Οι 10 πιο πικροί θάνατοι χαρακτήρων σε video games

Οι 10 πιο πικροί θάνατοι χαρακτήρων σε video games

Ανέκαθεν το να βλέπεις έναν αγαπημένο σου άνθρωπο να φεύγει από την ζωή είναι κάτι λυπητερό και έχοντας το βιώσει, ξέρω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τα συναισθήματα και την επίδραση που θα αφήσει μέσα στην καρδιά σου. Αλλά για να δώσω και έναν πιο ελαφρύ τόνο στο άρθρο, όταν παίζεις τα αγαπημένα σου βιντεοπαιχνίδια, πάντα συνδέεσαι με κάποιους χαρακτήρες πολύ, είτε είναι ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια, είτε κάποιος συμπληρωματικός χαρακτήρας που έχεις συμπαθήσει.

Ωστόσο, όταν τους βλέπεις να πεθαίνουν σε κάποιο cutscene χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό είναι τόσο κρίμα και νιώθεις ότι έχασες κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο. Οπότε σήμερα, εδώ στο School of Rock θα δούμε δέκα από αυτές τις περιπτώσεις θανάτων, που μας έκαναν να θέλουμε να “ανοίξουμε πέτρα να διαβούμε”, που λέει και το λαϊκό άσμα της Μαρινέλλας (oh dear, oh dear). Φυσικά εννοείται ένα spoiler alert σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια.

Οι 10 πιο πικροί θάνατοι χαρακτήρων σε video games

 

1) Sarah – The Last of Us

Πώς μπορώ και καταφέρνω και βάζω έναν ολίγον τι μελαγχολικό τόνο σε ένα άρθρο ε; Ξεκινάμε με το παιχνίδι της Naughty Dog, που κυκλοφόρησε για το Playstation 3 το 2013, με έναν από τους πιο λυπητερούς θανάτους του παιχνιδιού, που συμβαίνει μάλιστα, στις αρχές του. Η Sarah, είναι η κόρη του Joel, 20 χρόνια πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα του Last of Us και μαζί με τον πατέρα της φαίνεται ότι έχει μια σχέση κοντινή, έστω και από αυτά τα λίγα λεπτά που προλαβαίνουμε να την γνωρίσουμε. Ωστόσο, όταν ξεσπάει αυτή η αρρώστια και η πανδημία και τρέχουν να ξεφύγουν μαζί με τον αδερφό του Joel, ένας στρατιώτης βρίσκει τους δυό τους και από φόβο, μήπως έχουν μολυνθεί τους πυροβολάει τραυματίζοντας θανάσιμα την μικρή. Είναι μια από τις πιο λυπητερές στιγμές του gaming τα τελευταία χρόνια και μία που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστούν.

2) John Marston – Red Dead Redemption

Το παιχνίδι είχε να κάνει με την εξιλέωση ενός πρώην εγκληματία, του John Marston, προς την οικογένεια του και την υπόσχεση του για μια καλύτερη ζωή. Ωστόσο, αφού περνάει τα πάνδεινα και κάνει χίλια δυο θελήματα για κάποιους “πουλημένους” πράκτορες, ο Edgar Ross, ο κύριος ανταγωνιστής και αρχηγός αυτών των πρακτόρων έρχεται μαζί με μεγάλο αριθμό ατόμων στην φάρμα του Marston. Ο τελευταίος, αφού καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να επιζήσει, φυγαδεύει την οικογένεια του και θυσιάζεται, προκειμένου αυτοί να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Άλλη μια λυπητερή στιγμή και ένα άδικο (για εμένα) send off σε έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουμε παίξει.

3) The Joker – Batman: Arkham City

O Batman δεν μπορεί χωρίς τον Joker. Ένας Batman δίχως Joker είναι σαν τα μακαρόνια να μην έχουν τριμμένο τυρί από πάνω. Μπορεί να λέω κακά αστεία για να κάνω το point μου να μετράει, αλλά μετράει τουλάχιστον. Όταν ο Joker στήνει ολόκληρη πλεκτάνη στον Batman προκειμένου να βρει ο Caped Crusader μια θεραπεία για τον ίδιο και την αρρώστια του, όλοι πιστεύουμε πως ο Batman θα τα καταφέρει και θα θεραπεύσει τον εχθρό του και θα τον φυλακίσει στην συνέχεια. Ωστόσο, όταν η φιάλη με την θεραπεία σπάει, ο Joker καταλαβαίνει ότι το τελευταίο του χαρτί για να επιβιώσει “κάηκε” και απλά αφήνει την ζωή, γελώντας με την φράση του Batman ότι “ακόμη και που έκανε ότι έκανε, θα έβρισκε έναν τρόπο να τον σώσει”. Γιατί όπως είπαμε. Ο Batman δεν μπορεί χωρίς τον Joker.

4) Dom & Maria Santiago (Gears of War 2 & 3)

Ναι διπλοί θάνατοι για πρώτη φορά σε ένα άρθρο. Το ζευγάρι του Dominic & της Maria Santiago είναι ίσως ένα από τα πιο τραγικά ζευγάρια του gaming. Και αυτό γιατί στο Gears of War 2, oι Locust απαγάγουν την γυναίκα του Dominic και ο ίδιος, αφού την βρίσκει εντελώς αλλαγμένη και ταλαιπωρημένη προς το χειρότερο, αναγκάζεται να την πυροβολήσει στο κεφάλι. Δεν σας έφτανε αυτό; Στο Gears of War 3, ο Dominic βλέποντας τους φίλους του να βρίσκονται υπό την πίεση των Locust, θυσιάζεται προκειμένου να τους σώσει. Το μουσικό background με το τραγούδι “Mad World” δεν βοηθάει την κατάσταση και τα δάκρυα απλά αρχίζουν και ρέουν, χωρίς να μπορέσουμε να τα ελέγξουμε.

5) Cole Phelps (LA Noire)

Σίγουρα ένα από τα πιο υποτιμημένα παιχνίδια της εποχής του, η Team Bondi μας έβαλε στον κόσμο του παλιού Los Angeles και στο εγκληματικό υπόκοσμο που επικρατούσε τότε και μας έδωσε ως πρωταγωνιστή, τον Cole Phelps, έναν πανέξυπνο detective, τελειομανή θα έλεγε κανείς που θέλει να κάνει και αυτός το δικό του όνομα στην Αστυνομία. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι ο κόσμος της κινείται γύρω από το χρήμα και όταν μια προσωπική του υπόθεση έρχεται στην φόρα και έτσι κάποιος απαγάγει την αγαπημένη του ο Phelps αφού την σώζει, θυσιάζεται προκειμένου να μην αποκαλυφθούν πολλά πράγματα που άλλαζαν όλη την εικόνα της Αστυνομίας. Είναι ένα τραγικό τέλος σε ένα πραγματικά όμορφο παιχνίδι.

Οι 10 πιο πικροί θάνατοι χαρακτήρων σε video games

6) Soap McTavish (Call of Duty: Modern Warfare 3)

Ο θάνατος που σήμαινε σε εισαγωγικά και το τέλος του Modern Warfare franchise. O Soap McTavish αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους χαρακτήρες στο Call of Duty, καθώς έδειχνε ότι έχει καρδιά και αποτελούσε έναν σημαντικό βοηθό στις αποστολές μας. Τον ελέγχαμε ούτως ή άλλως και στο πρώτο Modern Warfare, οπότε μπορείτε να καταλάβετε το κρίμα του θανάτου του. Κατά την διάρκεια μιας αποστολής λοιπόν, που στόχος της είναι ο Vladimir Makarov, μια βόμβα αφήνει τον Soap τραυματισμένο. Ο Yuri γυρίζει στον Price έναν τραυματισμένο Soap, ο οποίος, λόγω της τεράστιας απώλειας αίματος, αφήνει την τελευταία του πνοή. Σίγουρα είναι ένας θάνατος που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, αφού δεν τον περιμέναμε.

7) Cortana – Halo 4

Κατά την διάρκεια του Halo 4, βλέπουμε μια Cortana που έχει αρχίσει και καταρρέει. Ωστόσο, συνεχίζει και είναι δίπλα στον Master Chief, παρά όλες τις άσχημες της στιγμές κατά την διάρκεια του τέταρτου παιχνιδιού του franchise. Οπότε, το να την βλέπεις να θυσιάζεται προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της John (αληθινό όνομα του Chief) είναι παραπάνω από συγκινητικό, αν σκεφτείς ότι ήταν πάντα δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια Halo.

8) Lee Everett (The Walking Dead: Season One)

Αχ, μια από τις πιο λυπητερές στιγμές που έχω παίξει. Το The Walking Dead της Telltale είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται ο παίκτης να πάρει. Ο κύριος χαρακτήρας που ελέγχουμε στην πρώτη σεζόν είναι ο Lee Everett, ένας πρώην κατάδικος για τον φόνο της γυναίκας του, ο οποίος αναλαμβάνει ένα μικρό παιδί, την Clementine και την προσέχει καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο ένας walker δαγκώνει τον Lee και όταν η μόλυνση προχωράει, ο Lee βάζει την επιλογή στην Clementine είτε να τον σκοτώσει ή να τον αφήσει να μετατραπεί. Η στιγμή του αποχαιρετισμού τους είναι δακρύβρεχτη και ακόμα πιο τραγική είναι η στιγμή που η Clementine πυροβολάει προς την κατεύθυνση του. To storytelling drama στα καλύτερα του.

9) Jenny – The Darkness

Το The Darkness είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα “διαμαντάκια” του gaming αφού συνδυάζει άριστα το φανταστικό στοιχείο με αυτό της storydriven εμπειρίας. Ωστόσο, όπως υποδηλώνει το όνομα του, το σκότος πάντα έρχεται να ριχτεί πάνω στο φως. Ο Jackie, ο οποίος έχει αποκτήσει κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, έχει μόνο μια έγνοια στον κόσμο. Την κοπέλα του Jenny. Καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, τονίζεται η έντονη σχέση τους, το πως προήλθαν από το ίδιο ορφανοτροφείο και πόσο την αγαπάει ο Jackie. Το να την βλέπεις λοιπόν να την πυροβολούν μπροστά σου στο κεφάλι τόσο βίαια, είναι κάτι που σε κάνει να λυπάσαι και μετά να παίζεις θυμωμένα το παιχνίδι, περιμένοντας να δεις τον σκοτεινό τρόπο, που θα πάρει την εκδίκηση του ο Jackie.

10) Aerith – Final Fantasy VII

Μα φυσικά και δεν θα ξέχναγα αυτόν τον θάνατο. Ένας από τους πιο γνωστούς και άδικους θανάτους στην ιστορία της gaming βιομηχανίας, που πάντα σε αυτό το θέμα που γράφω αυτήν την στιγμή, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις. Ο βίαιος θάνατος της Aerith στα χέρια του κακού μας Sepiroth, σε συνδυασμό με το μουσικό theme που έμεινε γνωστό ως “Aerith’s theme” είναι ίσως ένας από τους πιο λυπητερούς θανάτους που έχουμε δει σε ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον στο Final Fantasy 7, το καλύτερο (για εμένα) παιχνίδι της σειράς.

Αυτοί ήταν οι θάνατοι μας. Αφήστε μου στα σχόλια κάποιους που ίσως να παρέλειψα και να σας έκαναν εσάς να ρίξετε και ένα δάκρυ. Και φυσικά, για περισσότερα gaming άρθρα, μείνετε συντονισμένοι, στο School of Rock. Join us!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *