Οι άγραφοι κανόνες για έναν σωστό gamer

Οι άγραφοι κανόνες για έναν σωστό gamer

Αγαπητό αναγνωστικό κοινό του School of Rock. Σας προλογίζουμε λέγοντας σας, ότι την ώρα που τα έγραφε αυτά ο αγαπημένος μας συνάδελφος, βρισκόταν σε μια ουτοπία στο μυαλό του, ακούγοντας δυνατά τον μπαμπά του, Kurt Cobain, να τραγουδάει και παίζοντας μανιασμένα Battlefield 1 στο PS4 του, βρίζοντας όλους όσους σκότωνε (και τον σκότωναν) στο multiplayer mode.

Όταν σταμάτησε το σκότωμα, αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο, λέγοντας τις σκέψεις του (ο Θεός να τις κάνει) και αναγκάζοντας εμάς να το βγάλουμε στην δημοσιότητα, απειλώντας μας ότι θα μας στείλει CD με το “Baby” του Justin Bieber σε επαναλαμβανόμενη λούπα. Οπότε, σας ζητάμε θερμά συγγνώμη.

Καλησπέρα. Έχω καθίσει και έχω ψάξει στην “κούτρα” από γνώσεις που κουβαλάω για να δω τι καινούργιο μπορώ να γράψω, προκειμένου να σας είναι αρεστό. Έψαξα, έψαξα, μέχρι που η ίδια μας η ιστοσελίδα μου έδωσε την Θεία επιφοίτηση. Θα καθίσω και θα γράψω τους άγραφους κανόνες για να θεωρείται κάποιος gamer.

Τι;

Τόσο απλό νομίζατε ότι είναι; Πού να ξέρατε, γατάκια; Κανείς μας πραγματικά δεν ξέρει. Εγώ όμως θα τους κάνω γραπτούς κανόνες, που όλοι εμείς οι gamers, αν θέλουμε να λεγόμαστε έτσι, θα πρέπει να τους ακολουθούμε κατά γράμμα. Οπότε πάμε να τους δούμε έναν-έναν ξεχωριστά.

1) Ένας σωστός gamer οφείλει να μην απαντάει σε μηνύματα και τηλεφωνήματα μέχρι να τελειώσει την αποστολή (για single-player) ή τον γύρο (για multiplayer). Εκτός βέβαια αν είναι οι γονείς σου, οπότε κρίμα είναι. Αλλά κατάλαβες τι λέω; Δεν πάνε να καλούν τα φιλαράκια σου για να πάτε για μπύρα; Δεν πά’ να καλεί η κοπέλα σου να την βγάλεις για ποτό ή το αγόρι σου για να σε πάρει βόλτα με το αμάξι; Ο/Η gamer οφείλει να τελειώσει πρώτα το παιχνίδι του και μετά να συνεχίσει με την ζωή του.

2) Ο σωστός ο gamer όταν χάνει, βρίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του. Παίζεις Dark Souls και είσαι στο τελευταίο boss fight και έχετε και οι δύο από λίγη ζωή και καταφέρνει να σε σκοτώσει την ώρα που του ετοίμαζες το πιο δυνατό σου χτύπημα; Βρίσε το χειριστήριο, βρίσε την τηλεόραση, βρίσε αυτούς που έφτιαξαν το παιχνίδι, βρίσε το ίδιο το παιχνίδι, βρίσε ακόμη και την ειδοποίηση από το Messenger που σε αποσυντόνισε, αλλά ποτέ ΜΑ ποτέ, μην τα ρίξεις στον ίδιο σου τον εαυτό.

3) Συνδέεται με το 2, λίγο πολύ, αλλά ένας σωστός gamer, οφείλει έστω μία φορά από τα νεύρα του, να έχει σπάσει το joystick του.

4) Ένας φανατικός gamer οφείλει να παρακολουθεί livestream ή ένα live gameplay από οποιοδήποτε παιχνίδι όπως παρακολουθεί κανείς και τον τελικό του Champions League. Coca-Cola, πίτσα, τέρμα ανοιχτή η ένταση και εννοείται μπόλικο βρισίδι, κάθε φορά, που κάνει βλακεία ο παίκτης του livestream. Επίσης, σε τελικούς του League of Legends, επιβάλλεται κάθε φορά που κάνει κάποιος kill να φωνάζεις “ΚΆΝΕ PENTAKILL, ΜΑΛ…(το υπόλοιπο δεν το γράφω για ευνόητους λόγους).

Διαβάστε ακόμα: Κατηγορίες horror gamer

5) Όταν παίζει multiplayer mode σε ένα παιχνίδι, ένας gamer, δεν πρέπει ποτέ να χαίρεται σε περίπτωση που κάνει assist kill, είτε παίζει μόνος του, είτε ομαδικά. Ακολουθεί αυτόν που του έκλεψε το kill και είτε τον σκοτώνει ή όταν είναι ομάδα, χαίρεται σαν άλλη κάρχια, όταν τον σκοτώνουν οι αντίπαλοι.

6) Ένας gamer δεν θα πάει ποτέ για φαγητό, πριν τελειώσει το παιχνίδι του. Ή φέρνει κάποιο snack μαζί του να τσιμπάει λίγο την ώρα που παίζει ή άμα του τα πρήζει η μαμά του ή η κοπέλα του να φάνε όλοι μαζί, πηγαίνει, για να τον αφήσουν στην ησυχία του μετά.

7) Ο gamer δεν έχει γνωρίσει την έννοια “χρόνος”. Μπορεί να κάτσει και να παίξει για ώρες χωρίς να το πάρει πρέφα. Για παράδειγμα, λέει στις 1 το μεσημέρι “Ε μωρέ, να κάτσω να ξεκινήσω καινούργια καριέρα στο FIFA 18 με την Μπαρτσελόνα. Ε, να πάρω μια μεταγραφή, να παίξω και έναν αγώνα και τέλος”. Ε, τελειώνει με όλα αυτά και η ώρα έχει πάει 8 το απόγευμα και κάθεται και λέει από μέσα του “Δεν έκανα και πολύ τελικά”.

8) Έχεις μόνο 20 ευρώ για να αγοράσεις games; Ένας gamer δεν θα κάτσει να κωλώσει. Ψάχνει αγγελίες, δεξιά και αριστερά και τελικά καταλήγει να αγοράζει πέντε παιχνίδια με 4 ευρώ για να γεμίσει το PC του; Ε, εντάξει για κονσόλα, ζήτημα να αγοράσει 1 ή 2, μην περιμένετε και πολλά.

9) Ο σωστός ο gamer δεν θα κοιτάξει ποτέ το βιβλιαράκι που σου λέει τις οδηγίες του παιχνιδιού. Παίζει απευθείας το παιχνίδι και σε περίπτωση που κάνει λάθος, ξαναπαίζει μέχρι να το κάνει σωστά, αγνοώντας πλήρως την ύπαρξη του tutorial book με την κλασική ερώτηση “Τι είναι αυτό;”.

10) Για έναν gamer, τα παιχνίδια σημαίνουν πάρα πολλά. Όταν κερδίζει, τα συναισθήματα του, πλημμυρίζουν από χαρά, όταν χάνει, κλαίει, ωρύεται, χτυπιέται. Για αυτό ποτέ δεν θα τον ακούσεις να λέει την φράση “Σιγά, ΈΝΑ ΑΠΛΌ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΕΊΝΑΙ.” Για έναν gamer, αυτή η φράση πρέπει να θεωρείται απαγορευμένη.

11) Όταν κερδίζεις κάποιον, αν πρέπει να θεωρείσαι gamer, πρέπει να του λες τις γνωστές βρισιές που οφείλεις να πεις σε έναν gamer. “Noob” “Loser” “Noobάκι” “Άχρηστος είσαι”, και λοιπά. Αν τυχόν, χάσεις, σαν καλός gamer, δεν λες τίποτα, ούτε χρειάζεται να του δώσεις “Συγχαρητήρια” μέχρι να ξανακερδίσεις. Όταν κερδίσεις πάλι, επαναλαμβάνεις τις παραπάνω λέξεις που ανέφερα.

Διαβάστε ακόμα: Η οργή ενός gamer

 12) Ο gamer o σωστός οφείλει να παίξει σε οποιαδήποτε συνθήκη και αν του τύχει. Είτε έχει ψοφόκρυο, είτε καύσωνα, είτε έχει τον μικρό του αδερφό πάνω από το κεφάλι του να του φωνάζει “ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΆΙΞΩ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ” (από προσωπική εμπειρία), οφείλει να συνεχίζει την αποστολή του.

13) Μιλώντας για μικρότερα αδέρφια, κάτω των 10 ετών (γιατί μετά αρχίζουν και καταλαβαίνουν), ο σωστός ο gamer, οφείλει να τους δίνει το χαλασμένο joystick να παίζουν και να τα ρεζιλεύουν, δημιουργώντας τους τα κατάλληλα ψυχολογικά, προκειμένου και αυτά, όταν μεγαλώσουν να γίνουν σωστοί gamers. Και μετά λέτε ότι δεν μεγαλώνουμε γενιές ολόκληρες τα games. Ντροπή σας.

14) Ένας σωστός gamer, όταν παίρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, κάθεται και το λιώνει τουλάχιστον για εννιά με δέκα ώρες. Δεν θα κάτσει να κάνει τίποτε άλλο, παρά μόνο να παίζει. Όταν τελειώσει το δεκάωρο, μπορεί να συνεχίσει με το υπόλοιπο της ημέρας του, να κοιμηθεί για 4-5 ώρες και από την ανυπομονησία να συνεχίσει να παίζει, να ξυπνήσει και ξανά μανά από την αρχή.

15) Ένας από τους λόγους που πρέπει να κατηγορεί ο gamer ότι χάνει σε ένα παιχνίδι είναι το lag. Το να πει ότι είναι άσχετος σε ένα παιχνίδι, είναι μείωση της αξίας του σαν προσωπικότητα των βιντεοπαιχνιδιών.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ..

16) Ένας gamer ποτέ δεν αφήνει το παιχνίδι του στην μέση για να πάει να κάνει την ανάγκη του στην τουαλέτα. Πρώτα, πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι ή να φτάσει στο αμήν ο οργανισμός του, μέχρι να αποφασίσει να πάει.

Αυτό ήταν το άρθρο μας. Οι κανόνες ενός σωστού gamer αποτυπώθηκαν πλέον. Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε; Αφήστε μας τα σχόλια σας παρακάτω.

Για περισσότερο gaming και… κανόνες, μείνετε συντονισμένοι στο School of Rock. Join us!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *