Ο Matt Reeves έχει δηλώσει πως και ο Batman θα είναι εκτός DCEU

Ο Matt Reeves έχει δηλώσει πως και ο Batman θα είναι εκτός DCEU

Μετά το δημοσίευμα του Deadline πως η Warner Bros ετοιμάζει solo ταινία Joker υπό τις διευθυντικές ικανότητες του Martin Scorsese και τη σκηνοθετική ματιά του Todd Phillips (The Hangover), το Comicbook.com έφερε στη δημοσιότητα ένα podcast, από τον Ιούλιο, όπου εκεί ο Matt Reeves, ο σκηνοθέτης που έχει αναλάβει να μας δώσει μια νέα τριλογία Batman, δηλώνει πως ο λόγος που δέχτηκε τη δουλειά ήταν γιατί οι ταινίες του δεν θα συνδέονται με το DCEU.

Μια βδομάδα μετά τις δηλώσεις του Casey Affleck, πως ο αδερφός του Ben, δεν θα είναι στις ταινίες του Reeves, έρχεται τώρα αυτό το podcast που το ακούσαμε ολόκληρο με τα αυτάκια μας και πριν σχολιάσετε αρνητικά, καλά θα κάνετε να το ακούσετε ΕΔΩ. Μετά το 25ο λεπτό για να σας βοηθήσουμε κιόλας.

Η εποχή που τα δηλώνει αυτά ο Reeves, είναι λίγο μετά την ολοκλήρωση του War Of the Planets Of The Apes που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και έτσι το 90% κουβέντας περιστρέφεται εκεί. Ωστόσο στο τέλος το μπαλάκι πάει στη Warner και τον Batman και γενικά τα μεγάλα franchise όπου ο σκηνοθέτης λέει:

 

«Όταν απευθύνθηκαν σε μένα, είπαν πως η τριλογία θα είναι standalone. Δεν θα έχει σχέση με το Extended Universe», τονίζει και εξηγεί τους λόγους που στην αρχή εκείνης της διαπραγμάτευσης, είχε αρνηθεί, πριν πάρει τελικά τη δουλειά. «Δεν έχω πρόβλημα να μην κάνω ταινίες Batman. Δεν θέλω να κάνω οποιαδήποτε εκδοχή του. Θέλω την εκδοχή όπως μου αρέσει εμένα και συνεργαστήκαμε (με την Warner) επειδή όσο το συζητήσαμε, συμφωνήσανε κι εκείνοι. Αν δεν τους αρέσει η ιδέα μου, είμαστε και πάλι εντάξει. Απλώς δεν θα το κάνω. Το franchise είναι δικό τους, οι χαρακτήρες είναι δικοί τους και θα ξοδέψουν ένα καράβι χρήματα. Δεν πιέζω κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Να θυμίσουμε ότι ο Reeves είχε δηλώσει πως θέλει μια noir εκδοχή του Dark Knight. Όσο για τον Affleck; Μάλλον ξεκαθαρίζουν όλα…

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *