Ξανά νομικά προβλήματα για τους Iron Maiden

Ξανά νομικά προβλήματα για τους Iron Maiden

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που άνοιξε (και έκλεισε) η υπόθεση με τους Iron Maiden που κατηγορήθηκαν για την πατρότητα των τραγουδιών Hallowed Be Thy Name και Noman και μια άλλη υπόθεση παίρνει σειρά. Ξανά νομικά προβλήματα για τους Iron Maiden.

Ο ίδιος δικηγόρος που τους είχε κυνηγήσει τότε, παίρνει και πάλι το μπλοκ με τις μηνύσεις, αυτή τη φορά για λογαριασμό των τραγουδιστών Dennis Willcock (πρώιμο τραγουδιστή των Maiden, πριν τον Di Anno) και Terry Wilson-Slesser. Οι δυο τύποι αυτοί ζητούν περίπου 2,6 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για κέρδη που έχασαν από στιχουργικά credits που δεν τους αποδόθηκαν.

Ο Willcock αναφέρει πως έγραψε στίχους για τα τραγούδια: Prowler, Charlote The Harlot, Phantom Of The Opera και Iron Maiden, ενώ τονίζει πως έγραψε μαζί με τον Harris το Prodigal Son. Έτσι πιστεύει πως το ποσό που ζητάει είναι δίκαιο σε σχέση με τα δικαιώματα που έχει εισπράξει η μπάντα όλα αυτά τα χρόνια από τα τραγούδια.

Από την άλλη ο Wilson-Slesser θέλει αποζημείωση για την φράση από το Hallowed By Thy Name: Catch my soul ‘cos it’s willing to fly away καθώς μοιάζει σεδόν ίδια, με αυτή που είχε γράψει ο ίδιος για το κομμάτι των Beckett, Rainbow’s Gold: Catch your soul he’s willing to fly away.

Η εφημερίδα Sun φαίνεται να προσπάθησε να μιλήσει με εκπρόσωπό των Iron Maiden και η απάντηση που πήρε ήταν πως οι κατηγορίες είναι γελοίες. Μένει να δούμε πώς θα καταλήξει και αυτό.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *