Οι Trans-Siberian Orchestra είπαν κάλαντα και πήραν… χαρτζιλίκι

Οι Trans-Siberian Orchestra είπαν κάλαντα και πήραν… χαρτζιλίκι

[dropcap size=dropcap]Θ[/dropcap]υμάστε που κάποτε, πιτσιρικάδες, λέγαμε τα κάλαντα και κονομούσαμε το χαρτζιλίκι μας; Ωραίες εποχές. Για την μπάντα του Jon Oliva, το εν λόγω έθιμο συνεχίζεται ακόμα. Και μάλιστα επιτυχημένα…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bravewords, οι ‘Orchestra’, την προηγουμένη χρονιά έβγαλαν 51 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας συναυλίες, παίζοντας «μεταλλικά» χριστουγεννιάτικα τραγούδια και διασκευάζοντας τις γνωστές μελωδίες των Άγιων εκείνων ημερών, «τιγκάροντας» τους ενισχυτές, πραγματοποιώντας μια extreme metal εμφάνιση, αλά jingle bells.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δόθηκαν, κάνουν λόγο για έσοδα 51 εκατομμυρίων δολαρίων (τζίρος) σε 52 μόλις… μέρες, παρουσία περίπου 1 εκ. κόσμου στις εμφανίσεις της μπάντας και 1 εκ. δολάρια δωρεές σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Αν ισχύουν τα ποσά, διότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπάρχουν ανακρίβειες σε όλο αυτό το θέμα, μιλάμε για μια «μπάντα» που όχι μόνο έχει δυσθεώρητα έσοδα, αλλά ανήκει σε αυτό που λέμε arena band, σε μια εποχή, που υπάρχουν 2-3 ονόματα στο χώρο του metal που μπορούν πλέον να γεμίσουν ένα γήπεδο/στάδιο κλπ.

Με τα οποιαδήποτε έσοδα, οποιουδήποτε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μάγκας ο Jon και η παρέα του. Αν έρχονταν στην Ελλάδα, το πιθανότερο είναι πως θα πήγαινα και εγώ να του δω. Η ex-Savatage μπάντα, γνωρίζει καλά τι κάνει (τα νούμερα το αποδεικνύουν) και πως το επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και οι «υψηλές» οικονομικές «πτήσεις» μπορούν να συνδυαστούν και να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για καλλιτεχνική δημιουργία.

Το θέμα που προκύπτει λοιπόν είναι ένα, για να πάμε στην ταμπακιέρα. Η πορεία των Trans-Siberian Orchestra, μπορεί να μην σταθεί «εμπόδιο» για την πιθανή επανένωση των Savatage, για συναυλίες η ακόμα καλύτερα, κυκλοφορία νέου δίσκου;

Οψόμεθα…

ΥΓ.: Τελικά τα reunions γίνονται για τα φράγκα η όχι;; Chief, κάνε δημοψήφισμα…

[embedvideo id=”xsuJ_zPaPu0″ website=”youtube”]

Related post