

Πάμε!

1) Μην πανικοβληθείς: Το πρώτο πράγμα όταν ξεσπάσει η αποκάλυψη των ζόμπι, είναι να αποφύγεις τον πανικό. Αν δεν σκεφτείς καθαρά ένα ζευγάρι δόντια θα καρφωθούν στον λαιμό σου η σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος σου και μετά θα γίνεις μεζεδάκι.

2) Κατάπιε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν social media και ίντερνετ: Σε μια zombie apocalypse, όπως και στον πόλεμο όλα παγώνουν. Ίντερνετ, τηλέφωνα και ρεύμα. Άσε λοιπόν το I phone σου και μην προσπαθήσεις να συνδεθείς άδικα στις επαφές σου.

3) Αμπάρωσε το σπίτι σου: Αφού θες να προφυλαχθείς στο σπίτι σου, πρέπει να το κάνεις αστακό. Για αυτό λοιπόν κατέβασε παντζούρια, κλείσε παράθυρα και μετέφερε κάθε είδους έπιπλα πάνω στις πόρτες (και τις μπαλκονόπορτες) ώστε να φράζουν την είσοδο γερά για να μην μπει κανείς.

zombie apocalypse

4) Οπλισμός: Κανείς από εμάς δεν είναι Αλ Καπόνε για να έχει ένα περίστροφο σπίτι του, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν όπλα.

  • Μαχαίρια, Πιρούνια, και σίδερο (για το σιδέρωμα): μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά αν σημαδεύεις το κεφάλι και χτυπήσεις με δύναμη. Όχι στο μέτωπο όμως είναι σκληρό. πήγαινε για μάτι ή πλαϊνά.
  • Πορτατίφ: Υπάρχουν σε γραφεία, η κομοδίνα. Αν το φέρεις στο δόξα πατρί του άλλου του προκαλείς μεγάλη ζημιά. Μη ξεχνάς ότι σε μια zombie apocalypse δεν κινδυνευεις μόνο από τα zombies. Οι άνθρωποι θα είναι και πάλι ο #1 κίνδυνος.
  • Καρέκλες: Η καρέκλες όπως είπαμε και πριν είναι ένας καλός τρόπος για να φράξεις την είσοδο του σπιτιού σου. Είναι όμως και καλός τρόπος για επίθεση σε ζόμπι. Αν πχ ανεβαίνουν την σκάλα μπορείς να τους την πετάξεις. Το συγκεκριμένο χτύπημα (αν είναι και κόμπο ακόμα καλύτερα) θα τα πετάξει κάτω και θα σου δώσει χρόνο να διαφύγεις, η να γυρίσεις στο σπίτι σου αν σε κυνηγάνε.
  • Χλωρίνη: Η χλωρίνη όσο και να φαίνεται περίεργο μπορεί να βοηθήσει ώστε να κανονίσεις μερικά ζόμπια. Με την χλωρίνη μπορεί να γλιστρήσουν επιτρέποντας σου να τα σκοτώσεις εύκολα. Η να τους «καθαρίσεις» γενικότερα.
  • Οινόπνευμα, αναπτήρας, χαρτί κουζίνας: Αυτά τα τρία μπορούν να δημιουργήσουν σκηνικό πυρόφλεξης. Προσοχή όμως η φωτιά πρέπει να χρησιμοποιείται με σοφία. Καλύτερα να κάψεις μερικά ζόμπι εξ αποστάσεως παρά αυτά που είναι κοντά σου. Υπάρχει κίνδυνος να σε ακουμπήσουν και να καείς, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καίγεσαι και να σε ξεκοιλιάζουν. Προτείνεται μόνο όταν θέλεις να κάνεις «καθάρισμα» στην περιοχή ώστε να κινείσαι πιο εύκολα.

Οτιδήποτε βαρύ και εύχρηστο μπορεί να γίνει όπλο, για να μην τα πολυλογούμε. Με λίγο ακόνισμα του μυαλού θα βρείτε πολλά τρικς.

Πάμε στο έξω τώρα.

1) Μην εμπιστεύεσαι κανέναν: Όπως προείπαμε, όλοι κοιτάνε να «φάνε» τον άλλον και σε μια zombie apocalypse θα συμβεί το ίδιο. Μην βοηθήσεις κανέναν και μην αφήσεις να σε βοηθήσουν αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα σου κάνουν κακό.

2) Άλλο ζόμπι, άλλο άνθρωπος: Οι γείτονες σου ή ακόμη και τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι ζόμπι. Φυσικά και είναι θλιβερό, αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι το παρελθόν, απλά τους σκοτώνεις. Άλλο τι ήταν εν ζωή, άλλο τι είναι τώρα.

3) Ψάξε για τροφή τα πρωινά: Αν θες να μαζέψεις προμήθειες, καλύτερα να τρέχεις τα πρωινά. Ο λόγος είναι απλός, το πρωί έχεις καλύτερη οπτική γωνία και σύμμαχο σου τον ήλιο. Όπως και τα ζόμπι βέβαια. Να κινείσαι γρήγορα και αθόρυβα. Για τροφή καλύτερα να σκανάρεις τα γειτονικά σπίτια και όχι τα σούπερμαρκετ. Εκτός από το πλιάτσικο που θα έχουν υποστεί φαντάσου πόσα ζόμπι θα υπάρχουν.

Καλή τύχη… τα υπόλοιπα θα τα βρεις μόνος/μόνη σου.

Zombie apocalypse


Ακόμα δεν αγόρασες την Ελληνική Zombie Νουβέλα που αποσπά θετικές κριτικές και σχόλια; (Διάβασε ΕΔΩ).

Με 9-10 ευρώ κόστος (στα Βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Πρωτοπορία, Solaris κ.α. ή στο E-Shop του εκδοτικού του οίκου ΕΔΩ) θα ταξιδέψεις σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου ένα zombie Outbreak ξεσπά σε Αθήνα και Πειραιά. Ποιος ήταν ο Ιάσονας Λεμονιάτης και πόσο ευθύνεται γι αυτή την καταστροφή;

«Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη

«Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη

Related post

5 Comments

  • ως τηλεθεατης αλλα και γκειμερ που συναντουσε ζομπια
    πραγματικα τΟ μονΟ ωραιο αρθροπου διαβαζω με θεμα τα ζομπια.. ολα τα αλλα ηταν κατι χαζα. Ωστοσω, θα διαφωνησω μονο στις πιθανοτητες
    μιας αποκαληψης με ζομπια, οπως ειπες #1 εχθρος ειναι ο ανθρωπος ειναι αδυνατο λοιπον τα ζομπια να κυριαρχησουν τον ανθρωπινο νου

    • Σε ευχαριστώ να είναι καλά! Φυσικά και ο άνθρωποι είναι οι νούμερο 1 εχθροί, εδώ τρωγόμαστε καθημερινά στην πραγματική ζωή. Απλά εννοώ ότι επιστημονικά μπορεί να υπάρχει μια πιθανότητα φέρνοντας στο νου τόσους ιούς που υπάρχουν και τι πειράματα γίνονται πίσω από την πλάτη μας σε εργαστήρια μεγάλων εταιριών φαρμακευτικών και μη . Φυσικά και έχει μικρή πιθανότητα αλλά who knows?

  • Ξοδεψες μπορει και 2 ωρες για να γραψεις ενα αρθρο για ενα γεγονος που αν γινει εγινε και τελειωσε, και ετσι δινεις συμβουλες στο κοσμο που σε μια τετοια περιπτωση που αναφερεις θα σε σκοτωνε για να επιβιωσει 🙂 Να ξερετε υπαρχουν ταινιες και σειρες με ζομπι, με καταστροφες του κοσμου, εισβολεις εξωγηινων, σουπερ ηρωες και πολλα γεγονοτα. Αν για το καθε γεγονος ολα ειναι εστω λιγα πιθανα, τοτε ο κοσμος δν θα ηταν οπως ειναι σμρ… Παρτε το χαμπαρι οτι γινεται μετα στις οθονες, μενει στις οθονες….

    • Ρε αδερφέ δεν είμαστε το defence net. Χαλάρωσε, χαβαλέ κάνουμε. Εμείς όταν κοιμόμαστε, παίρνουμε αγκαλιά μια σκορδαλιά για να μη μας δαγκασουν οι βουρδουλακες. problem? :3

  • Εγω θα προτεινω κατι αλλο.Ψαξε να βρεις τον νταρυλ η τον ρικ και θα εισαι καλυμμενος! 😛

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *