Ο Lars Ulrich δεν νοιάζεται για το πόσο καλός drummer είναι

Ο Lars Ulrich δεν νοιάζεται για το πόσο καλός drummer είναι

Ίσως το τρίτο μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους φίλους των Metallica εδώ και δεκατείες. Μετά τα: Τι πορεία θα είχαν οι Metallica αν η τύχη ήταν με το μέρος του Cliff Burton και ζούσε αυτή τη στιγμή ΚΑΙ Πώς θα ακουγόταν το …And Justice For All με κανονική στάθμη μπάσου (αν κι αυτό έχει απαντηθεί εν μέρει ΕΔΩ), είναι και το: Πόσο καλός drummer είναι τελικά ο Lars Ulrich.

Ναι, δεν περιμένεις από τους Metallica να σπρώξουν την τέχνη του drumming παραπέρα, αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο αναθεώρησης… Πόσο θα την πάλευε ο Ulrich σε άλλη μπάντα, εκτός από τη δική του; Δεν είπαμε να γίνει ο Portnoy, αλλά όλους μας είχε αφήσει άφωνους ο Joey Jordison όταν ανέφερε τον Ulrich ως έναν από τους αγαπημένους του.

Αυτή την απορία σίγουρα δεν την έχει ο ίδιος ο Ulrich αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του λέει πως ποτέ δεν τον ένοιαξε να είναι εντυπωσιακός από τεχνικής άποψης πίσω από τα τύμπανα.

«Για μένα, πάντα μετράει το σύνολο της μπάντα ως προς το τραγούδι κάθε φορά. Όλα τα όργανα είναι ένα μικρό κομμάτι της μεγαλύτερης εικόνας. Πρέπει να αφήνεις τον εγωισμό σου έξω από την πόρτα του studio και το παίξιμό σου πρέπει να ταιριάζει στο σύνολο αυτό. Δεν με ένοιαζε ποτέ η ικανότητα. Αν κάποιος έχει τρομερό ταλέντο είναι καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να το διοχετεύσει σε ένα συνολικά καλό αποτέλεσμα. Μου αρέσουν drummers όπως ο Phil Rudd (AC/DC) και ο Charlie Watts (The Rolling Stones), που η ικανότητά τους είναι να κρατάνε ζωντανά τα τραγούδια. Τα τύμπανα είναι ένα μουσικό όργανο του συνόλου, δεν κάνω ποτέ εξάσκηση μόνος μου. Είμαι με την μπάντα, γράφω τραγούδια και είμαι μέλος της συμμορίας μου που πάντα αυτό με ενδιέφερε», είπε στη συνέντευξη του με το Polar Music Prize.

Διάβασε ακόμα: Ποιος ευθυνόταν για την κακή μίξη του …And Justice For All;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *