Ο Jerry Levitan μιλάει στο School of Rock.gr

Ο Jerry Levitan μιλάει στο School of Rock.gr

[dropcap size=dropcap-big]Μ[/dropcap]ετά το άρθρο του συντάκτη μας Sam Galatis, I Met The Walrus που παρουσίασε το animation video του Jerry Levitan, γνωστού και ως ο 14χρονος που πήρε συνέντευξη από τον John Lennon το 1969, ο ίδιος ο δημιουργός του είδε την ανάρτηση μας στο twitter και μας ευχαρίστησε και κάπως ετσί άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνία για μια μίνι συνέντευξη.

Ο Jerry Levitan είναι το παράδειγμα πως μια στιγμιαία απόφαση και θάρρους, αρκούν για να σου αλλάξουν τη ζωή αφού πέρα από τη διάσημη συνέντευξη, το 2008 με τη δημιουργία του I Met the Walrus, προτάθηκε για OSCAR στην επιμέρους κατηγορία των βραβείων.

Όπως λέει και ίδιος, στην σημερινή εποχή, δεν υπάρχει προσωπικότητα σαν τον John Lennon αλλά αν ήταν και πάλι 14 ετών σήμερα, θα ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον… Διαβάστε τη συνέντευξη!

ENGLISH VERSION HERE!


S.O.R: Πως προέκυψε η ιδέα να πάρεις συνέντευξη από τον John Lennon; Είναι αλήθεια πως… τρύπωσες στο δωμάτιο του;

Jerry Levitan: Είχα ακούσει στο ραδιόφωνο πως υπήρχε μια φήμη για τον John και την Yoko, ότι θεάθηκαν στο αεροδρόμιο του Toronto ένα βράδυ Κυριακής. Ήμουν φανατικός οπαδός των Beattles και ο John ήταν ο αγαπημένος μου. Δεν θα άφηνα με τίποτα την ευκαιρία να δω τον John Lennon ενώ βρισκόταν στην πόλη μου.

Την επόμενα μέρα, νωρίς το πρωί, πήγα στο ξενοδοχείο που πίστευα ότι θα διαμένει, πήγα στον τελευταίο όροφο και χτύπησα όλες τις πόρτες, μέχρι που τον βρήκα. Με άφησε και μπήκα.

S.O.R: Πως ένιωσες όταν ο Lennon αποδέχτηκε να σου παραχωρήσει συνέντευξη; Φόβος ή ενθουσιασμός;

J.L: Ενθουσιασμός και φόβος…

S.O.R: Πολύς κόσμος λέει πως μια μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να σου καθορίσει τη ζωή. Μια συνέντευξη με τον John Lennon, ενώ είσαι 14 ετών είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πιστεύεις πως η ζωή σου θα ήταν η ίδια αν δεν είχες το όραμα και τη θέληση να πάρεις τη συνέντευξη;

J.L: Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Για πάντα…

S.O.R: Αν ήσουν και πάλι 14 χρονών, από ποιόν θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη και γιατί;

J.L: Από τον Mike Myers. Πιστεύω πως είναι ιδιοφυΐα…

Mike-Myers-Wallpaper

S.O.R: Υπήρξαν ερωτήσεις που μετάνιωσες ότι δεν ρώτησες;

J.L: Καθόλου. Ήμουν ευλογημένος που έκανα συνέντευξη μαζί του για 30 λεπτά.

S.O.R: Όταν η συνέντευξη τελείωσε, ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις; Καταλάβαινες το μέγεθος του επιτεύγματος σου;

J.L: Από το πρώτο δευτερόλεπτο που τον αντίκρισα, κατάλαβα τη σπουδαιότητα του γεγονότος. Όταν έφυγα από τη σουίτα του, αντιλαμβανόμουν πλήρως το τι είχε ακριβώς συμβεί και το πόσο σημαντικό ήταν.

S.O.R: Το 2008 ήσουν υποψήφιος για OSCAR για την animation ταινία I Met The Walrus. Πως ξεκίνησε η ιδέα για ένα τέτοιο εγχείρημα; Ποιος ήταν αρχικά ο σκοπός της ταινία; Ήταν απλά να μεταφέρεις οπτικά τη συνέντευξη με τον Lennon ή προσπάθησες να περάσεις ένα ευρύτερο μήνυμα;

J.L: Πολύς κόσμος ήθελε να κάνω κάτι με τη συνέντευξη μου για πολλά χρόνια. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι που δεν θα ήταν ξεχωριστό. Έτσι, σκέφτηκα να κάνω κάτι πιο εκκεντρικό. Κάτι που θα άρεσε τον John και την Yoko.

Έτσι προέκυψε η ιδέα να συνεργαστώ με νέους, ντόπιους καλλιτέχνες για να απεικονίσουμε ένα μέρος της συνέντευξης. Δεν είχε προσδοκίες για το μέγεθος της επιτυχίας που τελικά κατέκτησε το I Met The Walrus. Το έκανα για τα παιδιά μου.

S.O.R: Πως ήταν σαν προσωπικότητα ο John Lennon; Πως ένιωθε για τους The Beatles;

J.L: Ήταν ευγενικός, γενναιόδωρος και γεμάτος σεβασμό σε έναν 14χρονο που τον είχε σαν είδωλο. Ήταν ένας περίπλοκος αλλά υπέροχος άνθρωπος. Αγαπούσε τους υπόλοιπους Beatles και ότι είχε κάνει αλλά ήθελε να έχει μια ξεχωριστή, καλλιτεχνική συνέχεια από εκεί και πέρα.

jerry_john_andyoko.jpeg.size.xxlarge.letterbox
Ο Jerry Levitan κάθεται οκλαδόν στην γωνία, κάτω αριστερά…  JEFF GOODE / TORONTO STAR FILE PHOTO

S.O.R: Ήταν η Yoko Ono η μούσα του;

J.L: Απόλυτα!

S.O.R: Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος John Lennon σήμερα;

J.L: Ούτε καν να τον πλησιάζει…

S.O.R: Ποια πιστεύτε ότι ήταν τα κίνητρα του Mark David Chapman; Ακόμα ένας τρελός;

J.L: Στον διάολο να πάει!

S.O.R: Πείτε μας για το project σας του 2011, My Hometown.

J.L: Ήμουν σε επαφή με την Yoko όλα αυτά τα χρόνια και της ζήτησα αν θα ήθελε να απεικονίσω κάποια από τα ποιήματά της. Συμφώνησε και συνεργαστήκαμε. Με άφησε να χρησιμοποιήσω και κάποια ηχογραφήματα με ακουστική κιθάρα του John για το soundtrack.

[embedvideo id=”isPVjHxxW5s” website=”youtube”]

S.O.R: Τέλος, ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από τους Beatles ή τον Lennon;

J.L:  I Am The Walrus.

Ο Jerry Levitan, γεννημένος το 1954 στον Καναδά μπορεί να μην κέρδισε το OSCAR αλλά κέρδισε βραβείο Emmy το 2009 στην κατηγορία Daytime καθώς και πολλά άλλα βραβεία σε φεστιβάλ για μικρού μήκους ταινίες.

Το 2009 έκδωσε και την αυτοβιογραφία του, I Met The Walrus που έγινε best seller, ενώ το 2010 τιμήθηκε από το Guggenheim Museum αλλά και το YouTube.

jerrylevitan.jpeg.size.xxlarge.letterbox

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *