Πέντε ιστορίες γεμάτο σκηνικά στη Marvel που κόντεψαν να κοστίσουν στο CU

Πέντε ιστορίες γεμάτο σκηνικά στη Marvel που κόντεψαν να κοστίσουν στο CU

Πάει καιρός που ο συντάκτης του School Of Rock (και επαγγελματίας παλαιστής) Φίλιππος Συμεωνίδης, είχε γράψει την οδύσσεια της τρομερής -τώρα πια- Marvel, από το φάσμα της χρεοκοπίας και το λουκέτο (για να μην αναφέρουμε τις απαράδεκτες ταινίες των 80s και 90s), στον αφρό της επιτυχίας.

Διαβάστε αυτό το άρθρο ΕΔΩ

Όπως σε κάθε σπίτι υπάρχουν βρώμικα μυστικά, έτσι και η πετυχημένη και σύγχρονη εποχή της Marvel δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλά. Μερικά από τα τρομερά της τζακποτ πραγματικά ήταν… τύχη. Αλλά η τύχη πάει με τους ικανούς και τους τολμηρούς.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ήξερες ότι;

Παραλίγο να μην εμφανιστεί ο Iron Man στο Civil War;

Ο Robert Downey Jr είναι το πρόσωπο της νέας εποχής της Marvel, αφού η επιτυχία του Iron Man άνοιξε τα πανιά για να εδραιωθεί το Universe. Αυτό μεταφράζεται και σε πολύ χρήμα για τον ηθοποιό που για τα Infinity Wars, οι φήμες λένε ότι θα εισπράξει σχεδόν… 200 εκατομμύρια.

Λίγο πριν από αυτό όμως, υπήρχε το Captain America: Civil War. Εκεί ο Iron Man, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο ήταν να εμφανιστεί λίγο. Τα γυρίσματα θα απασχολούσαν τον Downey για 3 εβδομάδες και θα έβαζε στην τσέπη ένα συμβολικό (σε εκατομμύρια) ποσό.

Η Disney όμως τσίνησε και ήθελε περισσότερο Iron Man, με τον CEO της Marvel Ike Perlmutter, να πνίγεται στο άγχος και να θέλει να κοντράρει, διατάζοντας τους σεναριογράφους, να γράψουν πάλι το σενάριο ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ Iron Man.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο αληθινός super hero της Marvel, Kevin Feige (no capes). Έβαλε δυο ουζάκια με τον CEO και του άνοιξε τα μάτια, για το τι κόσμος ανοίγεται μπροστά αν στο Civil War είχε major ρόλο ο Iron Man και γενικά αν πήγαινε, έτσι όπως το είδαμε.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Η παραγωγή έκανε καθαρό κέρδος 714 εκατομμύρια δολάρια και ακόμα μετράει (πάνω από 1 δις μικτά).

noironman4header

Και ναι, ο Ike Perlmutter είναι τσιγκούνης του κερατά

Τα studios της Marvel που επικεφαλής είναι ο Feige, έπαψαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο και επίσημα να δίνουν αναφορά στη… μαμά Marvel λόγω του Ike Perlmutter και μιλάνε κατευθείαν με Disney. Παρόλο που η εξαγορά είχε γίνει το 2009, η Disney είχε αφήσει τον καλλιτεχνικό αλλά κοστολογικό έλεγχο στην mother company.

Kαι μπορεί ο δαιμόνιος Feige να έκανε τα δικά του και να είδαμε τον Iron Man όπως έπρεπε στο Civil War, οι πιέσεις από τον Perlmutter για περιορισμό του κοστολογίου συνεχιζόταν δεξιά και αριστερά. Ακόμα… και για τα αναψυκτικά των δημοσιογράφων στις συνεντεύξεις Τύπου ή τις ανακαινίσεις των γραφείων. Παρά το γεγονός πως η Marver -μεταξύ πολλών άλλων- έχει τρομερή χορηγική συμφωνία με τη Mercedes.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τσιγκουνιάς ήταν όταν ο Robert Downey Jr έκανε ο ίδιος καμπάνια, ώστε οι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί της Marvel να μην παίρνουν… ψίχουλα. Και όμως συνέβαινε αυτό μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό χρημάτων.

Ωστόσο, φαίνεται πως όλα εξομαλύνθηκαν με την παρέμβαση της Disney.

kevin feige

Ο Avi Arad και οι κακές γλώσσες

Ο Arad και ο -τσιγκούνης- Perlmutter είναι από αυτούς που έσωσαν την Marvel σαν εταιρία από την καταστροφή. Ίδρυσαν τα studios, πήραν ένα κάρο δικαιώματα πίσω που είχαν πουλήσει δεξιά και αριστερά οι προηγούμενοι και τους ευχαριστούμε γι αυτό (Όπως Iron Man, Hulk, Black Widow, Thor, Black Panther κλπ ).

Ωστόσο οι κακές γλώσσες που είναι και οι περισσότερες, μιλάνε για το μη όραμα που είχε ο Arad για όλους αυτούς τους ήρωες, κάτι που τον έφερνε σε συνεχείς κόντρες με τον Feige που ακόμα ήταν χαμηλότερης βαθμίδας στέλεχος. Ο Arad μισούσε το σχέδιο του Kevin για βηματισμό προς ensemble ταινίες ηρώων όπως τα Avengers και ήθελε ξεκάθαρα, μόνο solos. Ξέρουμε πια τι ήταν σωστό να γίνει.

Αν και είχε απομακρυνθεί από τις επίσημες θέσεις του από την Marvel το 2006, δέχτηκε να είναι παραγωγός στο Iron Man το 2008. Ο τελικός καβγάς που τον οδηγήσει μια και έξω μακριά από την εταιρία, ήταν όταν αποκάλεσε -όπως αναφέρει ο αστικός μύθος- την απεικόνιση του Iron Man σαν μια ιπτάμενη τοστιέρα.

Οι κακές γλώσσες επίσης λένε πως ήταν αυτός που προσπαθούσε να ναυαγήσει τη συνεργασία Marvel και Sony για το Spider-Man. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ήταν σε ρόλο παραγωγού στην πρώτη τριλογία αλλά και στο Amazing Spider-Man.

Γιατί άλλαξε ο War Machine;

Δεν ξέρουμε πόσοι το θυμάστε, αλλά δεν ήταν πάντα ο Don Cheadle ο κολλητός του Iron Man, War Machine.

Μαντέψτε τι έγινε και αποχώρησε ο αρχικός ηθοποιός, Terrence Howard.

Σωστά. Ο Perlmutter και πάλι!

Ο Howard ζήτησε και πήρε 5 εκατομμύρια για το Iron Man του 2008. Ωστόσο πιέστηκε πολύ να να πάρει σχεδόν τα μισά για τις υπόλοιπες ταινίες και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Υπάρχει και η αισχρή φήμη πως το αφεντικό της Marvel είπε στους συνεργάτες του να μην ανησυχούν καθώς το κοινό δεν θα καταλάβει διαφορές, αφού είναι και οι δυο ηθοποιοί μαύροι. Κάτι που φυσικά αρνούνται όλοι επίσημα. Όμως όπου υπάρχει φωτιά…

Ακόμα και όταν ο Feige κάνει λάθη, βγάζει χρυσό

Ο Kevin Feige είχε… χεσμένο τον Daredevil. Ακόμα και πριν λίγους μήνες παραδέχτηκε πως δεν έχει τον χρόνο να παρακολουθήσει τη σειρά. Ο Josh Whedon του έκανε τάμα στην Τήνο για να μην τον δώσει στην Marvel Televison αλλά να του κάνουν solo ταινία αρχικά και να τον εντάξουν σε κάποια από τις μελλοντικές ταινίες Avengers στη συνέχεια.

Ωστόσο ο τρόπος που τελικά ο Daredevil σκίζει, έχει και άλλες πτυχές. Καταρχάς, η Fox το 2010 προσπάθησε να κάνει ταινία όσο είχε τα δικαιώματα του ήρωα, στην κυριολεξία… όπως και όπως για να προλάβει το πάρα πέντα της λήξης χρήσης του.

Έτσι ο Feige της πρόσφερε συμφωνία.

Feige: «Fox, πάρε όσο χρόνο θες για τον Daredevil και δώσε μας πίσω τους Galactus και Silver Surfer».

FOX: «Πάρε τα @@ μου. Πάρε τον Man Without Fear και βάλτον στον κ@λο σου τον γκάβακα».

Φυσικά και θα ήταν πολύ διαφορετικό τόσο το Guardians Of The Galaxy, όσο και τα Infinity Wars με αυτούς τους δυο ήρωες από τους Fantastic Four, ωστόσο μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια της Fox με το reboot του 2015 στους Fantastic Four, μπορεί να έρθουν έστω και καθυστερημένα πίσω.

Plus το ήδη πετυχημένο establishing του Daredevil.

Daredevil-Feature-03192016

Αν έχεις άστρο…

(σήμ Αρχισυντάκτη )

Update στο άρθρο λόγω Hulk και Edward Norton

Λόγω του ότι είδαμε πάλι την ταινία πολύ πρόσφατα και ψαχτήκαμε για το θέμα, καλό θα ήταν να μπει και αυτή η ιστορία που μας επισημάνατε και στα σχόλια.

Επίσημη εξήγηση που ο Edward Norton δεν γύρισε ως Hulk στους Avengers το 2012 δεν υπήρχε, μέχρι και το 2014 όταν ρωτήθηκε στα πλαίσια της προώθησης του Birdman.

Εκεί, τόνισε πως ήθελε μεγαλύτερη ποικιλία στους ρόλους του και η συνεργασία με τη Marvel δεν ττου έδινε αυτή την ευκαιρία. Δεν ήθελε να τον θυμούνται όλοι, μόνο σαν Hulk. Οι ηθοποιοί/πρωταγωνιστές Marvel, εκτός από τα γυρίσματα επωμίζονται τεράστιο βάρος promotion, με συνεντεύξεις, tours, διαφημιστικά κλπ.

Έχει μια λογική αυτό. Αλλά με το «προηγούμενο» του War Machine και όλα αυτά τα σκηνικά τσιγκουνιάς που επέδειξε η Marvel στα early years of Cinematic Universe, ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και πόσο πολύ επηρέασε το χρήμα (και η πιθανότητα πρότασης μείωσης αυτού).

hulk_5

Related post

5 Comments

  • Κάτι λείπει από το άρθρο μετά το “Παρά το γεγονός πως η Marver -μεταξύ πολλών άλλων- έχει τρομερή χορηγική συμφωνία με τη Mercedes,”. Για κοιτάξτε το λίγο 🙂

    • Δεν έλειπε κατι απλά ηταν τελεία και όχι κομμα :-p fixed, thanks

  • nai alla den lete kai gia poio hlithio logo h marvel ediwkse ton ed norton apo to hulk…….hthela na hksera giati allamvanoun megales etairie tsiggounides kai vlamenoi

    • Ε, καλά ντε. Μην μας την μπαίνεις έτσι άγρια, δεν τον διώξαμε εμείς :p Η επίσημη δικαιολογία είναι πως ο Norton ήθελε περισότερη ποικιλία στους ρόλους του και σαν Hulk της Marvel δεν θα είχε χρόνο για άλλες ταινίες. Γτ εκτός από τις ταινίες, κάνουν και τεράστιο promo tours, συνεντεύξεις κλπ.

      Και θα ρωτήσεις. Πριν κάνει την πρώτη ταινία, δεν το ήξερε;

      Μάλλον το ήξερε και ίσως του ζήτησαν να τα κάνει όλα αυτά με λιγότερα λεφτά. Επαναλαμβ’ανουμε η επίσημη τοποθέτηση του ειναι αυτή η χλιαρή. Όλα τα άλλα είναι εικασίες.

      • sorry an sas thn mpika ligo agria….eixa diavasei kapou oti kai kala h marvel den htan arketa xaroumenh me ton norton sto hulk kai san co writter…..mallon den isxuei krima kai htan kalos hthopoios o ruffalonomizw den exei polles atakes sta avengers na doume sto ragnarok

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *