Ο Jon Petrucci δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους κιθαρίστες

Ο Jon Petrucci δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους κιθαρίστες

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] βιρτουόζος κιθαρίστας και ιθύνων νους των Dream Theater, έκανε 5 σύντομες σημειώσεις για τους κιθαρίστες που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Βρες τον ήχο σου

Το πρώτο πράγμα που ακούω σε έναν κιθαρίστα, είναι ο ήχος του. Ο δικός μου είναι μια μίξη από τους Rush και Metallica που άκουγα συνεχώς. Πήρα κεφαλές Mesa Boogie από την επιρροή μου στους Metallica, ενώ τα ακόρντα με 9ες και ανοικτές χορδές από τους Rush.

Θυμήσου ότι παίζεις περισσότερο rhythm παρά lead

Σε μια συναυλία, παίζει 90% ή και παραπάνω, ρυθμικά. Πρέπει να έχεις συνηθίσει το χέρι σου σε αυτό το παίξιμο για επιθετικό και δεμένο ήχο.

Μάθε σωστά τις τεχνικές τις κιθάρας σαν ξεχωριστή τέχνη (από τη μουσική)

Κάνε σωστά βιμπράτο, κάνε σωστά bending μέσα στον τόνο, και μην κάνεις πολύ θόρυβο στην ταστιέρα. Κάποιοι τα έχουν εκ φύσεως αυτά τα χαρίσματα, με σκληρή δουλειά, τα αποκτούν όλοι.

Να είσαι περισσότερο μουσικός παρά τεχνικός

Η μελωδικότητα είναι κάτι που ξεχνούν πολλοί κιθαρίστες όταν πιάνονται με τα τεχνικά. Εγώ λατρεύω το delay που είναι μέρος του ήχου μου. Στερεοφωνικό, με παρεστιγμένη όγδοη.

Σωστός στις λεπτομέρειες αλλά χρειάζεται και ο πειραματισμός

Ο στόχος όλων είναι το γρήγορο παίξιμο, με ακρίβεια και καθαρό ήχο. Ωστόσο με τα χρόνια έμαθα πως το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να γίνει και με διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα τον μουσικό.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *