Ο Mike Flanagan θα σκηνοθετήσει το sequel της Λάμψης

Ο Mike Flanagan θα σκηνοθετήσει το sequel της Λάμψης

Όπως αναφέρει το Deadline, η Warner Bros δεν αφήνει στην τύχη της την μεγάλη επιτυχία που έκανε το It την περασμένη χρονιά και βάζει μπρος για την κινηματογραφική μεταφορά του Doctor Sleep. Του sequel του The Shining με τον σκηνοθέτη του (επίσης Stephen King) Gerald’s Game.

Το όνομα του Flanagan είχε ακουστεί και το remake του Pet Semetary όπως είχε ακουστεί και αυτό του Andy Muschietti του σκηνοθέτη του It. Ο Flanagan είναι πίσω από ταινίες τρόμου όπως τα Oculus, Hush, Before I Wake και Ouija: Origin of Evil.

Το Doctor Sleep εκδόθηκε 36 χρόνια μετά (το 2013) την κυκλοφορία του βιβλίου σταθμός στα ghost haunting stories και ακολουθεί την ιστορία του Danny Torrance, του μικρού από την πρώτη ιστορία, ενήλικου πια και στοιχειωμένου από αυτό που έζησε τότε στα χέρια του πατέρα του.

Βρίσκει δουλειά σε γηροκομείο και χρησιμοποιεί το χάρισμα του (The Shining) για να κάνει πιο ήρεμο και γαλήνιο το τέλος των γεροντων εκεί. Αυτό φυσικά θα τον βάλει και σε περιπέτειες.

Διαβάστε το αφιέρωμα για το The Shining του 1980 από τον Stanley Kubrick.

Ο Mike Flanagan θα γράψει και το σενάριο και βέβαια το θέμα με την επικείμενη κινηματογραφική μεταφορά, είναι αν θα πάει σαν stand alone ταινία με βάση μόνο το βιβλίο, ή θα στηριχτεί στις… ελευθερίες που πήρε το Stanley Kybrick στη δική του κινηματογραφική μεταφορά (1980) και παρότι έδωσε μια φοβερή ταινία τρόμου στο κοινό, ο Stephen King το μίσησε. Και τώρα πια, ο λόγος του έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα. (Του King, γιατί ο Kubrick… well, έχει πεθάνει).

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *