Οι αρχαίοι Έλληνες έπασχαν από φοβίες για τα… zombies;

Οι αρχαίοι Έλληνες έπασχαν από φοβίες για τα… zombies;

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ια έρευνα από το Discovery που υπάρχει στο internet από τον Ιούλιο του 2015, εμείς την βρήκαμε τώρα και σας την παρουσιάζουμε. Φοβόντουσαν οι αρχαίοι Έλληνες τις νεκραναστάσεις γενικά ή συγκεκριμένων ανθρώπων;

Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν στον κάτω κόσμο όπου οι ψυχές των ανθρώπων πήγαιναν στην και χάνονταν στην λήθη της ανθρώπινης ύπαρξης του. Ένας κόσμος όπου βασίλευε ο αδερφός των Δία και Ποσειδώνα, Πλούτωνας (Άδης).

Πίστευαν στους θεούς του Ολύμπου επίσης, που μερικοί από αυτούς βασάνιζαν ακατάπαυστα τον κοσμάκη, με διάφορων ειδών δοκιμασίες και… stalking. Και όχι μόνο όπως αναφέρει το Discovery.

Στο Passo Marinaro, μια νεκρόπολη/νεκροταφείο κοντά στην πόλη Kamarina στην Νότια Σικελία, βρέθηκαν περίπου 2905 τάφοι. Δυο από αυτούς ωστόσο ήταν αρκετά μοναδικοί.

Ο τάφος 653 περιείχε έναν σκελετό που οι ειδικοί έκριναν ότι πέθανε από υποσιτισμό ή κάποια σοβαρή ασθένεια. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης είναι ότι τα πόδια και το κεφάλι αυτού του σκελετού, ήταν «φραγμένα» με βαριούς αμφορείς. Αυτούς τους μεγάλους, που συνήθως τους είχαν για να αποθηκεύουν το λάδι.

Όπως τονίζει ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ Sulosky Weaver, αυτό ο αμφορέας ήταν εκεί για να εμποδίσει τον νεκρό να σηκωθεί από τον τάφο του. Επίσης, υπήρχε και ο τάφος 693 που είχε ένα παιδί με την ηλικία του να προσδιορίζεται από 8 έως 13 ετών. Εκείνο είχε 5 μεγάλες πέτρες πάνω του για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Οι λόγοι για τους οποίους αυτοί οι δυο νεκροί είχαν εμπόδια για να μην σηκωθούν από τους τάφους τους, δεν μπορούν να γίνουν γνωστοί μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο το συμπέρασμα μένει. Το πολύ ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πολύ αργότερα από αυτούς τους «δέσμιους τάφους» βρέθηκαν μαγικά ξόρκια και κατάρες σε αυτό το νεκροταφείο που χρησίμευαν… ώστε κανείς να μην μπορεί να το σκάσει από εκεί.

Η έρευνα του Sulosky Weaver στην Σικελία έχει εκδοθεί σε βιβλίο από τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Πανεπιστήμιο της Florida.


Γουστάρεις Zombie φάση; Πάμε #zombiethrillerparty

Επιστρέφει και τρομάζει για τέταρτη χρονιά, το Σάββατο 12 Μαρτίου στο 7Times-Seven Times Athens (Μιαούλη 13, Μοναστηράκι). Το #zombiethrillerparty ακομπλεξάριστα, με trick or treat παιχνιδιάρικη διάθεση και αγάπη για την ποπ κουλτούρα, ενώνει από το 2010 τους φαν των ταινιών, σειρών τρόμου και cosplay σε ένα νέο, ετήσιο “Χορό Τεράτων”. Ταινίες, εκθέσεις, workshops και μουσική με τα καλύτερα της δεκαετίας ’80, στο #zombiethrillerparty που έρχεται.

Facebook Event

12238103_828123823964325_871441166976493482_o

Related post

4 Comments

  • ε αμα βρηκαν ενα σκελετο στην Σικελια σιγουρα ολοι οι αρχαιοι φοβοντουσαν τα Ζομπι. Τετοιες μερς (ηλιθιοτητας) τετοια λογια!

    • Γράψαμε πουθενά ΟΛΟΙ; Είναι ένα ρεπορτάζ του Discovery, τίποτα παραπάνω.

  • Πιο πολυ ακουγετε για βρυκολακες και οχι για ζομπι το ολο σκηνικο. Ακομα και νεκρο”ζωντανοι” στον Αδη , δεν ηταν αβουλα πλασματα, αλλα πλασματα με γνωμη, θεληση και μνημη, ακομα και με επιθυμιες!
    Στα νησια μας υπαρχουν αρκετοι ταφοι με τετοια χαρακτηριστηκα, τσιμεντομενοι, παλουκωμενοι … Καλου κακου εσεις μην προσκαλειτε κανεναν σπιτι σας, ανοιξτε την πορτα και αφηστε τους να μπουν μονοι τους 😛
    Οι βρυκολακες δε μπορουν να μπουν αμα δεν τους καλεσεις 😀

    • True… έτσι και αλλιως η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα τους, μπήκε μόλις στον προηγούμενο αιώνα. Στα νησιά που λες υπάρχει πλούσια βαμπιρική παράδοση και με πολύ ενδιάφερον (σε σχέση με το Twilight LOL). Ετσι, τετοιους αναγνώστες θέλουμε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *