Ο Joker του Ledger ήταν να εμφανιστεί και στο The Dark Knight Rises

Ο Joker του Ledger ήταν να εμφανιστεί και στο The Dark Knight Rises

Μπορεί να πλησιάζουμε τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του The Dark Knight, ίσως της καλύτερης super hero movie όλων των εποχών (για τον γράφοντα, όχι το Logan δεν το ξεπέρασε, sorry) και ο λόγος που ακόμα δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε, είναι ο συγκλονιστικός villain. Ο Heath Ledger πήρε τον εικονικό Joker και τον εκτόξευσε στην στρατόσφαιρα της συλλογικής μας μνήμης.

Αυτό που ακολούθησε μετά, η αυτοκτονία και η βράβευσή του με όσκαρ με ΄τα θάνατον είναι ιστορίες που διευρύνουν το μύθο, αν δεν ήσουν οικογένεια του για να θρηνήσεις πραγματικά. Αυτό που δεν είχαμε σκεφτεί όμως είναι: Πώς θα ήταν να επέστρεφε στον ρόλο του, λίγα χρόνια μετά στο The Dark Knight Rises, αν ήταν ακόμα ζωντανός; Καθώς στο τέλος του Dark Knight το 2008 τελειώνει με τη σύλληψη του Joker, όχι με θάνατο όπως στο Batman Begins.

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο George Miller προσπάθησε να κάνει την Justice League το 2007

Και η βασική σκηνή κυριαρχίας του Bane στην Gotham, είναι όταν άνοιξε τις φυλακές και τα άσυλα της πόλης. Άρα κάπου εκεί θα ήταν και ο Joker ή μήπως δεν θα υπήρχε Bane καθόλου και ο Joker θα ήταν και πάλι main antagonist; Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από την αδερφή του Ledger, Kate, σε περσινή συνέντευξή της για την προώθηση του ντοκιμαντέρ, I Am Heath Leadger, πως ο Nolan τον είχε στα προσχέδια του για εκείνη την ταινία. Μη ξεχνάτε πως όλη η ιστορία του Dark Knight Rises πήγαζε από τα γεγονότα του Batman Begins, όλα συνδέονται. Αυτό ήταν μια φήμη που ποτέ δεν επιβεβαίωσε ο σκηνοθέτης, αλλά έγινε viral εδώ και λίγες ώρες, άσχετα αν το είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2017.

«Ήταν πολύ περήφανος για ό,τι είχε πετύχει στο Dark Knight. Και ξέρω πως είχε σχέδια για ακόμη μια ταινία. Λάτρευε να δουλεύει με τους Nolan, Bale και Oldman. Είχε την καλύτερη εμπειρία σε εκείνη την ταινία. Όταν είχε έρθει σπίτι για τα Χριστούγεννα, δεν κρατιόταν από το να μας εξηγεί τον ρόλο και να κάνει τη φωνή και το γέλιο του Joker».

Όπως ήταν λογικό, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Nolan δεν επιχείρησε καν να φέρει νέο Joker στο προσκήνιο για την ταινία για σεβασμό στην μνήμη αλλά και την ερμηνεία του Ledger.

Διαβάστε ακόμα: Ακόμα και το Dark Knight είχε plot holes.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *